2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2013-11-14Prezidentė Dalia Grybauskaitė teikia pataisas, padėsiančias apsaugoti informacijos šaltinį  (7)

Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva parengtos ir Seimui šiandien teikiamos Visuomenės informavimo įstatymo ir Baudžiamojo proceso kodekso pataisos, kuriomis griežtinama procesinių veiksmų prieš žurnalistus tvarka ir stiprinama žiniasklaidos laisvės apsauga.

2013-11-13Šį šeštadienį – skubus Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos posėdis

Šį šeštadienį – skubus Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos posėdis. 2013 m. lapkričio 16 d. Žurnalistų namai, Jogailos g. 11 (3-ias aukštas). Posėdžio pradžia 11.00 val.

2013-11-12Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga viešai smerkia bet kokį Lietuvos žurnalistų persekiojimą ir jų pilietinių bei profesinių teisių varžymą (1)

Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga (LMPS) giliai sukrėsta ir pasipiktinusi teisėsaugos pareigūnų pradėtu baudžiamuoju BNS žurnalistų persekiojimu ir naktinėmis kratomis jų namuose. Lietuvos pedagogai įsitikinę, jog tokie teisėsaugos pareigūnų veiksmai šiurkščiai pažeidžia ne tik Lietuvos Respublikos Konstitucijos garantuojamą žmogaus minties ir žodžio laisvę (25 str.), bet ir gyvenimo privatumą (22 str.), tuo padarydami didžiulę moralinę žalą ir asmenims, ir visai Lietuvos žurnalistų bendruomenei.

2013-11-12Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešimas: Generalinė prokuratūra turi prisiimti didžiausią atsakomybę dėl veiksmų prieš žurnalistus

Generalinė prokuratūra turi prisiimti didžiausią atsakomybę už neproporcingas priemones, kurių buvo imtasi prieš Lietuvos žiniasklaidą Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymos nutekinimo istorijoje, šios pozicijos laikosi Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija.

2013-11-12Seimo Europos informacijos biure - apvalusis stalas tema „Žurnalisto teisė išsaugoti informacijos šaltinio paslaptį“.  (2)

Lapkričio 12 d. nuo 14.00 iki 16.00 val. LR Seimo Europos informacijos biure (Gedimino pr53) organizuojamas apvalusis stalas tema „Žurnalisto teisė išsaugoti informacijos šaltinio paslaptį“. Į apvalaus stalo diskusiją pakviesti Generalinės prokuratūros, Specialiųjų tyrimų tarnybos, VSD atstovai, LR Seimo nariai, žurnalistai. Apie dalyvavimą jau patvirtino LR Aukščiausiojo teismo, Teisės instituto, Lietuvos žmogaus teisių asociacijos, Seimo Kancleris.

2013-11-11Darbai konkursui „Žmogus ir aplinka“ – iki gruodžio 4 dienos

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga yra paskelbusios tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka“. Primename, kad konkursinius darbus galima pateikti iki gruodžio 4 dienos. Šio jau vienuoliktus metus rengiamo konkurso tikslas – skatinti žurnalistų kūrybiškumą ir profesionalumą supažindinant visuomenę su aplinkos sektoriaus (aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros) aktualijomis, problemomis ir jų sprendimo būdais, ugdant sąmoningą šalies gyventojų požiūrį į aplinką. Prizinis fondas – penki tūkstančiai litų.

2013-11-08Lietuvos žurnalistų sąjungos pranešimas spaudai: “Baudžiamojo proceso priemonės prieš profesionalius žurnalistus – neadekvačios” (8)

Lietuvos žurnalistų sąjunga remia kolegas iš naujienų agentūros BNS, kurie siekdami ginti viešą interesą informavo Lietuvos visuomenę apie galimas grėsmes jai ir tokiu būdu padarė milžinišką paslaugą visuomenei. Tačiau dėl šios situacijos baudžiamąjį persekiojimą pradėję teisėsaugos pareigūnai, kurie ėmėsi kraštutinių teisinių priemonių prieš dalį vienos profesionaliausių žiniasklaidos priemonių, privalo adekvačiai vertinti situaciją.

2013-11-08Seimo opozicijos lyderio A. Kubiliaus pranešimas: "Sąžiningi žurnalistai prisideda prie valstybės saugumo, tačiau valstybė juos už tai persekioja" (3)

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius teigia, kad jam kyla abejonių, ar mūsų valstybėje žodžio laisvė ir sąžiningai dirbančių žurnalistų laisvė yra pakankamai gerbiama. Taip jis vertina situaciją, kai vakar Specialiųjų tyrimų tarnyba apklausė dvi naujienų agentūros BNS žurnalistes.

