2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Paryžiaus meno galerijoje - Šarūno Barto fotografijos

2016-02-04
 
 

Paryžiaus meno galerijoje  "Le Passage de Retz" (www.passagederetz.com)   atidaryta  režisieriaus Šarūno Barto fotografijų paroda  "Few of Them", dalyvaujant pačiam autoriui. Tai yra  pirmoji kino režisieriaus fotografijų paroda, surengta užsienyje, kurią inspiravo Paryžiaus George Pompidou meno centre pristatoma Š. Barto kino retrospektyva, vyksianti š.m. vasario 5 - kovo 6 dienomis.

           Parodoje pristatoma apie 50 dar niekur nerodytų lietuvių kino režisieriaus fotografijų. Š. Bartas fotografija pradėjo domėtis nuo jaunų dienų,  kaip ir kinu. Režisieriaus fotografijose išryškinami šilti žmonių veidai, griuvėsių melancholija, gamtos peizažai. Nuotraukose atsispindi ne tik pusiausvyra tarp pragmatiškumo ir poezijos, kuriančių kadrų originalumo ir magnetizmo, bet ir beveik šamaniškas Š. Barto santykis su gamta ir visa, kas gyva.     

           Š. Barto fotografijos žiūrovą mintimis nuneša iki Kaliningrado ir Baltijos jūros, atskleidžia  net tik Lietuvos,  Krymo gamtos peizažų ir tylių kaimų grožį, bet ir Sajano kalnų Sibire didybę ir Pietų Maroko dykumos vienatvę.          

           Parodos atidarymo metu taip pat pristatytas šia proga ką tik Filigranes Editions išleistas fotografijų albumas kartu su Š. Barto poezija  anglų ir prancūzų kalbomis. Paroda galerijoje veiks iki 2016 m. kovo 6 d.

           Parodos komisarė - Sonia Voss. Parodą remia Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos ambasada Paryžiuje,  Lietuvos kultūros institutas, KinoElektron, Nature Addicts, Agnes B fondai.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-02-04 11:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media