2024 m. gegužes 7 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas

 

2019-03-07Metraštis „Lietuvos fotografija“. Kokiu keliu einama?

Kviečiame į naujojo kasmetinio Lietuvos fotomenininkų sąjungos metraščio pristatymą ir susitikimą su leidinio sudarytoju Valentinu Klimašausku bei pačiais autoriais, kuris vyks kovo 14 d. 17:30 val. „Prospekto“ galerijoje. Pristatymo metu bus aptartos dviejų metraščio dalių temos: naujųjų technologijų įtaka šiandieniniame vizualumo lauke bei fotoparodos, kaip specifinio turinio medijai, problematiškumas.

2019-02-28Jurgitos Viršilienės ir Gintauto Zabielos fotoalbumo „Atgimę piliakalniai“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos archeologijos draugija kviečia į leidinio „Atgimę piliakalniai“ pristatymą. Jurgitos Viršilienės ir Gintauto Zabielos parengta knyga reprezentuoja išskirtinį Lietuvos paveldą – piliakalnius. Pristatymas įvyks kovo 4 d. 18 val. Renginių erdvėje, III aukšte.

2019-02-27Jindřich Štreit fotografijų paroda „Kur namai mano?“

„Prospekto“ fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atsidarė čekų autoriaus Jindřich Štreit fotografijų paroda „Kur namai mano?“. Susitikimas su autoriumi vyks kovo 13 d. 17.30 val. Prospekto fotografijos galerijoje.

2019-02-11Mindaugas Ažušilis: savo kūrybos serijos „Pomirtinis gyvenimas“ ir „Avarija“

Vasario 19 d. 17.30 val. Vilniaus fotografijos galerijoje atidaroma Mindaugo Ažušilio fotografijų paroda. Atidaryme dalyvaus autorius, taip pat jo knygų sudarytoja ir leidėja Eglė Deltuvaitė. Paroda veiks iki kovo 16 dienos.

2019-02-11Ekskursija po A.Valiaugos parodą "Perkurtos Velso istorijos"

Vasario 14 d. 17.00 val. "Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43) maloniai kviečiame į susitikimą su autoriumi Arturu Valiauga jo fotografijų parodoje "Perkurtos Velso istorijos". Tai puiki proga užduoti klausimus, kurių nespėjote paklausti per atidarymą, asmeniškai pabendrauti su žmogumi, apkeliavusiu ne vieną Velso pilį, išgirsti linksmų (arba ne) istorijų iš autoriaus, šiek tiek prisilietusio prie dvarų buities.

2019-02-11Ekskursija po A.Puipos ir G.Trimako parodą "Inscenizuoti paveikslai"

Vasario 13 d. 17.00 val. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 / Didžioji 19) maloniai kviečiame dar kartą pasižvalgyti po Audriaus Puipos ir Gintauto Trimako fotografijų parodą "Inscenizuoti paveikslai". Susitikime dalyvaus Lilija Puipienė ir Gintautas Trimakas. Tai puiki proga užduoti klausimus, kurių nespėjote išklausti per atidarymą, asmeniškai pabendrauti su žmonėmis, dalyvavusiais procese, išgirsti linksmų (arba ne) istorijų iš menininkų kūrybinės virtuvės.

2019-01-18Audriaus Puipos ir Gintauto Trimako fotografijų paroda “Inscenizuoti paveikslai”

Sausio 22 d. 17.30 val. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 / Didžioji g. 19) atidaroma Audriaus Puipos ir Gintauto Trimako fotografijų paroda „Inscenizuoti paveikslai“. Atidarymo metu bus pristatoma to paties pavadinimo knyga.

2019-01-14Arturo Valiaugos fotografijų paroda Prospekto galerijoje

„Prospekto“ fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) pradėjo veikti Arturo Valiaugos paroda „Perkurtos Velso istorijos“.

2019-01-02Stanislovo Žvirgždo paskaitos apie fotografiją

Sausio mėnesį baigsiame populiarųjį paskaitų apie fotografiją ciklą, kurį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos lankytojams pristatė Stanislovas Žvirgždas. Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, fotografijos istorijos tyrinėtojas, fotografas perskaitė dvylikos paskaitų apie įvairius Lietuvos fotografijos istorijos aspektus ciklą.

