2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas

 

2014-03-23Kviečiame aplankyti kolegos Alberto Vaidilos paroda „Žurnalistų portretai“  (5)

Nuo kovo 27 dienos Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11) veikia Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos dailės sąjungos nario Alberto Vaidilos kompiuterinės tapybos ir grafikos paroda „Žurnalistų portretai“. Pažymėtina, kad tai pirmoji kompiuterine technika sukurtų portretų paroda ne tik mūsų žurnalistikos istorijoje, bet ir Lietuvos parodinėje veikloje. Eksponuojami 39 žurnalistų portretai.

2014-03-08Žurnalistų namuose veikia Zino Kazėno tapybos paroda "Moterys"  (1)

Š.m. kovo 8 d. Žurnalistų namuose buvo atidaryta Zino Kazėno - zika tapybos paroda "Moterys". Tai fantazijos sukurtos moterys, o gal net daugiau abstrakčių formų "Moterys".Autorius parodą skiria Tarptautinei moters dienai - Kovo 8-ajai.

2014-03-06APSKRITAS STALAS - DISKUSIJA „Lietuvos žiniasklaida ir politikai– etikos standartų realybė rinkimų metu” (2)

Žurnalistų namuose (Jogailos gatvė 11, Vilnius)- apskritas stalas- diskusija „Lietuvos žiniasklaida ir politikai– etikos standartų realybė rinkimų metu”. Diskusiją rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Fridricho Eberto fondas.

2014-02-21Žurnalistų namuose kovo 8 dieną įvyks NŽKA Valdybos, LŽS Valdybos ir LŽS Tarybos posėdžiai

Žurnalistų namuose kovo 8 dieną įvyks NŽKA Valdybos LŽS Valdybos ir LŽS Tarybos posėdžiai. Taip pat vyks ir apskrito stalo diskusija apie rinkimus ir žiniasklaidą. Posėdžių pradžios laikas: NŽKA Valdybos - 10. 30 val. LŽS Valdybos - 11.00 val. Po to prasidės LŽS Tarybos posėdis

2014-01-29Teletiltas Vilnius – Kijevas: blogiausias variantas Ukrainos skilimas

Žurnalistų namuose sausio 28 dieną įvyko teletiltas Vilnius – Kijevas. Naudojant "Skype" Lietuvos ir Ukrainos žurnalistai ir politikai diskutavo aktualiausiomis Ukrainos temomis, aptarė esamą padėtį Ukrainoje, šios šalies perspektyvas. Kolegos žurnalistai sakė, kad Ukrainos skilimas į dvi dalis - tai blogiausias scenarijus. Tai būtų labai skausmingas poveikis šaliai, o ES tada turėtų reikalų ne su viena, bet su dvejomis Ukrainomis.

2014-01-27Žurnalistų namuose Lietuvos advokatūros ir Lietuvos žurnalistų sąjungos mokymai „Profesija – žurnalistas. Procesinės teisės ir pareigos“

Lietuvos advokatūros ir Lietuvos žurnalistų sąjungos mokymai „Profesija – žurnalistas. Procesinės teisės ir pareigos“ 2014 m. sausio 31 d. (penktadienis) „Žurnalistų namai“ (Jogailos g. 11, Vilnius). Žurnalistus kviečiame registruotis.

2014-01-15Žurnalistų pokalbių klube susitikimas su aplinkos viceministru A. Petkumi (2)

Žurnalistų pokalbių klubas kviečia į Žurnalistų namus (Jogailos g. 11) sausio 15 dieną (trečiadienį) 17 val. į susitikimą su aplinkos viceministru Almantu Petkumi

2014-01-09Žurnalistų namuose įvyko labai įdomi diskusija apie užsienio investicijas Lietuvoje. Kita diskusijų tema „Grynieji pinigai Lietuvos versle“.

Sausio 8 dieną Žurnalistų namuose įvyko labai įdomi diskusija apie užsienio investicijas Lietuvoje, politikų, žiniasklaidos ir verslo požiūrį į šią situaciją. Štai kolega Skirmantas Malinauskas parengė ir ta tema publikaciją. „Laisvoji banga“ šiandien surengė ir diskusiją radijuje.

2014-01-06Žurnalistų namuose apskritas stalas-diskusija „Užsienio investicijos Lietuvos regionuose – galimybės, problemos, iššūkiai“

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, 3 aukštas) Sausio 7 d. (antradienį), 16.30 val. įvyks apskritas stalas-diskusija „Užsienio investicijos Lietuvos regionuose – galimybės, problemos, iššūkiai“.

