2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: Knygnešio dieną pradėti Vytauto Gedgaudo skaitymai Vilniaus universitete

2022-03-17
 
Vytauto Gedgaudo skaitymus pradėjo Dovydas Pancerovas. LŽS skyriaus nuotrauka

Vytauto Gedgaudo skaitymus pradėjo Dovydas Pancerovas. LŽS skyriaus nuotrauka

Angelina Liaudanskienė

 

 

Knygnešio dieną Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete pradėtas Vytauto Gedgaudo skaitymų ciklas „Pokalbiai apie žurnalistiką: misija, vertybės, kūryba".
Simboliška, kad pirmasis skaitymų renginys - susitikimas su 2018 metų V. Gedgaudo premijos laureatu, žurnalistu Dovydu Pancerovu, premijuotu už knygą „Kiborgų žemė", kurioje pasakojama apie Maidano revoliuciją ir karą Ukrainoje prieš aštuonerius metus. Simboliška ir tai, kad V. Gedgaudo skaitymai pradėti Vilniaus universitete, kur buvo aptartos kokybiškos žurnalistikos aktualijos, žurnalisto profesijos ypatumai su Komunikacijos fakulteto žurnalistikos specialybės studentais.
LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė, doc. dr. Jolanta Mažylė sakė, kad V. Gedgaudo skaitymai šiemet vyks ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose. V. Gedgaudo kūrybos tyrinėtojos manymu, šiuo metu itin svarbus ir reikalingas yra atviras, nuoširdus pokalbis apie žurnalistikos misiją ir vertybes, kokybišką žiniasklaidą ne tik akademinėje erdvėje, tačiau būtina apie tai kalbėti ir kalbėtis įvairiose auditorijose, su plačiąja visuomene. Susitikimai vyks su V. Gedgaudo premijos laureatais, žinomais žurnalistais ir publicistais.
Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija šiais Vytauto Gedgaudo atminimo metais ketina surengti ciklą renginių, kuriais ne tik būtų prisiminta Lietuvos žurnalistika ir kultūros istorijos faktai pasaulio įvykių kontekstuose, tačiau manoma, kad šių dienų realijose ypatingai svarbu aktualizuoti iškilaus žurnalisto ir redaktoriaus idėjas, kurios visada buvo siejamos su žurnalistikos kokybe, atskaitingumu visuomenei, bendruomenei ir saviraiškos laisve.
*
Pagerbdami V. Gedgaudo 110-ąsias gimimo metines Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacija 2022-uosius paskelbė atminimo metais.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-03-17 16:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media