2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2016-02-07Alfonsas Kairys: Miniatiūrų pasaulyje

Kolega Alfonsas Kairys šį kartą atsiuntė pluoštelį naujų miniatiūrų.

2016-02-04Algio Juozo Kustos žurnalistikos dešimtmečiai ir penkiolika interviu su komentarais (3)

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys Algis Juozas Kusta išleido antrą savo publicistikos knygą. Ji vadinasi „Pagyvenkime kitaip. Pašnekesiai iš besikeičiančio laiko“. Knygą, kurioje pateikiama penkiolika įvairiu metu respublikos spaudoje publikuotų interviu, sudaro penki skyriai.

2016-01-22Tarp laikraščio „Lietuvos aidas“ 2015 metų geriausiųjų žurnalistų – du LŽS nariai: Alfonsas Kairys ir Vytautas Žeimantas (6)

Laikraštis „Lietuvos aidas“ (2015 12 29) paskelbė geriausius 2015 -ųjų metų žurnalistus. Tarp 8 geriausiųjų yra ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Senjorų klubo nariai - Alfonsas Kairys ir Vytautas Žeimantas.

2016-01-13Valentinas Juraitis: 1991 sausio dienas prisimenant (1)

Tarp fotografuojančių Atgimimą, Sausio įvykius buvo ir Valentinas Juraitis, tuo metu dirbo populiaraus laikraščio ,,Vakarinės naujienos” ekonomikos skyriaus korespondentu, nors fotografija jam buvo netiesioginė profesija, jis kaip fotografas bendradarbiavo su įvairiomis spaudos įstaigomis, jo nuotraukos spausdintos ir užsienio spaudos leidiniuose ,,Times”, ,,Paris Match”, ,,Ogoniok”, ,,Liberation”, ,,Geo” ir kt.

2016-01-08Keletas žodžių apie žurnalistikos Heraklį, pasakytų Senjorų klubo susitikime 2016 m. sausio 6 d. (1)

Jono Laurinavičiaus biografija tokia plati, joje telpa ištisa epocha įvykių ir audrų, kurių dalyviu jam teko būti nuo pat pirmos gyvenimo dienos 1938 metų liepą. Jis vienas tituluočiausių Senjorų klubo narių, vienintelis, kuriam suteiktas rajono (Kaišiadorių) garbės piliečio vardas. Jonas – Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys, Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narys, Tėvynės pažinimo draugijos narys, Lietuvos kraštotyros draugijos garbės narys, Kaišiadorių rajono literatų klubo „Gija“ pirmininkas, ketvirtį amžiaus vadovaujantis „Kaišiadorių aidų“ laikraščiui. Jau vien šių pareigų išvardinimas rodo, kokia plati jo veiklos erdvė. O žurnalistikoje Jonas darbuojasi jau 55 metus.

2016-01-04Raimondas Polis: Knygų režisierius, arba aukojimas žodžiui (2)

Septyneri pastarieji žurnalisto ir publicisto Raimondo Polio kūrybinės veiklos metai pažymėti penkių knygų. Didžiuma jų – sentencijos, šių dienų literatūroje gana retai sutinkamo žanro kūriniai. Formos ir turinio lakoniškumas, jų dermė tarsi muzikos garsai talpina savyje žodžių ir minties harmoniją bei ritmą.

2015-12-17Kas yra Zinas Kazėnas – Zika ? (1)

Zinas Kazėnas – nestandartinė savo laikmečio asmenybė. Produktyvusis jo profesinės ir kūrybinės veiklos periodas prasidėjo praėjusio šimtmečio 6-ąjame dešimtmetyje. Profesija – žurnalistas, fotografija ir kinas. Kūryba – menininkas. Šiandien kalbame apie Ziną – kaip kūrėją ir menininką. Praėjo jau daug laiko – laiko, kuris buvo socialiai, politiniai ir ekonominiai, švelniai tariant, nestabilus. Šiame kontekste vyko Zino Kazėno, kaip profesionalo ir menininko, veikla.

