2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: "Šok!“ finale karaliaus komedija

2013-11-29
 
LRT nuotrauka

LRT nuotrauka

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

 

Jau šį sekmadienį (gruodžio 1) LRT didžiojoje studijoje įsišėls juokas ir pokštai, kuriuos ant parketo sukurs dešimt nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!" finalistų. Antrojo „Šok!" finalo tema - komedija! Pagalvojus, su kokiais iššūkiais susidurs šokėjai, pirmiausia akys krypsta į išskirtinį kolektyvą - „Radžjašri Rameš akademiją" - paslapties gaubiamus indiškus šokius šokančias moteris.

Ne veltui sakoma, jog indišką šokį atskleisti gali tik gyvenimišką patirtį sukaupusios moterys. Šios žavios šešios šokėjos dienomis tobulina ir stato naujus pasirodymus, o naktimis glaudžia prie savęs vaikus. „Indijoje sakoma, jei šeimoje yra šokėjas - visa šeima turi dirbti jam", - atskleidė atramą ir pagalbą šeimoje turinčios moterys.

Šokėjos prisipažįsta pripratusios prie ištvermės ir didelės kantrybės reikalaujančių repeticijų, šokant rytiečių šokius. Todėl šiam sekmadieniui ruošdamos modernaus stiliaus šokį jos pluša iš peties. „Vartymasis ir voliojimasis ant žemės, ypač neturinčioms tokios patirties - visas kūnas mėlynėse", - prisipažįsta šokėjos.

„Kūno judesiai, šokio technika, gestų kalba ir veido išraiška - visas kūnas yra pajungtas", - apie savo kolektyvo išskirtinumą sako „Radžjašri Rameš akademijos" vadovė Irina. Šie įvaldyti elementai - svarus šokėjų ginklas, kuriuo moterys pasinaudoja kaskart „įmestos" į dar nebandytą šokių stilių.

Kiekviename finale „Šok!" dalyviai demonstruoja jiems visiškai naują šokių stilių - jį įvaldyti jie turi... tik savaitę. „Šokdamas indiškus šokius, negali nemėgti iššūkių. Visos mūsų šokėjos juos mėgsta! O ruošiant šio sekmadienio pasirodymą - mes iš tikrųjų mėgaujamės, mums labai linksma!", - juokiasi šokėjų šešetukas.

Praėjusį sekmadienį konkursą  paliko net trys dalyviai. Niekas nežino, kiek finalistų liks kautis dėl geriausio šokėjo vardo po šio sekmadienio. Kokius komedijos elementus pajungs likęs finalininkų devintukas, siekdamas prajuokinti teisėjus ir žiūrovus? Kurių pasirodymas sulauks karščiausio palaikymo? Tai paaiškės jau šį sekmadienį, 18.30 val. per LRT televiziją.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-29 18:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media