2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Šok!“ finalininkų neišpaikina net pasaulio čempionų titulas

2013-11-17
 
LRT nuotrauka

LRT nuotrauka

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Nacionalinis šokio talentų konkursas „Šok!" gali didžiuotis žiūrovams rodomais išskirtinai talentingais dalyviais, tarp kurių - net pasaulio čempionai, grupė „Gelmė". Šiame projekte jie - jau finalininkai ir tikrai nemenkas puntukas konkurentams ant kelio.

Pabradėje esančios grupės vadovei ir choreografei Agnei Rickevičienei net sunku išvardinti visus laimėjimus, nes grupė dalyvauja nesuskaičiuojamoje daugybėje konkursų, o per visą grupės gyvavimo istoriją nacionaliniuose konkursuose nėra laimėję žemesnės kaip pirma ar grand prix vietos.

„Savęs neišugdysi be praktikos. O vaikams televizija yra labai svarbu. Dalyvaudami šiame projekte jie ne tik prisiima atsakomybę, bet ir jaučiasi atstovaujantys savo miestui. Jiems tai - be galo svarbu", - apie vaikų brandą ir vidinę motyvaciją dalyvauti ir nugalėti „Šok!" konkurse pasakoja choreografė.

15 „Gelmėje" šokančių 11-12 metų berniukų ir mergaičių projekto teisėjus stebina ne tik įstabiais choreografės pastatymais ir profesionaliu atlikimu, bet ir vaikišku nuoširdumu, klausant teisėjų liaupsių. „Toks jų elgesys - man yra dar didesnis pagyrimas", - su ašaromis akyse į savo darbo ir kasdienio vaikų ugdymo įvertinimą atsako A. Rickevičienė.

Pasak choreografės, pirmiausia vaikai turi išmokti gyventi, o tik po to - šokti. „Jeigu įlįsiu į vaiko smegenis, aš padarysiu iš jo šokėją. Jų nepasiekus - nieko nebus. Todėl mes kartu analizuojame kiekvieną judesį, jo reikšmę. Mes neskaldome malkų", - apie sąmoningą ir prasmingą kasdienį darbą ant parketo su vaikais pasakoja choreografė.

Projekto perlu vadinama grupė taip pat kaskart stebina ne tik šokio pateikimu, bet ir šokio technika, lanksčiais kūnais ir muzikalumu. „Aš pažįstu vaikų kūnus, man tai - kaip molis. Puikiai žinau, ką iš jų galiu padaryti", - sako A. Rickevičienė, kurią „Šok!" projekto teisėja, choreografė Birutė Letukaitė nepraleidžia galimybės pagirti už genialius choreografinius sprendimus ir pabrėžti šokėjams, kaip jiems pasisekė turėti tokią vadovę.

Kol šį sekmadienį paskutinėje pusfinalio laidoje dalyviai kausis dėl likusių dviejų vietų į finalą, Pabradėje grupės „Gelmė" šokėjai jau ruoš naują pasirodymą. Kokių naujų konkurentų jau šį sekmadienį, 18.30 val. pažers paskutinioji pusfinalio laida - sužinosime jau netrukus.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-17 10:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media