2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2013-09-17Geriausių žiniasklaidos darbų užkrečiamųjų ligų temomis konkursas

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kviečia žiniasklaidos atstovus dalyvauti konkurse. Užkrečiamųjų ligų temomis rašantys, garso ir vaizdo reportažus rengiantys žurnalistai savo darbus įvertinimui kviečiami pateikti iki š.m. lapkričio 20 d. Konkurso temos: hepatitų aktualijos; socialiniai ir ekonominiai ŽIV/AIDS aspektai; vaikų infekcinės ligos ir skiepai; jaunimas ir lytiškai plintančių infekcijų rizika; nešvarių rankų ligos; mikrobų atsparumas vaistams.

2013-09-17Kaune lankysis avangardinio kino „krikštatėvis“ Jonas Mekas

Rugsėjo 18 d., trečiadienį, 15 val. Vytauto Didžiojo universiteto menų galerijoje „101“ (Laisvės al. 53, Kaunas) lankysis avangardinio kino „krikštatėvis“, poetas ir filmininkas Jonas Mekas. Garsusis lietuvių kilmės JAV menininkas susitikimo su visuomene metu pristatys naujausios savo kūrybos fragmentus, atsakys į susirinkusiųjų klausimus.

2013-09-16"Dell Solutions Tour 2013" pristatymas žiniasklaidai

Kviečiame žiniasklaidos atstovus į "Dell Solutions Tour 2013" renginio pristatymą, kuris įvyks rugsėjo 16 d. (pirmadienį) nuo 10 iki 11 val. viešbutyje "Le Méridien" (greitkelis A2, 19 km, Vilnius).

2013-09-13LRTK administracijai toliau vadovaus Nerijus Maliukevičius (2)

Rugsėjo 11 dieną įvyko Lietuvos radijo ir televizijos komisijos, kuriai vadovauja pirmininkas Edmundas Vaitekūnas, posėdis. Vykdant Lietuvos Seimo valdybos sprendimą „Dėl didžiausio leistino valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybių skaičiaus“, buvo patvirtinta LRTK administracijos, kurioje yra 18 specialistų, struktūra.

2013-09-12Žurnalistai kviečiami į diskusiją „Leidybos politika Lietuvoje"

Diskusija „Leidybos politika Lietuvoje" vyks rugsėjo 13 d., Vilniaus knygų festivalio metu, nuo 13 val., Vilniaus dailės akademijos Dizaino invovacijų centre „Titanikas" (Maironio g. 3, Vilnius).

2013-09-09Petro Abukevičiaus premiją pelnė Valdas Mikolaitis (1)

Rugsėjo 9 dieną buvo įteikta Petro Abukevičiaus premija už geriausią metų filmą apie Lietuvos gamtą. Ji šiemet skirta žemaičiui Valdui Mikolaičiui už filmą „Pavienės bitės“.

2013-09-07Žurnalistai kviečiami į konkurso „Auksinis balsas“ filmavimą (1)

Pirmadienį ir antradienį LRT didžiojoje studijoje – vienintelio Lietuvoje gyvo garso konkurso „Auksinis balsas“ įrašai. Rugsėjo 9d., pirmadienį, tema – miuziklai. Rugsėjo 10 d., antradienį, tema – rokas. Filmavimų pradžia 18.30 val. Maloniai kviečiame prisijungti ir žiniasklaidą

2013-09-05ES gynybos ir užsienio reikalų ministrų susitikimai – tiesiogiai per LRT

Vilniuje prasideda vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginių – ES saugumo ir gynybos politikos konferencija, kurioje laukiama daugybės aukštų pareigūnų, tarp kurių – ES užsienio reikalų įgaliotinė Catherine Ashton bei NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas. Televizijos kanalai LRT Kultūra ir LRT Lituanica penktadienį ir šeštadienį kviečia žiūrėti ES gynybos bei užsienio reikalų ministrų susitikimų spaudos konferencijų tiesiogines transliacijas iš Nacionalinės dailės galerijos Vilniuje.

2013-08-31Kviečiame į įdomią kelionę Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos pasieniu

Rugsėjo 6 d. norime pakviesti Jus į kelionę per Lietuvą, kurios metu susipažinsite su lietuvių, lenkų ir rusų bendradarbiavimo rezultatais. Apžiūrėsime 2007-2013 m. Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos (toliau – Programos) projektus Marijampolėje, Kazlų Rūdoje ir Pagėgiuose. Kelionę organizuoja Programos Jungtinio techninio sekretoriato filialas Lietuvoje.

