2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Kauno apygardos teismas tenkino UAB “Alytaus radijas” prašymą

2020-04-17
 

Vilija Kvedaraitė

 

Kauno apygardos teismas tenkino UAB "Alytaus radijas" prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir iki įsiteisės teismo sprendimas šioje byloje uždrausti Alytaus miesto savivaldybei sudaryti 122,13 kv. m. negyvenamųjų patalpų, esančių adresu Rotušės a 2, Alytuje, nuomos sutartį su kovo 20 d. pripažintu nuomos konkurso laimėtoju VšĮ Sporto klubu „Atlanta Gym". Nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo momento ir vykdoma skubiai, per 7 dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.
Tuo metu Alytaus miesto savivaldybės taryba naujame posėdyje ėmėsi tvarkyti nuomos aprašus, kad šie atitiktų jau priimtus sprendimus dėl minėtų patalpų.
Buvo pakeistas punktas, kuriuo savivaldybės patikėjimo teise perduotą turtą valdė ir sprendimus dėl jo priiminėjo jo valdytojas, t.y. mokyklų pastatus - mokyklos, teatro pastatą - teatras, ir t.t. Nuo šiol dėl absoliučiai visų pastatų ir patalpų nuomos sprendimus priims tik taryba. 
Vasario 27 dieną priimant sprendimą nutraukti nuomos sutartį su "UAB "Alytaus radijas" šis punktas buvo grubiai pažeistas - patalpų valdytojas ne tik nedalyvavo ir nesprendė, bet išvis nieko apie tai nežinojo, kaip ir turto nuomininkas - radijas FM99. Informacija apie sutarties nutraukimą ir naują konkursą tiek pastato valdytoją - teatrą, tiek radijo stotį pasiekė tik iš viešosios erdvės.
Vakar, balandžio 16 dieną priimtame tarybos sprendime situacija "sutvarkoma", tiesa, atgaline data įstatymai vistiek negalioja.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-12 11:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media