2018-12-29Įteiktos Lietuvos fotomenininkų sąjungos 2018 m. premijos (1)

„Prospekto“ fotografijos galerijoje buvo įteiktos kasmetinės Lietuvos fotomenininkų sąjungos premijos. Ši premija yra skiriama už reikšmingiausius fotografijos meno kūrinius ir parodas, leidybinius bei kuratorinius projektus, įvairiapusę fotografijos sklaidą ir populiarinimą. Premijos tikslas yra įvertinti ir paskatinti labiausiai fotografijai nusipelniusius asmenis.

2018-12-18Dainiaus Ščiukos fotografijų paroda „O koks tu, kai nevaidini?“

Nacionalinio Kauno dramos teatro Didžiosios scenos fojė pradėjo veikti fotografo Dainiaus Ščiukos paroda, įamžinanti teatro trupę. Paroda skiriama seniausio Lietuvos teatro 98-ajam gimtadieniui ir veiks iki 2019 m. sausio pabaigos.

2018-12-12Naujame fotografijos žurnale "Vyzdys" ne tik apie technikos naujoves

Dienos šviesą išvydo naujas fotografijos žurnalo ,,Vyzdys" numeris (2018 Nr. 112). Jame ne tik apie technikos naujoves. Pristatyti tarpukario ir šiandien spaudoje dirbę ar dirbantys fotografai, J. Miežlaiškis, V. Augustinas, V. Gulevičius, A. Sabaliauskas, M. Kulbis, Dž. Barysaitė, V. Juraitis,V. Usinavičius ir kiti.

2018-12-09Algirdo Šeškaus paroda Prospekto galerijoje

Gruodžio 11 d. (antradienį) 18.00 val. „Prospekto“ fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma Algirdo Šeškaus paroda „dav day“.

2018-12-02Dvyliktasis tarptautinis fotožurnalistikos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas“ paskelbė nugalėtojus

Jau dvyliktą kartą surengtas tarptautinis fotožurnalistikos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas“ subūrė fotožurnalistikai savo gyvenimą pašventusius fotografus iš viso pasaulio. „Fotografų savaitgalio“ metu buvo atidaryta konkursinių programų fotopasakojimų paroda, kuri eksponuojama Vilniuje, prie Radvilų rūmų muziejaus (Vilniaus g. 24). Festivalio metu surengta tarptautinė konferencija „FotoŽurnalistikos ribos“,

2018-11-27Alvydo Donėlos fotografijų paroda Vilniaus fotografijos galerijoje

2018 m. gruodžio 4 d. 17.30 val. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 / Didžioji g. 19) atidaroma Alvydo Donėlos fotografijų paroda „Paraiškos“.

2018-11-21Paskaitos apie fotografiją Lietuvos fotomeninkų sąjungos galerijose

Nuo lapkričio mėnesio vėl pradedamas paskaitų apie fotografiją ciklas "Prospekto" fotografijos galerijoje. Ši tradicija tęsiama jau nuo 2010 m., kur vakarus vedė fotografijos istorijos tyrinėtojas Stanislovas Žvirgždas. 2018 m. palnuojamas paskaitų ciklas žada išsiplėsti ir analizuoti ne tik istorinę fotografiją, bet ir šiandienos aktualijas tiek lokaliu, tiek ir tarptautiniu kontekstu. Paskaitos šiais metais bus skaitomos taip pat Kauno ir Klaipėdos fotografijos galerijose.

2018-11-19Fotografijų paroda SVETUR. III - iki gruodžio 8 d.

Lapkričio 21 d. (trečiadienį) 17.30 val. „Prospekto“ fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma trečioji ciklo „Svetur“ paroda. „Svetur. III“ parengta iš Lietuvos fotomenininkų sąjungoje saugomo fotografijų archyvo. Paroda veiks iki gruodžio 8 d.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media