2015-12-16Pažintis su nuteistosiomis – dokumentiniame pasakojime „Vienodos dienos“

„Aš esu užsienyje. Savo draugams, savo artimai aplinkai, pamelavau, kad išvažiavau, jog niekas nežinotų kur esu. Nes man gėda.“ – savo istoriją pasakoja dvidešimt dvejų metų Kristina, atliekanti laisvės atėmimo bausmę Panevėžio moterų pataisos namuose. Tai – vienintelė tokia įstaiga Lietuvoje, kurioje laiką leidžia apie trys šimtai moterų. Nuteistųjų bendruomenė čia itin įvairialypė – pilnametės ir nepilnametės, taip pat motinos, auginančios vaikus iki trejų metų. Žurnalistai Berta Tilmantaitė ir Artūras Morozovas pristato dokumentinį multimedijų projektą „Vienodos dienos“, pasakojantį apie šių pataisos namų gyvenimą.

2015-10-16Kolega Apolinaras Juodpusis: dvi miniatiūros (3)

Šį kartą kolega Apolinaras Juodpusismums atsiuntė dvi naujas miniatiūros.

2015-10-12Kolega Gediminas Griškevičius: Palikimas (1)

Šį žurnalistui ir dainininkui Stasiui Povilaičiui skirtą eilėraštį mums apsiuntė palangiškis kolega Gediminas Griškevičius.

2015-10-11Loreta Jastramskienė: Kalnai, „Įpėdiniai“ ir tikėjimas (2)

Rašytoja tapusi žurnalistė Loreta JASTRAMSKIENĖ, kūryboje neslepianti, kad yra tikintis žmogus, išleido jau trečią romaną. Pirmajame – „Vanduo nemoka kalbėti“ – pasakojo apie sūnaus netekusią motiną ir jo dingimą tiriančią žurnalistę, antrajame – „Juokingos moters agapė“ – apie žurnalistikos užkaborius, trečiajame – novelių romane „Įpėdiniai“ – kelionėse po Austriją ir Alpių kalnuose nutikusias istorijas...

2015-10-01Kolega Julijonas Petronis: Jaseniniškai

Spalio 3-ąją būtų sukakę 120 metų tragiškos lemties rusų poetui lyrikui Sergejui Jeseninui. Ta proga mūsų kolega ukmergietis Julijonas Petronis atsiuntė žiupsnelį savo eilių.

2015-09-24Juozas Kundrotas: gimtųjų vietų ilgesys tik stiprėja

Juozas Kundrotas – Kaišiadorių kraštietis, gimęs Žaslių seniūnijoje. Išleidęs per 30 knygų: romanų, apysakų, apybraižų. Dirbo Ignalinos, Jonavos rajonų redakcijose, net 23 metus – Radijo ir televizijos komiteto Kauno vyriausiojoje redakcijoje. Pelnęs keletą respublikinių literatūrinių premijų, apdovanotas medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“. Neseniai išėjo jo knyga ,,Artuma“. Ta proga apie šią knygą ir kitą J. Kundroto kūrybą kalbasi ,,Kaišiadorių aidų“ laikraščio redaktorius Jonas Laurinavičius.

2015-08-16Kolega Apolinaras Juodpusis: naujos miniatiūros (2)

“Sveikinu Jus su besibaigiančia vasara ir siunčiu tris pastebėjimus ar nutikimus, kurie mane sudomino. Nežinau, ar sudomins kitus,” – rašo mums kolega Apolinaras Juodpusis.

2015-08-13Medunešio Palanga – žurnalisto žvilgsniu

Dangumi, kartais leisdami saulei šyptelėti, plaukia ir plaukia šviesesni, tamsesni debesys, debesys virš pusiau negyvos Palangos, Lietuvos kurortų puošmenos. Šios vasaros, o jos beveik nebuvo, tikrosios, saulės spinduliais žaidžiančios vasaros... Taip sako ir vietiniai gyventojai, palangiškiai
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media