2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Vilniaus rotušėje atidaryta S.Paškevičiaus fotografijų paroda

2010-06-04
 

Alina Kalenkovič

 

Gegužės 3-iąją Vilniaus rotušėje atidaryta LŽS Spaudos fotografų klubo nario Stasio Paškevičiaus fotografijų paroda. Didelis būrys kūrėjo bičiulių ir bendraminčių Stasį sveikino ne tik su dar viena personaline paroda, bet ir su gražiu jubiliejumi. Parodos atidaryme visi galėjo pabendrauti su autoriumi, pamatyti eksponuojamus menininko draugų portretus.

 

Jau 24-ąją personalinę fotografijos parodą rengiantis Stasys Paškevičius gali didžiuotis išleistais penkiais fotografijų albumais, iš kurių didžiausią įspūdį palieka „Draugų portretai“. Šis vienas žymiausių Lietuvos portretistų teigia, kad niekada nebuvo kilę nesusipratimų įamžinant net ir visai nepažįstamus žmones, štai kodėl jis turi sukaupęs tokią milžinišką nuotraukų kolekciją. Bet vis dėlto, kad ir kokį malonumą bei pasitenkinimą teikia fotografavimas, menininkas to neįvardija hobiu.

 

„Kiekviena atsakomybės bei kruopštumo reikalaujanti veikla yra darbas. Svarbiausia daryti tai, ką išmanai geriausiai ir gali padaryti geriau už kitus,“ – teigia Stasys Paškevičius. Profesinėje veikloje visada siekiantis maksimalių rezultatų šis fotografas ne vieną kartą sužavėjo savo parodomis.

 

Pasidomėjus jo darbo specifika, menininkas teigė, kad niekada iš anksto negalvoja būsimos parodos temos. „Viskas išeina savaime,“ – teigė jis. Iki pat paskutinių dienų atrinkinėjantis darbus parodoms, apgalvojantis menkiausias smulkmenas, meno kūrėjo statusą turintis Stasys Paškevičius siekia perfekcionizmo, kol galutinį rezultatą pamatę parodos lankytojai netenka žado.

 

Kviečiame užsukti į Rotušę ir pamatyti parodą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-04 14:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media