2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2014-06-18Kviečiame kurti trumpuosius tekstus projektui Flash Europa 28

Flash Europa 28 – itin trumpos prozos (flash fiction) konkursas, kviečiantis jaunuosius Europos šalių rašytojus pristatyti savo tekstus kinų skaitytojams. 28 autorių ne vyresnių nei 28 metų amžiaus iš 28 šalių prozos kūriniai 28 savaites bus transliuojami įvairiais kinų socialinės žiniasklaidos kanalais. Reikalavimai autoriams: 1.Kūrėjas privalo būti Lietuvos pilietis. 2.Nuo 15 iki 28 metų amžiaus (2014 12 31 turi būti ne vyresni nei 28 metų). 3.Kartu su trumposios prozos tekstu būtina pateikti trumpą savo biografiją (iki 50 žodžių) bei reprezentatyvią nuotrauką.

2014-05-31Pažymėjimai jauniesiems žurnalistams

Baigėsi mokslo metai, baigėsi ir Trakų rajono Lentvario pradinės mokyklos Jaunųjų žurnalistų būrelio užsiėmimai. Visus metus mokytasi bendravimo, iškalbos meno, tobulinti protavimo įgūdžiai, teorija, prieinama pradinukams, sieta su praktika. Nuo žodio „žurnalistas“ eita iki laikraščio maketavimo, jo išleidimo darbų. Pačių leistas laikraštis „SMALSUTIS“ jau susilaukė 18-ojo numerio.

2014-05-15 Alfonso Čepausko koliažai ir miražai

Kas pažįsta Alfonsą Čepauską, žino, kad jis apdovanotas daugiabriauniais meniniais gabumais, tvirtai atsiremiančiais į didelį gyvenimišką kraitį. Jame glaudžiai susipynę dailininko grafiko, keliautojo, žurnalisto patirties gijos. Jis yra Lietuvos dailininkų, Lietuvos žurnalistų sąjungų, narys Lietuvos ekslibrisininkų klubo Garbės prezidentas (pats sukūrė apie 1200 knygos ženklų), daugelio ekslibrisų parodų – vietinių ir tarptautinių – organizatorius. Tačiau Alfonsas Čepauskas sėkmingai reiškiasi ir per kitas vaizduojamojo meno sritis – tapybą, mažąją skulptūrą, metalo plastiką, asambliažus. Pastaraisiais metais savo kūrybiniams sumanymams realizuoti jis išradingai pasitelkia fotografiją. Tiesa, ne tradicinę „vieno kadro“ dokumentiką

2014-05-08Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga skelbiamas antrasis Nacionalinis vaikų literatūros konkursas 2014

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, kurio steigėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis, bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi, kurios pirmininkas yra Kęstutis Urba, Lietuvos Rašytojų sąjunga, kurios pirmininkas yra Antanas Jonynas skelbia antrąjį Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2014.

2014-05-07Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų vertinimo komisijos protokolas

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų vertinimo komisijos 2014 m. balandžio 28 d. posėdžio protokolas

2014-05-05Vilniaus Katedros aikštėje fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“ (1)

Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“ – tai Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Zino Kazėno ir Vilniaus miesto savivaldybės dovana miestiečiams ir visiems sostinės svečiams. Kartu tai yra priminimas, jog laisvė yra ne duotybė, o vertybė. Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“ bus eksponuojama Vilniuje, Katedros aikštėje. Atidarymas gegužės 7 d., trečiadienį, 10 val.

2014-05-04Ignui Krupavičiui – apie Kroatiją rašančių žurnalistų Grand Prix

LRT žurnalistas Ignas Krupavičius laimėjo pagrindinį prizą (Grand Prix) jubiliejiniuose 10-uosiuose Kroatijos Turizmo departamento surengtuose „Auksinės plunksnos“ („Zlatna perkala“) apdovanojimuose. „Zlatna perkala“ – tradiciniai apie Kroatiją rašančių ar kuriančių užsienio žurnalistų apdovanojimai. Šiais metais buvo nominuoti 35 žurnalistai dviejose kategorijose: spaudos ir radijo ar TV. Darbus nominacijoms atrinko 15 per pasaulį išsibarsčiusių Kroatijos turizmo departamento biurų.

2014-05-01Žurnalistų vieno eilėraščio knyga “Sušvieski, saule” – jau spaustuvėje (10)

Gerbiami kolegos, man malonu jums pranešti gerą naujieną - žurnalistų vieno eilėraščio knygos „Sušviesi, saule“ maketas jau perduotas į spaustuvę. Knyga leidžiama Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos iniciatyva. Ji skiriama Lietuvos žurnalistų sąjungos 85-mečiui. Oficialiai naująją knygą visuomenei pristatysime gegužės antrojoje pusėje. Pristatymas vyks Žurnalistų namuose. Konkrečią datą ir laiką paskelbsime LŽS svetainėje.

