2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Naujas „Keymono“ albumas „Laiko kapsulė“ pristatytas Londone

2016-07-22
 
 

Londono menų centre „Rich Mix" koncertavo grupė „Keymono". Tai - festivalio „Encore! Euro 2016", švenčiančio Europos futbolo čempionatą, dalis. „Keymono" Londono publikai pristatė savo naująjį albumą - „Laiko kapsulė" („Time capsule"). Grupės pasirodymą iš dalies rėmė LATGA, projekto partneriai - Lietuvos muzikos informacijos centras ir LR ambasada Jungtinėje Karalystėje.

Energija, pozityvumas, įkvėpimas ir meilė - pagrindiniai grupės „Keymono" kūrybos ingredientai. Prieš 15 metų trimitininkas Aurimas ir saksofonistas Alvydas davė pradžią muzikinei kelionei, kuri, prie bendraminčių prisijungus ritmo atnešusiam Mariui ir išskirtinio vokalo savininkei Daivai, atvedė grupę į „Keymono". Šiandien „Keymono" - ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje scenoje pripažinta grupė, po ilgų ieškojimų grojanti šiltą ir jaukų elektroninį soulą.

„Keymono" naujasis albumas pasižymi šiek tiek tamsesnėmis spalvomis, jame daugiau filosofinės minties. Kai kurias albumo dainas įkvėpė Druskininkų miškų gamta. „Esame labai dėkingi už tai, jog galėjome kurti tokioje aplinkoje. Ten mus supo trys ežerai, miškas ir natūralumu trykštanti gamta. Mus aplankydavo net stirnos ir lapės!", - prisiminimais dalinasi Daiva. Ši magiška aplinka atsispindi ir iliustratorės Akvilės Magicdust sukurtame „Time Capsule" viršelyje. Ji meistriškai nupiešė būtent tą vietą, kurioje „Keymono" kūrė muziką naujajam albumui.

„Keymono" nariai muziką rašė ne tik laukiniuose Lietuvos miškuose, bet ir Londone, Danijoje, Vengrijoje, Nidos meno kolonijoje, kompozitoriaus Nerijaus Laukaičio studijoje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-07-22 14:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media