2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas

 

2013-11-05Algirdo Šeškaus fotografijos paroda Tulūzoje, Chateau d’Eau galerijoje

Nuo lapkričio 6 d. Chateau d’Eau galerijoje Tulūzoje pradeda veikti Lietuvos avangardinės fotografijos pradininko Algirdo Šeškaus paroda “Pilkos spalvos variacijos ir niuansai”. A. Šeškaus fotografijos paroda veiks iki 2014 sausio 5 d. Lapkričio 12 d. galerijoje vyks Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovo Gintaro Česonio paskaita apie 7-9 dešimtmečio Lietuvos fotografiją.

2013-10-31Berlyne vyko tarptautinė konferencija, skirta Vilniaus žydų istorijai

Vilniaus geto sunaikinimo 1943 metų rugsėjo 23 dieną 70-osioms metinėms paminėti Moses Mendelssohno Europos žydų istorijos centras, Lietuvos ambasada Berlyne, Lietuvos kultūros ministerija ir Konrado Adenauerio fondas Berlyne spalio 27-29 dienomis rengė mokslinę konferenciją, skirtą Vilniaus žydų istorijai.

2013-10-26Lietuviškų dokumentinių filmų programa Turine

Italijos nacionalinio kino muziejaus Turine kino teatre „Massimo“ buvo pristatyta Lietuvos dokumentinių filmų programa „Kino inkliuzai“, specialiai parengta Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai proga. Programą parengė VšĮ „Meno avilys“, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos Kultūros bei Užsienio reikalų ministerijomis.

2013-10-23Mindaugo Kavaliausko fotografijų paroda Briuselyje

Briuselyje, Europos skrydžių saugumo kontrolės organizacijoje (ESSKO) įvyko fotomenininko Mindaugo Kavaliausko parodos „Travel'AIR” oficialus pristatymas, kuriame dalyvavo Lietuvos susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas, ESSKO generalinis direktorius Frank Brenner, parodos autorius, kiti oficialūs asmenys. Parodą Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai proga inicijavo ir organizavo ESSKO.

2013-10-23Pagrindinis Gruzijos dokumentinių filmų festivalio prizas atiteko lietuviškam filmui „Igruški“

Šių metų spalio 15 – 20 dienomis Tbilisyje įvyko pirmasis tarptautinis dokumentinių filmų festivalis Gruzijoje „CinéDOC Tbilisi“. Pagrindinis festivalio prizas atiteko šių metų „Sidabrinei gervei“ geriausio dokumentinio filmo kategorijoje nominuotam Linos Lužytės dokumentiniam filmui „Igruški“, pasakojančiam apie Baltarusijos Žlobino miesto žmones, gyvenančius režime, kuriam visiškai nerūpi žmogus, tačiau kasdien kovojančius už teisę būti laimingais.

2013-10-07Garbingiausias kultūros ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ - rašytojui I. Merui  (2)

Izraelyje gyvenančiam rašytojui Icchokui Merui Tel Avive įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Garbingą apdovanojimą ir kultūros ministro Šarūno Biručio sveikinimą 79-ojo gimtadienio proga rašytojui įteiks Izraelyje viešintis kultūros viceministras Darius Mažintas.

2013-08-21Pietų Amerikos lietuvių jaunimo suvažiavimas ir Pasaulio jaunimo dienos Rio de ženeire (1)

Pietų Amerikos lietuvių jaunimo suvažiavimas įvyko 2013 metų liepos 17 - 21 dienomis San Paulo mieste, Brazilijoje. Jame dalyvavo daugiau nei 90 atstovų iš Argentinos, Venesuelos, Urugvajaus, Kanados, Lietuvos kartu su šeimininkais iš Brazilijos. Suvažiavimas buvo rengiamas Pasaulio jaunimo dienų (PJD) išvakarėse, į kurias atvyko jaunimas ir iš Lietuvos. Pasaulio jaunimo dienos (PJD) oficialiai prasidėjo liepos 22 d. Rio de Žaneiro mieste, kur susirinko Popiežius ir jaunimas iš viso pasaulio, ir tęsėsi iki liepos 28 dienos.

2012-09-06Lietuvei žurnalistei - pasaulinis apdovanojimas (1)

Stockholme (Švedija) vykusios Pasaulinės Vandens savaitės metu buvo apdovanoti žurnalistai, publikavę reikšmingus darbus vandens tematika. Tarp jų - ir lietuvė Berta Tilmantaitė, pelniusi apdovanojimą vienoje iš 6 konkurso kategorijų.

