2024 m. gruodžio 30 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: TV3: Keturis kartus Lietuvą apkeliavusi V. Skaigirė nežada sustoti

2021-07-17
 
 tomasfoto.lt nuotrauka

tomasfoto.lt nuotrauka

Žinoma prodiuserė Vaida Skaisgirė jau ketvirtą vasarą televizijos žiūrovus džiugina sėkmingu kelionių po Lietuvą projektu „Maisto kelias". Skersai ir išilgai išnaršiusi gimtąją šalį moteris džiaugiasi, kad projektas TV žiūrovams tapo neatsiejama vasaros dalimi, o paklausta, ar per keturis sezonus dar randa ką parodyti laidoje, nedvejodama atsako, jog Lietuvoje nuostabių vietų - dar keliems sezonams į priekį. Taip pat moteris prasitaria, kad jos planuose - ir dar vienas grandiozinis tarptautinį formatą ir pripažinimą pelnęs kelionių projektas, kuris kelią tiesia per įdomiausius viso pasaulio kampelius.
Visą vasarą televizijos žiūrovus rytais žadinantis kulinarinių kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias" įpusėjo savo sezoną. Laidos prodiuserė Vaida Skaisgirė teigia, kad filmavimo darbai pagaliau baigti ir džiaugiasi, kad ketvirtą kartą pavyko su kaupu įgyvendinti visus užsibrėžtus tikslus ir aplankyti svarbiausius Lietuvos kulinariniu turizmo kampelius.
„Kaip tik vakar užbaigėme paskutinę ketvirtojo sezono filmavimo pamainą. Viso šį sezoną per keliones nuvažiavome kone 4 tūkst. kilometrų, aplankėme apie 60 įvairiausių šalies kampelių. Tai buvo nerealus laikas, praleistas kartu su didžiule komanda, su šauniais ir naujų vėjų į projektą įnešusiais vedėjais - Audriumi Bružu ir Leonardu Pobedonoscevu. Labai džiaugiuosi, jog Leo ir Bružas sutiko prisijungti prie projekto. Jų idėjos, kūrybiškumas ir patirtis projektui davė labai daug. Šįmet „Maisto kelią" pakėlėme į visai kitą lygi", - tvirtina laidos prodiuserė V. Skaisgirė.
Laidos žiūrovai jau stebėjo Leonardo ir Audriaus nuotykius Drevernoje, Suvalkijos lygumose, Kauno mieste ir apylinkėse aplink jį bei ragautus skonius Zanavykų krašte, Juodkrantėje ir Klaipėdoje. Šeštadienį laukia dar viena ekskursija - šįkart Druskininkų kurortas bei Žemaitijos gastronominiai perlai, o ir laidos kūrybinė komanda žada žiūrovams parodyti dar daugybę aplankytų objektų Jonavoje, Kaišiadoryse, Kėdainiuose, Molėtuose, įspūdingiausių dvarų bei sėkmingiausių maisto pramonės verslų.
Prodiuserė Vaida Skaisgirė pasakoja, jog šis kulinarinį turizmą skatinantis kelionių po Lietuvą projektas gimė iš begalinė aistros kelionėms, maistui ir gimtajai Lietuvai. Visgi, jau keturis kartus apkeliavusi šį kraštą Vaida užsimojo ir didesniems tikslams.
„Kelionės yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų, suteikiantis atradimo džiaugsmą, pirmų kartų pojūtį. Keliauti po gimtąją Lietuvą yra nuostabu ir taip paprasta - sėdi į automobilį ir viskas lengvai pasiekiama, tačiau sukūrusi jau keturis kelionių po Lietuvą laidos sezonus pamaniau, jog būtų be galo įdomu kelionių projektų kūrimo patirtį realizuoti ir kuriant tokio pobūdžio projektus apie užsienio šalis. Lietuvos turizmo vedlys „Maisto kelias" tikrai bus kuriamas ir kitą vasarą, tačiau iki to, rudenį, žiemą ir pavasarį, esu numačiusi ir kitą kelionių projektą, kuris, jeigu viskas bus gerai, mane ir mano komandą blokš į pačius įvairiausius pasaulio kampelius",- intriguojančiai pasakoja prodiuserė.
Ketvirtojoje Leonardo ir Audriaus kelionėje - Druskininkų gamtos perlai ir Žemaitijos legendos
Liepos 17 d, šeštadienį, TV3 televizijos eteryje - jau ketvirtoji projekto „Maisto kelias" laida, kurioje nutrūktgalviai bičiuliai Audrius Bružas ir Leonardas Pobedonoscevas leidosi į pažintį su Druskininkų kurortu ir Žemaitijos regionu. Jų rytas kaip visada prasidėjo vasaros rezidencijoje „Eglės sanatorijoje", kurioje išmėgino sauso masažo vonios procedūrą, mažinančią raumenų įtampą, atstatančią jų balansą bei gerinančią kraujotaką ir geresnę medžiagų apykaitą.
Sukaupę jėgas Leo su Bružu patraukė į pirmąją kelionės stotelę - Druskininkų miestą. Kadangi vasarą leidžia šiame kurorte, nuodėmė būtų jo nepažinti artimiau. Susitikę su pačiu miesto šeimininku meru Ričardu Malinausku, vedėjai ne tik išgirdo apie pirmus kartus Druskininkuose, bet ir sulaukė kulinarinio žemėlapio maršruto, kuriuo ir tęsė savo kelionę.
