2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: EBU ragina Kroatiją permąstyti drastišką licencijos mokesčio sumažinimą

2010-06-21
 
Indrės Vainalavičiūtės nuotrauka

Indrės Vainalavičiūtės nuotrauka

Vytaras Radzevičius

 

Europos transliuotojų sąjunga paragino Kroatiją persvarstyti sprendimą nuo rugpjūčio 1 d. ketvirtadaliu sumažinti Kroatijos visuomeninio transliuotojo HRT abonentinį mokestį.

 

EBU generalinė direktorė Ingrid Deltenre laiške Kroatijos Ministrui Pirmininkui Jadrankai Kosorui rašo, kad toks drastiškas sumažinimas HRT padarys nepataisomą žalą, ypač dabar, kai Kroatija jau baigia derybas dėl stojimo į Europos Sąjungą.

 

„Europos Taryba ir kitos ES institucijos, prie kurių Kroatija siekia prisijungti, jau ne kartą buvo pabrėžusios, kad visuomeninio transliuotojo nepriklausomybė ir stabilus finansavimas yra gyvybiškai svarbus europietiškai visuomenei ir demokratijai“,  –  teigė ponia Deltenre. „Visų Europos transliuotojų sąjungai priklausančių visuomeninių transliuotojų vardu prašau skubiai peržiūrėti jūsų poziciją.“

 

Praėjusiais metais abonentinio mokesčio pajamos sudarė 80 proc. HRT biudžeto.

 

Ponia Deltenre teigė, kad HRT buvo vienas iš sėkmingiausiai dirbančių visuomeninių transliuotojų Rytų Europoje ir būtų labai neteisinga taip smarkiai sumažinti gerai savo visuomenei tarnavusios organizacijos finansavimą. Ji teigė: „Nuo to labai smarkiai nukentėtų visų žanrų laidų apimtis ir kokybė – pradedant žinių, visuomeninėmis laidomis ir baigiant vaidybiniais filmais, kultūros, pramoginėmis, religinėmis ir sporto laidomis.“

 

Ponia Deltenre pridūrė, kad ekonomikos krizė negali sutrukdyti HRT atlikti jai skirtos misijos –  kritiškai nušviesti politikos ir ekonomikos aktualijas, užtikrinti pliuralizmą ir įvairioms visuomenės grupėms skirtų radijo bei televizijos laidų transliavimą. Ji pastebėjo, kad Ministras Pirmininkas Kosoras yra buvęs HRT žurnalistas ir turėtų suprasti, kokios rimtos pasekmės laukia įgyvendinus pasiūlymą mažinti abonentinį mokestį.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-21 20:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media