2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Byloje dėl Vyriausybės pasitarimo garso įrašo prašoma papildomų įrodymų

2020-06-08
 
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), šiandien rašytinio proceso tvarka išnagrinėjęs bylos pareiškėjų (žurnalistų) ir Lietuvos žurnalistų sąjungos apeliacinį skundą, nutarė atnaujinti bylos nagrinėjimą iš esmės ir atidėti bylos nagrinėjimą, bei pasiūlyti pareiškėjams, atsakovui ir trečiajam suinteresuotam asmeniui Lietuvos Respublikos Vyriausybei iki 2020 m. liepos 8 d. pateikti LVAT papildomus įrodymus.
Šioje administracinėje byloje teismo yra prašoma pripažinti nepagrįstais ir neteisėtais Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos 2018 m. spalio 4 d. atsisakymus pateikti Vyriausybės 2018 m. spalio 3 d. pasitarimo garso įrašą. Taip pat teismo prašoma įpareigoti Vyriausybės kanceliariją atkurti Vyriausybės 2018 m. spalio 3 d. pasitarimo garso įrašą ir pateikti jį pareiškėjams. Pirmosios instancijos teismui atmetus šį pareiškėjų skundą, LVAT nagrinėjamas ginčas apeliacine tvarka - pareiškėjai prašo LVAT panaikinti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą ir priimti naują sprendimą - minėtus reikalavimus tenkinti.
LVAT teisėjų kolegija, nagrinėdama apeliacinės instancijos teismui išsakytus argumentus dėl pirmosios instancijos teismo sprendimo pagrįstumo ir teisėtumo bei pareikštus reikalavimus, nustatė, jog yra būtina papildomai aiškintis teisiškai reikšmingas aplinkybes bylai išspręsti.
Nustatyta, kad atsakovo ir trečiojo suinteresuoto asmens atstovas Vyriausybės kanceliarija pirmosios instancijos teismui buvo nurodę, jog pasitarimo garso įrašo atkūrimas yra neįmanomas. Šių asmenų atstovė teismo posėdyje, remdamasi informacinių technologijų specialistų paaiškinimais, iš esmės laikėsi tokios pat pozicijos, tačiau tiksliai ir aiškiai nenurodė, ar yra reali galimybė atkurti pasitarimo garso įrašą, o jei tokia galimybė yra, - tai kokios būtų darbo ir laiko sąnaudos tai atlikti. Pareiškėjai byloje taip pat nėra pateikę jokių įrodymų, kad yra reali galimybė atkurti garso įrašą, t. y. kad jų prašomas tenkinti reikalavimas yra įvykdomas.
Atsižvelgdama į nurodytas aplinkybes, LVAT teisėjų kolegija padarė išvadą, kad yra pagrindas pasiūlyti byloje dalyvaujantiems asmenims pateikti papildomus įrodymus, susijusius su realia atsakovo galimybe atkurti pasitarimo garso įrašą ir pateikti pareiškėjams. Todėl LVAT teisėjų kolegija bylos nagrinėjimą atnaujino iš esmės bei atidėjo bylos nagrinėjimą.
Administracinės bylos Nr. eA-1639-520/2020.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-08 18:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media