2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Naujoje LNK laidoje „Pagalbos skambutis“ – tikros gyvenimo dramos

2014-01-21
 
 

Gediminas Malaškevičius

LNK atstovas spaudai

 

Netrukus LNK eteryje kartu su kitomis žiemos tinklelio naujienomis - grandioziniu projektu „Šokiai ant ledo", populiariausiu 2013-ųjų JAV serialu „Juodasis sąrašas", olimpinių Sočio žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijomis - ir visiškai naujos realybės dramos „Pagalbos skambutis" premjera.

Šauktis medikų, ugniagesių, policijos pagalbos tenka kone kiekvienam. Kiekvienas toks skambutis - tai atskira istorija, neeilinis įvykis žmogaus ar šeimos gyvenime. Kai jis baigiasi gerai, džiaugsmo ašaros byra ne tik herojams, jų artimiesiems, medikams ir pareigūnams, bet ir visai atsitiktiniams įvykio liudytojams. Juk būna, kad net ir gelbėtojai netiki laiminga pabaiga, bet kai deda visas pastangas ekstremalioje situacijoje, įvyksta stebuklas.

Emocijos tokiais atvejais būna įvairiausios - nuo komiškų situacijų, kai žmogaus galva įstringa skalbyklėje, iki tragiškų, sukrečiančių įvykių. Visus tuos įvykius sieja viena - kažkieno tikra gyvenimo drama. Daugelis dalykų, į kuriuos kviečiami pareigūnai arba medikai, gali nutikti bet kam, bet kada. Kai kurie įvykiai - išskirtiniai, tiesiog neįtikėtini. Laidos rengėjai stengsis parodyti ir vienus, ir kitus.

Laidoje „Pagalbos skambutis" bus rodomi įvykiai, kai žmonės atsiduria kritinėse situacijose. Herojų, liudytojų, gelbėtojų reakcijos, išgyvenimai, vertinimai. Kartais priešistorė, o kartais prisiminimai, kaip viskas įvyko ir kuo tai baigėsi.

Kaip tas gyvenimo dramas mato medikai ir pareigūnai? Įdomu tai, kad nors pagalbos teikimas jiems - kasdienybė, tai netampa rutina. Ir medikai, ir policininkai savaip vertina įvykius. Dažnai jie įsirėžia atminty, tampa jų gyvenimo dalimi, sukelia savas emocijas. „Pagalbos skambutyje" -  ir gelbėtojų išgyvenimai.

Naujos LNK laidos rengėjai ne tik tiesiogiai dalyvaus medikų ar pareigūnų reiduose, važinės į įvykio vietas, bet stengsis pažiūrėti į įvykius plačiau. Kalbins žmones, atskleis jų istorijas. Kartais - dramatiškas įvykis - tai tik ledkalnio viršūnė. Visa istorija, žmonių išgyvenimai, priešistorė - kur kas ilgesnis pasakojimas. Visa tai -  „Pagalbos skambutyje" vasarį per LNK.

 

 

Kontaktams:

Tel. 8 5 243 10 53

gediminas@lnk.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-21 08:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media