2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Norėdami pasiklausyti radijo, Lietuvos gyventojai pirmiausia įsijungia LRT RADIJĄ

2020-07-29
 
D. Umbraso LRT ąnuotrauka

D. Umbraso LRT ąnuotrauka

Birželį atliktos reprezentatyvios „Baltijos tyrimų" apklausos duomenimis, dažniausiai tie gyventojai, kurie nori pasiklausyti radijo, pirmiausia įsijungia LRT RADIJĄ. Taip teigia beveik kas šeštas Lietuvos gyventojas (17 proc.). Panašus skaičius apklaustųjų renkasi ir M-1 radijo stotį (16 proc.).
Apklausos duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių LRT RADIJO bent kartą klausėsi 55 proc. visų suaugusių šalies gyventojų.
„LRT RADIJAS šiuo metu Lietuvos gyventojams yra labiausiai „sava" radijo stotis. Reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad įsijungę pasiklausyti radijo, klausytojai dažniausiai jungia LRT RADIJO stotį. Toks pasirinkimas leidžia manyti, kad ši stotis geriausiai patinkina įvairius plačiausios auditorijos klausytojų poreikius - tiek informacinius, tiek ir pramoginius," - sako Rasa Ališauskienė, tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai" generalinė direktorė.
LRT RADIJAS iš kitų radijo stočių išsiskiria gausia Naujienų tarnybos komanda, kuri šiuo metu turi kone 30 bendradarbių užsienio šalyse, vienas jų pradeda darbą ir tolimojoje Pietų Afrikos Respublikoje. Didžiulis profesionalų tinklas leidžia ne tik operatyviai pranešti naujienas iš viso pasaulio, bet ir pristatyti jas su svetur gyvenančių žmonių komentarais iš įvykio vietos. Karščiausios naujienos - svarbi LRT RADIJO veiklos dalis: ši radijo stotis yra vienintelė žiniasklaidos priemonė Lietuvoje, kur žinios atnaujinamos kas valandą, visą parą.
„Tai, kad, naujausiais duomenimis, esame pirmasis klausytojų pasirinkimas, yra didelis visos profesionalios LRT RADIJO komandos darbo nuopelnas: visada tiesiogiai pranešame tai, kas aktualiausia, laidose temas analizuojame su ekspertais, žurnalistai ieško kitų požiūrio kampų ir originalių temų, esame įgiję šaltinių pasitikėjimą, keliame sau aukščiausius reikalavimus. Matome, kad klausytojai tai vertina ir mūsų radijo stotį renkasi dėl aktualaus, patikrinto bei profesionaliai pateikiamo turinio. Tikiuosi, kad pirmuoju pasirinkimu ir atradimu tapsime ir dar platesnei auditorijai", - sako LRT RADIJO Naujienų tarnybos vadovė Dovilė Javinskaitė.
Tyrimas atliktas LRT užsakymu viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai" birželio 15-25 dienomis. Tyrime apklausta 1000 Lietuvos gyventojų, vyresnių nei 18 metų amžiaus. Tyrimas vyko 108 atrankos taškuose.

Neda Letukytė
jaunesnysis projektų vadovas
Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyrius
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3057 
Mob. 8-61615014
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-07-29 12:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media