2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2021-05-29Vilniaus Rotušės aikštėje įvyko 20-ojo nacionalinio fotografijų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ nugalėtojų apdovanojimo ceremonija (3)

Tęsiant praeitų metų praktiką, šiemet dvidešimtojo konkurso „Lietuvos spaudos fotografija” nugalėtojų apdovanojimo ceremonija įvyko atvirame ore, Vilniaus Rotušės aikštėje. “Auksiniais kadrais” buvo apdovanoti devyni fotografai - Lukas Balandis, Ričardas Vitkus, Justinas Stacevičius, Laura Vansevičienė, Arnas Čemerka, Aistė Ridikaitė, Kęstutis Vanagas, Virgilijus Usinavičius - Augulis ir Asta Sabonytė-Jankauskienė. Be to, buvo įteiktas tradicinis „Kolegų prizas“ - tai pačių konkurso dalyvių renkama labiausiai patikusi viena iš į metraštį bei parodą patekusių nuotraukų. Šiemet „Kolegų prizas“ atiteko Pauliui Peleckiui už anglies kasėjo portretą iš Luhansko regiono, Ukrainos.

2021-05-26Šiemet Petro Babicko premija paskirta radijo žurnalistei Madonai Lučkaitei (1)

Komisijos nariai svarstė ir vienbalsiai siūlė 2021 metų Petro Babicko premiją skirti LRT radijo žurnalistei Madonai Lučkaitei už jos ilgametį darbą eteryje, kūrybingumą, objektyvumą, principingumą, pagarbą taisyklingai lietuviškai kalbai. Jai bus išmokėta 1000 (vieną tūkstantį) eurų premiją.

2021-05-20Nacionalinėje bibliotekoje aptartos bendradarbiavimo su Lietuvos žurnalistų sąjunga plėtros galimybės (1)

Gegužės 20 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje aptartos tolesnio bendradarbiavimo su Lietuvos žurnalistų sąjunga plėtros galimybės. Nutarta pratęsti 2016 m. pasirašytą bendradarbiavimo sutartį ir toliau kartu organizuoti renginius, seminarus ir konferencijas, įgyvendinti bendrus projektus ir keistis informacija, analitine medžiaga, susijusia su žiniasklaidos ir žurnalistikos raida.

2021-05-07Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną skelbiami prestižinių žurnalistikos premijų laureatai. Vinco Kudirkos premija - Nijolei Jačėnienei, Vytauto Gedgaudo premija - Aurelijai Arlauskienei  (3)

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos premija paskirta televizijos žurnalistei Nijolei Jačėnienei, o Vytauto Gedgaudo premijos laureate tapo žurnalistė Aurelija Arlauskienė. Šios dvi premijos tradiciškai skelbiamos ir teikiamos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, tačiau šiemet dėl karantino premijų įteikimo ceremonija vyks birželį. Apie tai bus pranešta papildomai.

2021-05-01Seime - Tarptautinė konferencija „Šiandienos informacinio lauko iššūkiai ir galimybės palaikyti Lietuvos žiniasklaidos nepriklausomybę bei profesionalumą“

2021 m. gegužės 6–7 d. Seime vyks Tarptautinė konferencija „Šiandienos informacinio lauko iššūkiai ir galimybės palaikyti Lietuvos žiniasklaidos nepriklausomybę bei profesionalumą“. (Žiniasklaidos rėmimo modelio tobulinimas)

2021-04-16Vidas Mačiulis išrinktas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybos pirmininku (31)

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo taryba išsirinko pirmininką. Juo tapo žurnalistas Vidas Mačiulis. Tai paaiškėjo balandžio 15 d. balsų skaičiavimo komisijai susumavus slapto balsavimo rezultatus.

2021-04-09Kviečiame teikti paraiškas Vinco Kudirkos premijai gauti (3)

Kviečiame teikti paraiškas Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos premijai gauti. Kandidatūros premijai pateikiamos raštu iki balandžio 15 dienos.

2021-04-09Kviečiame teikti paraiškas Vytauto Gedgaudo premijai gauti. Ją finansuoja Lietuvos kultūros taryba (5)

Kviečiame teikti paraiškas Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos rengiamai ir Lietuvos kultūros tarybos finansuojamai Vytauto Gedgaudo premijai gauti. Kandidatūros premijai pateikiamos raštu iki balandžio 15 dienos.

2021-04-08Vakcinacijai pasirengę naujienų žurnalistai laukia valdžios sprendimų (10)

Lietuvos žiniasklaidos ir žurnalistų organizacijos raštu informavo Sveikatos apsaugos ministeriją, kad Tarptautinė žurnalistų federacija (TŽF) išreiškė paramą žiniasklaidos darbuotojams, įtrauktiems į skiepijimo nuo COVID-19 prioritetines grupes. Sudėtingomis sąlygomis visą karantino laikotarpį dirbantys naujienų ir aktualijų žurnalistai bei kiti redakcijų darbuotojai yra pasirengę skiepų programai ir laukia atsakingų institucijų sprendimų. Tarptautinė žurnalistų federacija viešai vasario mėnesį atkreipė dėmesį, kodėl verta įtraukti žurnalistus į prioritetines skiepijimo grupes.

