2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Londone kuriančių menininkų darbų pristatymas Beaconsfield galerijoje

2015-02-09
 
 

Rita Valiukonytė

LR kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje

Beaconsfield galerijoje Londone įvyko Jungtinėje Karalystėje gyvenančių ir kuriančių lietuvių menininkų darbų peržiūra bei pokalbis su  Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kuratorėmis Virginija Januškevičiūte ir Monika Lipšic.

Savo kūrybinę veiklą vakaro metu gausiai susirinkusiai publikai pristatė jaunieji menininkai Lidija Kononenko, Jonas Lozoraitis, Ulijona Odišarija, Sandra Stanionytė, taip pat menininkė, rašytoja, eseistė, kultūros komentatorė Paulina Eglė Pukytė. Po pristatymo Beaconsfield direktorė Naomi Siderfin diskutavo su ŠMC kuratorėmis apie Lietuvos šiuolaikinio meno tendencijas.

Tai - jau antroji Londone gyvenančių ir kuriančių menininkų darbų peržiūra. 2014 metų spalio mėnesį savo darbus, dalyvaujant Šiuolaikinio meno centro direktoriui Kęstučiui Kuizinui, LR ambasadoje Londone pristatė jaunieji menininkai Milda Lembertaitė, Simona Žemaitytė, Andrius Svilys, Evelina Šimkutė, Geistė Kinčinaitytė bei Tadas Stalyga.

Šių renginių tikslas - skatinti Jungtinėje Karalystėje kuriančių kūrėjų ir Lietuvos meno institucijų bendradarbiavimą, pristatyti menininkus britų kuratoriams, taip pat stiprinti menininkų tinklą Jungtinėje Karalystėje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-09 11:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media