2012-08-02Lietuvos žurnalistai susitiko su Airijos lietuvių bendruomenės atstovais

Liepos 13-27 dienomis Lietuvos žurnalistų sąjungos vicepirmininkas Audrys Antanaitis su keliais kolegomis ir bendraminčiais lankėsi Airijoje, kur dalyvavo Europos Esperanto sąjungos kongrese, vykusiame Golvėjuje (Glaway). Kongreso metu įvyko Pasaulio esperantininkų žurnalistų asociacijos, kuriai vadovauja A. Antanaitis (generalinis sekretorius - Vytautas Šilas), metinis susirinkimas. Jo metu padiskutuota apie organizacijos padėtį, aptartas ruošiamas naujo internetinio puslapio projektas.

2012-04-26V. Žeimantas - oficialiai akredituotas „Zviazdos" korespondentas Lietuvoje (5)

Lietuvos užsienio reikalų ministerija oficialiai akreditavo kolegą Vytautą Žeimantą Baltarusijos laikraščio „Zviazda" korespondentu Lietuvoje. Tai, be abejo, sudomino mūsų žurnalistinę bendruomenę. Atsirado daug klausimų, į kuriuos aš paprašiau atsakyti kolegos Vytauto.

2012-04-05Sankt Peterburge gyvenantiems lietuviams rūpi Tėvynės ateities perspektyvos

Kovo 31 - balandžio 1 dienomis Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) vicepirmininkas Audrys Antanaitis kartu su Darbo ir socialinių tyrimų instituto direktoriumi prof. dr. Boguslavu Gruževskiu istorinėje Rusijos sostinėje Sankt Peterburge (Rusija) susitiko su čia gyvenančiais lietuviais.

2012-03-22Paskelbtas pirmasis „Re:baltica“ tyrimas apie Rusijos paramą Lietuvoje veikiantiems visuomenininkams

Šiandien, kovo 22 d. viešai paskelbtas pirmasis naujai įkurtos ne pelno siekiančios organizacijos "Re:baltica" tyrimas apie Rusijos paramą Lietuvoje veikiantiems visuomenininkams. Tyrimo metu "Re:baltica" Lietuvoje elektroniniu paštu ir telefonu susisiekė su daugiau kaip dvidešimčia nevyriausybinių rusų tautinės mažumos organizacijų ir paprašė galimybės susipažinti su jų metinėmis ataskaitomis. Tačiau nė vienos ataskaitos nepavyko gauti.

2012-03-19Kaip žurnalistui išgyventi Somalyje?

Somalis, pastaruosius du dešimtmečius neturėdamas efektyvios ir normaliai funkcionuojančios centrinės valdžios, turi neįtikėtinai įvairų šalies žiniasklaidos peizažą. Nors krašte veikia šimtai žiniasklaidos priemonių, žurnalistams čia ypač nesaugu: daugeliui jų gresia užpuolimai, laisvės atėmimas, pasikėsinimas į gyvybę. Daugelis Somalyje gyvenančių ir dirbančių žurnalistų yra priversti vadovautis savo susikurtomis darbo taisyklėmis tam, kad išvengtų tapti sekančiais smurto prieš žurnalistus taikiniais.

2012-03-05Vakarų Lietuvos leidėjai patirties sėmėsi Norvegijoje

Labiausiai spaudą skaitančiai Norvegijai itin tiktų lietuvių liaudies patarlės dalis, kad anksti kėlęs nesigailėsi. Naujųjų technologijų proveržyje vertindami norvegų prieraišumą laikraščiams šie stengiasi neapvilti savo skaitytojų ne tik naujienų operatyvumu, bet ir ankstyvu spaudos leidinių pristatymu. Tad norvegų rytas prasideda su šviežutėliu laikraščiu rankose. Mūsuose jau vakare išspausdintas laikraštis geriausiu atveju skaitytoją pasiekia po vėlyvų pusryčių, o dažniausiai tik pavakare.

2011-12-16Europos konferencija jauniesiems žurnalistams

Europos esperanto sąjunga (EEU, www.europo.eu ) 2012 m gegužės 9-11 dienomis Tiesto mieste (Italija) organizuoja tarptautinę konferenciją „Kaip atrodytų Europa be Europos Sąjungos". Šiam projektui pritarė ir finansavimą skiria Europos Komisijos Švietimo, garso ir vaizdo bei kultūros vykdomoji įstaiga (EACEA). Konvencija skiriama jauniesiems Europos šalių bei žurnalistikos studentams.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media