2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Seimo kanceliarija siekia bendradarbiauti su žiniasklaida

2022-08-26
 
Seimo kanceliarija, gavusi žurnalisto prašymą suteikti informaciją - Seimo narių, turinčių ar per paskutinius penkerius metus nuosavybės teise turėjusių gyvenamąsias patalpas Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje ir ne toliau kaip 25 km nuo Vilniaus miesto savivaldybės administracinės ribos ir kuriems, esant jų prašymui, buvo suteiktos laisvos gyvenamosios patalpos Seimo viešbutyje, pavardes, - neatsisakė tai padaryti. Spręsdama dėl asmens duomenų teikimo teisėtumo, paprašė žurnalisto patikslinti prašymą, nes nebuvo aiškus tokios informacijos gavimo tikslas - visi Seimo nariai Seimo viešbutyje gyvena teisėtai. Galutinį sprendimą pateikti prašomą informaciją Seimo kanceliarija priėmė atsižvelgdama į Žurnalistų etikos inspekcijos tarnybos išaiškinimą, ir žurnalistui prašoma informacija buvo suteikta.
Žurnalistų etikos inspekcijos tarnybos nuomone, visais atvejais, kai dėl Seimo narių duomenų kreipiasi žurnalistai, jie asmens duomenų prašo visuomenės informavimo tikslais teisėto intereso pagrindu, o žurnalisto nurodytas tikslas „publikacijos rengimas" yra pakankama sąlyga vertinant teisėto intereso buvimą.
Tikimės tęsti dešimtmečius kurtą atviro Seimo, dialogo ir bendradarbiavimo su visuomene, taip pat - ir žiniasklaida tradiciją.

Seimo kanceliarija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-08-26 09:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media