„Druskininkai yra vieta pirmiems kartams. Jeigu žmogus atvažiavęs pirmą, antrą ar trečią kartą nepamato nieko naujo, jis daugiau į tą pačią vietą ir nebevažiuos. Tačiau mes tą siekiame pakeisti, kad kiekvieną kartą atvažiavus į Druskininkus, kiekvienas čia patirtų vis naujų kartų, nes žmogaus prigimtis norėti pirmo karto visose srityse", - laidoje pasakojo Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.
Susipažinę su miesto šeimininku, Leo ir Bružas išskubėjo į pirmąjį kulinarinį tašką - vos prieš kelis mėnesius duris atvėrusį japoniškų skonių restoraną „Tomoko", kuriame mėgavosi būtent šios tekančios saulės šalies virtuvės įkvėptais patiekalais.
„Japonai tiki, kad akmuo, medis, gyvi padarai turi savo dvasią, tad ir mes tikime, kad šita vieta turi savo dvasią. Svečiai atvykę į šį restoraną iš pradžių galvoja meniu rasiantys sušius, tačiau čia mes pažindiname su kitokia Japonija, kuri ir mane pačią nustebino, kai joje lankiausi", - laidoje istorija dalinosi restorano šeimininkė Indrė Armalytė.
Pasisotinę patiekalais, kurie tiesiog verčia įsimylėti, Leonardas su Audriumi toliau tęsė kelionę po Druskininkus ir užvaldyti meilės jausmo, sėdo į laivelį, plukdantį link Meilės salos. Iš paties laivo kapitono išgirdę mįslingą šios vietos legendą, „Maisto kelio" vedėjai patraukė į dar vieną kulinarinio maršruto tašką - lietuviškų patiekalų restoraną „Etno dvaras Druskininkai", kur užkando pagal senolių tradicijas ruoštos karkos.
Pilnais pilvais vedėjai nužingsniavo į Karolio Dineikos sveikatingumo parką, na, o po tyros atgaivos gamtoje, smaližių dievinamų desertų Leonardas ir Audrius sustojo panoraminiame restorane „Keturi vėjai".
Palepinę gomurius naujais skoniais, „Maisto kelio" vedėjai patraukė link Žemaitijos ir aplankė Plungės miestą. Vos atvykus nutrūktgalviams keliautojams į galvą šovė noras pažinti povandeninį Platelių ežero pasaulį ir, įsinėrę į naro kostiumus, leidosi pažinti užburiantį gamtos grožį.
Visgi, po tokių maudynių skrandis šaukte šauksis maisto ir čia pagelbėti atskubės „Kamado Bono" kepsninių guru Robertas Svetlauskas, kuris pavaišino pagal žemaitišką receptą ruoštu ėrienos kulniuku su perlinėmis kruopomis.
Sotūs laidos vedėjai patraukė į Plungėje esantį Šaltojo karo muziejų. Čia pasitikusi gidė pakvietė į ekskursiją, po vienintelę Europoje ekspoziciją, įrengtą viename pirmųjų Sovietų Sąjungoje buvusiame požeminiame balistinių raketų šachtiniame paleidimo komplekse. Praplėtę istorijos žinias, Bružas su Leo čiupo meškeres ir patraukė žvejoti. Visgi nepavykus pagauti laimikio, skania žuvimi juodu pasimėgavo ant Platelių ežero kranto įkurtoje „Le Le terasoje".
„Senais laikais šioje vietoje gyveno du broliai ir vienas iš jų buvo labai linksmo būdo, propagavo labai lengvabūdišką gyvenimą. Todėl jį visi žmonės praminė LeLe ir net tais laikais juokaudavo, jog jeigu moterys nerasdavo vyrų, žinodavo, kur jų ieškoti", - laidoje vietos istorija dalinosi terasos administratorė Ugnė Norvaišaitė.
Išnaršę Plungės kraštą, „Maisto kelio" vedėjai užsuko ir į Telšius, kur kavinėje „Senamiestis" jų jau laukė gaspadinė Vaiva, kviečianti į žemaitiškų patiekalų degustaciją: būtent čia Leo su Bružu ragavo pusmarškonės košės, šiupinio, cibulinės, kleckų, kraujinių vėdarų bei kitų kulinarinio paveldo šedevrų.
Sugrįžę į „Eglės sanatoriją" po kulinarinių atradimų kupinos kelionės, Leonardas ir Audrius patogiai įsitaisė žiemos sode, išgerė po puodelį gardžios arbatos, pasidalino įspūdžiais ir, prisiminę, jog prasideda vasaros olimpinės žaidynės, užleido televizijos eterį sporto aistruoliams, pažadėdami sugrįžti ir kelionių maršrutais vėl džiuginti rugpjūtį.
„Maisto kelias" - šeštadienį, 9:30 val. per TV3 televiziją!
Auksė Šapelytė
TV TOPAS
Komunikacijos projektų koordinatorė
aukse@tvtopas.lt
aukse.sapelyte@gmail.com
+370 67547808

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-07-17 13:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media