2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Naisių vasaros“ jubiliejinis sezonas – per LRT

2013-11-18
 
Kadras iš filmo "Naisių vasara". LRT nuotrauka

Kadras iš filmo "Naisių vasara". LRT nuotrauka

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Ištikimų žiūrovų būrį turintis televizijos serialas „Naisių vasara" netrukus pradės skaičiuoti jau 5-ąjį sezoną. Komerciniame kanale išpopuliarėjusi telenovelė nuo Naujųjų metų bus rodoma per LRT televiziją.

Pasak LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičius, „Naisių vasara" - lietuviško kaimo gyvenimo veidrodis, kuriame kiekvienas gali pamatyti save, savo  artimus žmones ar tuos, kurie emigravę. „Tikimės, kad seriale savo aktualijų atras kiekviena Lietuvos šeima. Juo labiau, kad jas perteikia garsūs aktoriai, o serialą kuria gerai žinomi profesionalai", - sako LRT vadovas.

Kaimo tematika, pozityvumas, jautrus santykis su gamta, netikėti siužeto vingiai ir šmaikštūs, išradingi, kūrybingi veikėjai daro serialą išskirtinį. O šio sezono siužetas - ypatingai intriguojantis. Kils aistros dėl grafystės titulų, bus slepiami kėslai pavogti vertingą istorinį Naisių paveldą. Herojai, ypač jaunimas, pasiners į lobių paieškas, naujų jausmų verpetus.

„Naisių vasara" taip pat tęs socialinę misiją - išryškinti kaimo problemas - girtuoklystę, skurdą, nedarbą... Vis dėlto, visada atsiranda žmonių, kurie sugeba sutelkti kitus proveržiui. Bendruomenių iniciatyvos, kaimo šviesuolių indėlis, ypatingas dėmesys kultūrai, verslo idėjų gimimas, pozityvumo impulsas - tai keičia lietuviško kaimo gyvenimą, daro jį įdomesnį, šviesesnį.

Seriale bus atkreiptas dėmesys ir į emigracijos, vėtomų bei mėtomų po svečias šalis vaikų problemas. „Naisių vasaros" herojai parodys: nors kartais sunku, tačiau grįžimas, gyvenimas ir darbas savoje šalyje yra prasmingas ir naudingas tiek Lietuvai, tiek pačiam lietuviui.

„Serialas „Naisių vasara" jau nėra tik kino projektas, tai reiškinys, formuojantis žmonių požiūrį į lietuvišką kaimą. Serialas pagimdė „Naisių vasaros" teatrą, festivalį visai šeimai, tapo impulsu Naisių kaimui išaugti į Šiaurės Lietuvos kultūros centrą. Šiuo serialu bei kitais „Naisių vasaros" projektais išreiškiu savo meilę kaimui ir jo žmonėms", - sako „Naisių vasaros" projektų sumanytojas ir mecenatas Ramūnas Karbauskis.

Ypatingame, jubiliejiniame „Naisių vasaros" sezone žiūrovus ir toliau džiugins mylimiausi aktoriai: Sigitas Jakubauskas, Rimantas Bagdzevičius, Nijolė Mirončikaitė, Aurimas Žvinys, Antanas Venckus, Vaida Kavaliauskaitė, Rimanta Krilavičiūtė ir kiti. Serialą kuria prodiuserių kompanija „Videometra".

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-18 09:35
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media