2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Redaktoriaus žodis

*print*

Archyvas :: Spauda – tiek, kiek reikia

2013-03-25
 
Viktoras Denisenko (Stasio Paškevičiaus nuotr.).

Viktoras Denisenko (Stasio Paškevičiaus nuotr.).

Viktoras Denisenko

 

Kaip suprasti, koks tiražas yra optimalus jūsų leidiniui? Gerai, jeigu jau yra susiformavęs lojalus jūsų skaitytojų būrys, bet ką daryti, kai tik pradedi šį verslą? Nuo tokių sunkių minčių išlaisvinti gali dviejų Švedijoje gyvenančių brolių Larso ir Hanso Adaktussonų išradimas.

 

Pranešama, kad jau artimiausiu metu Stokholme atsiras keli „Meganews" kioskai-spausdintuvai. Šio išradimo esmė yra gana paprasta - visi parduodami žurnalai yra „saugomi" kioske elektroniniu pavidalu. Pirkėjas pasirenka norimą žurnalą, apmoka jį, o kioskas per dvi minutes atspausdina pasirinkto žurnalo egzempliorių. Pagal spausdinimo kokybę žurnalas atspausdintas tokiame kioske beveik nesiskiria nuo to, kuris buvo atspausdintas spaustuvėje.

 

Kitaip sakant, jokios makulatūros, jokių neparduotos tiražo dalies grąžinimų. Be to, šis išradimas visiškai atspindi naujausių technologijų esmę ir dvasią (ir savaip suteikia naujų vilčių spausdintai žiniasklaidai, todėl visą tai drąsiai priskirčiau prie gerųjų žiniasklaidos pasaulio naujienų (kurių dažnai taip trūksta žurnalistų gyvenime).

 

O į tai, kaip šis kioskas veiks, jau šiandien galima pažiūrėti ČIA

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-04-02 11:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media