2013-11-08Socialdemokratai smerkia žurnalistų persekiojimą (3)

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS (LSDP) PRANEŠIMAS 2013 m. lapkričio 8 d. Lietuvos socialdemokratų partija solidarizuojasi su nepriklausoma žiniasklaida, kurios, kaip ketvirtosios valdžios, pareiga - ginti demokratiją ir žodžio laisvę. Socialdemokratai griežtai smerkia žurnalistų persekiojimą. Žiniasklaidai turi būti užtikrinta demokratinė teisė neatskleisti savo šaltinio, žurnalistai negali būti persekiojami už informacijos visuomenei pateikimą.

2013-11-04Žiniasklaidos dėmesiui: vyksta akreditacija į Baltijos Ministrų Tarybos susitikimą Rygoje

Šį penktadienį, lapkričio 8 d., Rygoje vyks Baltijos Ministrų Tarybos susitikimas, kuriame dalyvaus ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Žiniasklaidos atstovai kviečiami akredituotis iki lapkričio 6 d. 15 val.

2013-10-31Kultūros ministrui Šarūnui Biručiui įteiktas „Lietuvos šviesuolio 2013“ apdovanojimas (1)

Kultūros ministrui Šarūnui Biručiui įteiktas Japonijos ambasados Lietuvoje ir M. K. Čiurlionio labdaros ir paramos fondo apdovanojimas - „Lietuvos šviesuolis 2013“. "Esu maloniai nustebintas ir nuoširdžiai dėkingas Japonijos ambasadai, Čiurlionio fondui už garbingą apdovanojimą tokiu gražiu, prasmingu ir įpareigojančiu reikšmingiems darbams pavadinimu - „Lietuvos šviesuolis 2013““, - apdovanojimo ceremonijoje sakė kultūros ministras Š. Birutis.

2013-10-30Lietuvos žurnalistikos centre - žurnalistikos ir ryšių su visuomene profesinės studijos (1)

2013 m. lapkričio 8 d. Lietuvos žurnalistikos centre prasidės žurnalistikos ir ryšių su visuomene profesinės studijos. Siūlomų programų aprašymus ir elektronines registracijos į studijas anketas galite rasti Lietuvos žurnalistikos centro interneto svetainėje. Registracija vyks iki 2013 m. lapkričio 4 d. Lapkričio 6–7 d. bus sudaromos mokymo paslaugų sutartys.

2013-10-30Trečiadienį ir ketvirtadienį LRT didžiojoje studijoje – „Auksinio balso“ koncertų įrašai. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą.  (1)

Trečiadienį ir ketvirtadienį LRT didžiojoje studijoje – „Auksinio balso“ koncertų įrašai. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą. Koncertų pradžia 18.30 val.

2013-10-23Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kviečia žurnalistus į palydovo išlydėtuvės - spalio 24 dieną

Lietuva išlydi pirmąjį lietuvišką palydovą į kosmosą! Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kviečia į palydovo išlydėtuvės jau rytoj, spalio 24 dieną. Paskutinė galimybė įsiamžinti su palydovu LITUANICA Sat-1 – ketvirtadienį, spalio 24 dieną 20.45 val. LRT klube (Konarskio 49, Vilnius).

2013-10-23Žurnalistai šiandien kviečiami paskanauti „Lietuvos balso“ kavos ir gardumynų prie jos...

Mieli žurnalistai, Kviečiame Jus gardžiai trečiadienio popietei! Drauge skanausime pagal specialų baristų receptą paruoštos „Lietuvos balso“ kavos, gardumynų prie jos... „Lietuvos balso“ kavos skonį drauge su Jumis vertins ir naujos LNK laidos „Skonis“ vedėjas Andrius Butkus bei šio kulinarinio šou teisėja Agnė Jagelavičiūtė! Laukiame trečiadienį, spalio 23 dieną, 16 val. „Caif Cafe“, adresu Gedimino pr. 37 (prie Lukiškių aikštės).

2013-10-22Žurnalistai kviečiami į konferenciją „Lietuvos valstybės tvarumas ir tautos ateitis Europos Sąjungoje“

Žurnalistai kviečiami į konferenciją „Lietuvos valstybės tvarumas ir tautos ateitis Europos Sąjungoje“. Konferencija skiriama Lietuvos Respublikos Konstitucijos dienai Ji vyks Lietuvos Seime, Konstitucijos salėje 2013 metų spalio 25 dieną. Prasidės 10 val.

2013-10-20Priimamos paraiškos kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos projektų daliniam finansavimui

Kultūros ministerija iki 2013 m. lapkričio 22 d. priima paraiškas Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos (toliau – Programa) projektų daliniam finansavimui. Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšos projektams finansuoti paskirstomos taip: 1) kūrybinės veiklos projektams – 30 procentų Programos lėšų; 2) autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos projektams – 70 procentų Programos lėšų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media