2014-04-24Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas: Neįprastų žodžių ir žodžių junginių vartojimas dar nereiškia asmens teisių pažeidimo

Š. m. balandžio 22 d. išnagrinėjęs pareiškėjos VšĮ „Pramogų sala“ apeliacinį skundą, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) priėmė nutartį, kuria paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo bei žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimus.

2014-04-22Mėnraščio ,,Baltische Rundschau” vyr. redaktorius Heiko Mayer kalba 9-ajame žurnalistų kongrese Vilniuje  (3)

Mėnraščio ,,Baltische Rundschau” vyr. redaktorius Heiko Mayer: "Iš tiesų, per dvylika profesinės žurnalisto karjeros metų aš buvau daugiau ar mažiau nuolat matomas ar nematomas, turėjau dirbti pagal pagrindines taisykles ir laikytis žurnalisto etikos, kas buvo savaime aišku pradėjus dirbti mano gimtojoje šalyje Vokietijoje. Deja, šiuo metu kai kurios taisyklės yra ginčytinos, nes į Vakarų Europą atėjo sunkesni laikai".

2014-04-10Geriausių žiniasklaidos darbų užkrečiamųjų ligų temomis konkursas

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kviečia žiniasklaidos atstovus dalyvauti konkurse. Užkrečiamųjų ligų temomis rašantys, garso ir vaizdo reportažus rengiantys žurnalistai savo darbus įvertinimui kviečiami pateikti iki š.m. lapkričio 20 d. Vaikų sveikatai 2014 metais - ypatingas dėmesys, todėl kviečiame žurnalistus rašyti vaikų infekcinių ligų ir imunoprofilaktikos temomis. Konkurso temos: vaikų infekcinės ligos ir skiepai; hepatitų aktualijos; socialiniai ir ekonominiai ŽIV/AIDS aspektai; jaunimas ir lytiškai plintančių infekcijų rizika; nešvarių rankų ligos; mikrobų atsparumas vaistams.

2014-03-25LRT kviečia dalyvauti antrajame vaizdo klipų konkurse KLIPVID

Lietuvos nacionalinis transliuotojas LRT kviečia dalyvauti jau antrajame vaizdo klipų konkurse KLIPVID. Kaip ir pernai, konkurso prizinis fondas – 10 tūkst. litų. Konkurse kviečiami dalyvauti profesionalūs muzikantai, jauni talentingi dainų autoriai, videomenininkai. Neišskiriant nė vieno konkretaus populiariosios muzikos stiliaus, konkurso dalyviams suteikiama laisvė atskleisti kūrybinius sumanymus savitai, profesionaliai ir šiuolaikiškai.

2014-03-20Virginijus Savukynas: „Svarbiausia, kad kiekvienas lietuvis galėtų pasakyti, jog jam ne gėda būti lietuviu”

Žurnalistas bei įvairių televizijos ir radijo laidų vedėjas Virginijus Savukynas jau 20 metų tyrinėja lietuvių tapatybės raišką, kuria susidomėjo nuvykęs į etnografinę ekspediciją ir pamatęs, jog yra žmonių, savo tapatumą apibrėžiančių visai kitaip. „Tapatybės klausimas man iškilo, kai dar buvau studentas ir važiavau į etnologinę praktiką Šiaurės Lietuvoje. Reikėjo pasirinkti temą, ką tyrinėsiu. Kadangi žinojau, kad šalia Latvijos gyvena latviai ir lietuviai, kad yra skirtingos konfesijos – katalikai, liuteronai ir reformatai, tai man tiesiog buvo įdomūs tie tarpkonfesiniai, etnokonfesiniai santykiai, t.y. kaip šitie žmonės apibrėžia savo santykius.

2014-03-17Baigėsi kūrybinis konkursas “Investicijų vieta – Lietuva”

2014 m. konkurso „Investicijų vieta – Lietuva“ laureatėmis tapo: Milda Ancevičė - už publikaciją „Norvegų investicijas rajone skatina sėkminga įmonės veikla“ – Klaipėdos rajono laikraštis “Banga”. Oksana Laurutytė – už publikaciją „Žinių kultūros erdvės kelią skinasi pačios“ – etaplis.lt.. Laureatėms paskirta po 1000 (vieną tūkstantį) Lt premija.

2014-03-11Žvilgsnis į Lokio rinktinės vado dienoraštį ir į Patriotų premiją

Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos leidėjų asociacijos Patriotų premija už mokslinę knygą skirta leidinio „Balys Vaičėnas. Partizano sąsiuviniai. Lokio rinktinės vado dienoraštis, laiškai, manifestaciniai tekstai“ rengėjams: Klaudijui Driskiui, Rūtai Mozūraitei, Pauliui V. Subačiui ir idėjos autoriui Andriui Dručkui (VšĮ „Tautos paveldo tyrimai“). Apie partizaninį judėjimą ir jo tyrinėjimą kalbėjomės su vienu iš knygos sudarytojų VšĮ „Tautos paveldo tyrimai“ vadovu, fotografu Klaudijumi DRISKIUMI.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media