2013-08-21Artėja konkurso Jono Vileišio premijai gauti darbų pristatymo pabaiga (4)

Gerbiami kolegos, primename, kad artėja konkurso Jono Vileišio premijai gauti darbų pristatymo pabaiga. Darbai pristatomi Lietuvos žurnalistų sąjungai (Žurnalistų namai, Jogailos g. 11 (III a.), Vilnius, el. paštas info@lzs.lt) iki šių metų rugsėjo 1 d. su prierašu „J.Vileišio premijai“.

2013-08-16Pora žodžių apie asociacijos LATGA veiklą (3)

Mūsų žurnalistai dar, deja, mažai tesinaudoja šios asociacijos teikiamomis paslaugomis, mažai mūsų kolegų yra asociacijos nariai. Šią situaciją galima pataisyti, tik reikia geriau susipažinti su LATGA veikla. LATGA 1990 metais įkūrė Lietuvos kūrybinės sąjungos ir autoriai. LATGA yra nevalstybinė organizacija, kurios tikslas – kolektyviai administruoti autorių teisių turėtojų teises, rinkti ir paskirstyti autorinį atlyginimą už kūrinių panaudojimą, koordinuoti asociacijos narių veiklą, užtikrinti kuo platesnį Lietuvos ir užsienio autorių kūrinių panaudojimą, užkirsti kelią autorių teisių pažeidimams.

2013-08-06Aplinkos ministerija: žiniasklaida kviečiama informuoti visuomenę apie aplinkosaugą (4)

Aplinkos ministerija primena apie organizuojamus viešuosius pirkimus užsakomosioms televizijos ir radijo laidoms, straipsniams ir kitoms informacijos apie aplinkos sektoriaus aktualijas sklaidos priemonėms. „Siekiame, kad kūrybiškai, profesionaliai parengti straipsniai ir laidos pasiektų kuo daugiau gyventojų. Mūsų tikslas skatinti juos rūpintis aplinka bei rinktis aplinkai draugišką gyvenimo būdą,“ - teigia aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

2013-08-04Šeštasis A. Macijausko premijos laureatas - druskininkietis Romas Sadauskas Kvietkevičius (9)

Įvyko Biržų rajono savivaldybės, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos skelbto kūrybinio konkurso žurnalistams Antano Macijausko premijai gauti vertinimo komisijos posėdis. Komisija nusprendė Antano Macijausko 2013 m. premiją už publicistiką, ugdančią pilietinį patriotizmą, pagarbą valstybinei kalbai ir kultūrai skirti Romui Sadauskui Kvietkevičiui.

2013-08-01Žurnalistinių tyrimų siūlomos temos 2013 metais (7)

Žurnalistinių tyrimų siūlomos temos 2013 metais: 1. Bankai ir jų teikiamų paslaugų kokybė bei vartotojų interesų apsaugos aspektai. 2. Žiniasklaidos ir verslo santykių skaidrumo problemos Lietuvoje. 3. Laidojimo paslaugų verslo veiklos Lietuvoje skaidrumo problema. 4. Lobizmas Lietuvoje – skaidrumo ir kontrolės iššūkiai ir kitos temos.

2013-08-01NAUJI LIETUVOS ŽURNALISTŲ SĄJUNGOS „ ŽURNALISTINIŲ TYRIMŲ FONDO (1)

1. Bendroji dalis 1.1 Lietuvos žurnalistų sąjungos (toliau vadinama LŽS) "ŽURNALISTINIŲ TYRIMŲ FONDAS" (toliau vadinama „Fondas") veikia kaip atskira LŽS veiklos programa. Fondas nėra atskiras juridinis asmuo. 1.2 Fondas savo veikloje vadovaujasi Lietuvos Respublikos įstatymais, kitais teisės aktais, LŽS įstatais, šiais Nuostatais ir Fondo vidaus dokumentais. 1.3 Fondo veiklos trukmė neterminuota.

2013-07-30Šeštadienį Biržuose bus įteikta Antano Macijausko premija. Važiuojam į Biržus!  (3)

Mieli kolegos, kaip ir kiekvienais metais, šiemet, rugpjūčio 3 dieną Biržuose bus teikiama LŽS, NŽKA ir Biržų rajono savivaldybės įsteigta Antano Macijausko premija. Kviečiame norinčius vykti pasveikinti premijos laureatą ar gerai praleisti laiką Biržuose registruotis pas Stanislovą Pleskų, nes organizuojamas NEMOKAMAS transportas šeštadienį ryte iš Vilniaus į Biržus ir vakare atgal namo.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media