2013-12-02Žurnalistų namuose gruodžio 10 d. (antradienį) drauge minėkime Žmogaus teisių dieną

Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūra, bendradarbiaudama su Lietuvos žurnalistų sąjunga, maloniai kviečia Jus į mokymus apie pabėgėlių problemų atspindį mūsų šalies žiniasklaidoje. Jų metu nagrinėsime, koks pabėgėlių įvaizdis šiuo metu formuojamas ir aptarsime, kokie aspektai kalbant apie jų integraciją yra reikšmingi.Mokymai vyks gruodžio 10 d. 9.00-15.00 val. Lietuvos žurnalistų sąjungos salėje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, III a., Vilnius).

2013-11-25Žurnalistų namuose kolegos Alberto Vaidilos kompiuterinės tapybos ir grafikos paroda „Būties ženklai“ (12)

Žurnalistų namuose lapkričio 22 dieną buvo iškilmingai atidaryta mūsų kolegos Alberto Vaidilos kompiuterinės tapybos ir grafikos paroda „Būties ženklai“. Per parodos atidarymą kalbėjo LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius, kiti kolegos žurnalistai bei dailininkai Stasys Makaraitis, Juozas Kalinauskas. Jie kalbėjo apie kolegos Alberto kultūrinę ir visuomeninę veiklą, vardijo jo nuveiktus darbus, pabrėžė parodos savitumą, suprantama, linkėjo ir parodos autoriui tolimesnės kūrybinės sėkmės.

2013-10-13Žurnalistų namuose pokalbių klubas: Ar krikščioniškos vertybės jaučiamos Lietuvos versle? (1)

Spalio 15 d., antradienį, 17.30 val. Žurnalistų namuose į pokalbių klubą pakvietėme trijų įmonių vadovus padiskutuoti apie Lietuvos verslo lyderių vertybes ir krikščioniškų vertybių integravimą į kasdieninę įmonių veiklą. Klubo svečiai - Tele2 gen.direktorius Petras Masiulis, „Smitz Cargobull Baltic“ pardavimų Lietuvai direktorius Donatas Krasickas, saugos tarnybos „Sigreta“ direktorius Tomas Reventas. Tokią diskusiją surengti paskatino vienos politikės televizijos laidoje išsakyta mintis vadinamosios Dembavos tragedijos kontekste.

2013-10-12TNS LT mokymų regioninės žiniasklaidos atstovams programa (2)

PRAKTINIS SEMINARAS „Žurnalistika besikeičiančioje medijų rinkoje“ Data: 2013 m. spalio 18-19 d. Vieta: Žurnalistų namai, Jogailos g. 11, Vilnius Kviečiame atvykti regioninės spaudos atstovus.

2013-10-11Žurnalistų nauose įvyks Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos konferencija

Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos konferencija vyks Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) spalio 18 dieną, 12.00 val. Konferencijos darbotvarkė:

2013-09-27Žurnalistų namuose prisiminimų vakaras „Sibiras mūsų atminty“ (1)

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į prisiminimų vakarą „Sibiras mūsų atminty“, kuris vyks š.m. spalio 3 d. (ketvirtadienį) 17.30 Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11. III aukštas). Keturiolikmetė Sigita Bendikaitė pasidalins įspūdžiais ir fotografijomis iš rugpjūčio kelionės po Sibirą, kur ji savaitę keliavo savo močiutės tremtinės Genės Dzimidavičienės ir Sibire gimusios jos mamos Laimutės Dzimidavičiūtės takais. Žiūrėsime režisierės Giedrės Beinoriūtės dokumentinį filmą apie tremtį „Gyveno senelis ir bobutė“.

2013-09-25TAI KO JŪS TYLITE? (2)

Rugsėjo 24 d. LŽS Žurnalistų namuose Vilniuje įvyko seminaras laisvųjų profesijų atstovų Valstybinio socialinio draudimo įmokų klausimais.Diskusijos metu buvo kalbama apie tai, kiek žmonių papildys bedarbių gretas, kokia dalis pasimetusių ir darbą netekusių žmonių sutiks dirbti be socialinių garantijų, diskutuota apie tai, kad įstatymai ir mokesčių politika palanki verslą vykdančiom žiniasklaidos įmonėm ir nepalanki kūrėjams.

2013-09-20Pirmadienį Žurnalistų namuose -  (2)

"Žurnalistų klubas" rengia diskusijas Žurnalistų namuose. Pirmadienio diskusijos tema: “Ar elektronikos ir baterijų atliekų tvarkymas 2014-2020 m. perspektyvoje yra pakeliamas Lietuvos verslui?” Laikas ir vieta: Rugsėjo 23 d., pirmadienį, 18 val. Žurnalistų namai, Jogailos g. 11 (III a.), Vilnius Kviečiame kolegas dalyvauti.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media