2021-04-08Lietuvos žiniasklaidos ir žurnalistų organizacijos kviečiamos kartu stiprinti profesinės etikos savireguliaciją

Visuomenės informavimo etikos asociaciją sukūrusios žurnalistų ir žiniasklaidos organizacijos kviečia prisijungti profesinės bendruomenės narius kartu kurti profesinės etikos standartus bei efektyvią savireguliaciją. Tokią iniciatyvą bendru sprendimu priėmė visi VIEA nariai.

2021-04-01Lietuvos žurnalistai įspėja - politikų kišimasis į žiniasklaidos savireguliaciją kelia pavojų spaudos laisvei (1)

Seimo Kultūros komitete politikai karantino metu jau trečią kartą bando sukviesti žurnalistus ir žiniasklaidos atstovus bei primygtinai inicijuoti „sisteminius“ žiniasklaidos savireguliacijos pokyčius. Lietuvos žurnalistų sąjunga įspėja, kad nenumaldomas politikų noras kurti darbo grupes ir patiems jose dalyvauti kuriant žiniasklaidos savireguliacijos tvarką kelia rimtą pavojų spaudos nepriklausomumui ir laisvei bei gali turėti rimtų tarptautinių pasekmių.

2021-03-25Įvyko NŽKA Valdybos posėdis. NŽKA ataskaitinė konferencija – balandžio 23 dieną (1)

2021 metų kovo 23 dieną nuotoliniu būdu įvyko Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Valdybos posėdis.

2021-03-25Europos žurnalistų federacijos narių laiškas Europos valstybių vadovams ir vyriausybėms

Mes, Europos žurnalistų asociacijų ir sąjungų vadovai, norime išreikšti didelį susirūpinimą intensyvėjančiomis represijomis Baltarusijoje. Kreipiamės būtent kovo 25 dieną, kai Baltarusija švenčia laisvės dieną. Jau tapo tradicija, kad 1918 metų Baltarusijos Respublikos sukūrimo metines opozicijos rengiamas minėjimas pritraukia minias žmonių.

2021-03-21Seimo Kultūros komitetas inicijuoja diskusiją dėl žiniasklaidos savireguliacijos sistemos peržiūros

Seimo Kultūros komitetas, siekdamas išsamaus, visapusiško ir nuodugnaus dialogo nutarė kovo 24 d. (trečiadienį) 13 val. pakviesti visų žiniasklaidos ir suinteresuotų institucijų atstovus į nuotolinę diskusiją dėl žiniasklaidos savireguliacijos sistemos peržiūros. Po diskusijos Komitete bus apsispręsta, ar kreiptis į Seimo valdybą dėl darbo grupės sudarymo, jei taip – kokios sudėties.

2021-03-13NRTIC ir LŽS: Mokymai Kauno apskrities žurnalistams „Religijų ir įsitikinimų laisvė Lietuvoje ir žiniasklaida“. Kviečiame registruotis

Kovo 17 ir 24 dienomis Kauno apskrities žurnalistams organizuojami mokymai „Religijų ir įsitikinimų laisvė Lietuvoje ir žiniasklaida“. Projekto partneriai - Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS). Dėl šalyje siaučiančios pandemijos jie vyks nuotoliniu būdu – ZOOM platformoje. Mokymų metu bus skaitomi ne tik pranešimai, bet ir atliekamos praktinės užduotys, pateikiama kita aktuali informacija rašantiems kolegoms. Kviečiame nelikti tik abejingais stebėtojais ir aktyviai registruotis.

2021-03-09Lietuvos meno kūrėjų asociacija: DĖL REALIŲ KULTŪROS IR MENO PATIRČIŲ ATNAUJINIMO (1)

Lietuvos meno kūrėjų asociacija tikisi, kad Vyriausybės priemonių plane deramai atsispindės bei sulauks visapusio palaikymo siekis plėtoti kultūros bei meno prieinamumą visuomenei (vykdant tolygią sklaidą per kultūros, švietimo, socialinio ir sveikatos sektoriaus įstaigas) ir įgyvendinti socialinio recepto programą. Svarbu didinti kultūros ir meno prieinamumą žmonėms su negalia ir socialinės atskirties grupėms, užtikrinant jų teisę dalyvauti kultūroje. Šis poreikis dar labiau išryškėjo karantino metu, kai dauguma šalies gyventojų tapo „atskirties grupėmis“. Situaciją keistų naujai inicijuojama Kultūros tarybos programa, kuri būtų nukreipta į visuomenės psichikos sveikatą.

2021-03-08Pasaulio lietuvių bendruomenės susivienys paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną

Šiemet pirmą kartą organizuojama pasaulio lietuvių kultūrinė iniciatyva „Pasveikink Lietuvą“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui. Iniciatyva sujungs visas pasaulio lietuvių bendruomenes, kurios drauge paminės Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kovo 10 d., trečiadienį, 21 val. Seimo „YouTube“ paskyroje ir „Facebook“ bus transliuojamas specialus renginys, kuriame bus rodomi vaizdo sveikinimai, atsiųsti iš 15 pasaulio lietuvių bendruomenių.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media