2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2017-03-07Akademiko Romualdo Grigo knygos “Nutylėtų tiesų sakymas” sutiktuvės

2017 m. kovo 9 d. (ketvirtadienį) 17.00 val. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks akademiko Romualdo GRIGO knygos “Nutylėtų tiesų sakymas” sutiktuvės

2017-02-16Česlovas Skaržinskas: knyga apie žurnalistiką, Vilnių ir mirštantį kaimą (1)

Česlovas Skaržinskas – poezijos "Lietus ir muzika, neturinti namų" (1999) bei publicistikos – "Šiaurės vėjo smėlynai" (2007) – autorius. Skaitytojų teismui atidavė trečiąją – publicistikos knygą "Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras". Joje autorius daug vietos skiria tarpukario Lietuvos ir nūdienos žurnalistikai. Pateikia pasakojimus iš darbo "Valstiečių laikraščio", "Respublikos", "Kauno dienos", tuomečio Šalčininkų rajono laikraščio "Lenino priesakai" redakcijose.

2017-02-13Poeto Vlado Braziūno kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Lėtojo laiko aky“

Vasario 21 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato poeto Vlado Braziūno kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Lėtojo laiko aky“. Dalyvaus poetas Vladas Braziūnas, literatūrologas prof. Skirmantas Valentas, literatūrologė dr. Elena Baliutytė, poetė Nijolė Daujotytė, dailininkė Sigutė Chlebinskaitė, saksofonininkas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas prof. Petras Vyšniauskas. Vakarui diriguos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas prof. Donatas Katkus.

2017-02-08Vaclovo Juodpusio kalendoriuje – muzikos pasaulis (1)

Pažvelkime į kitokios krypties kalendorių – “Muzikos kalendorių 2017”. Šiuos kalendorius jau daug metų rengia muzikologas Vaclovas Juodpusis, o leidybą finansuoja Lietuvos muzikų rėmimo fondas, šiomis dienomis atšventęs veiklos 25-metį.

2017-02-03Algimantas Zolubas : „Recenzija“ (1)

Likimas lėmė turėti kaimyną rašytoją. Ne šiaip rašytoją, kokių dabar su žiburiu ieškoti nereikia, o tikrą – Rašytojų sąjungos narį, prozininką, poetą, literatūros kritiką. Ir taip nutiko, kad jis parašė monografiją apie žinomą rašytoją bei jo kūrybą, Rašytojų sąjunga tik ką ją išleido, o kaimynas knygą man dovanojo...

2017-02-02Kas sieja Guy de Maupassant‘ą, Antaną Šileiką ir Imbi Paju naujausioje L. Jastramskienės knygoje

Rašytojos ir žurnalistės Loretos Jastramskienės ketvirtoji knyga „Bilietas į Grįžulo Ratus“ (leidykla „Homo liber) – tai esė apie dvylika pasaulio rašytojų, kurių kūriniai gyvena Šiaurės miestelyje kartu su autore. Vilniaus knygų mugėje Loreta Jastramskienė knygą „Bilietas į Grįžulo Ratus“ pristatys vasario 23 d. 15 val. 5.5 salėje.

2017-01-27Į jūrą kviečia kolega Venantas Butkus

Praėjusių metų balandyje mūsų Žurnalistų namuose vykusioje klaipėdiečių žurnalistų klubo „Marinus“ narių viešnagėje po daugelio metų sutikau anuometinių mokslų Vilniaus universitete draugą Venantą Butkų – žurnalistą, redaktorių, nusipelniusį buriuotoją, jūreivystės istoriką. Tąkart maloniai nors ir trumpai pabendravome, pasikeitėme adresais ir telefonų numeriais. Tada Venantas neseniai buvo išleidęs savo kūrybos knygą „Burėse – Baltijos vėjas“. Gal prieš mėnesį jam nusiunčiau savąją – „Buvo rašyta, fotografuota, piešta...“ ir štai šiomis dienomis gavau bičiulio malonų atsaką – tik ką išleistą jo solidžią knygą „Jūreivystės avantiūrų pėdsakais. Marinistinės miniatiūros“.

2017-01-18Apolinaras Juodpusis: Buvo rašyta, fotografuota, piešta...

Autorius, aktyvus Vilniaus žurnalistų senjorų klubo narys, pasakojo, kad yra gimęs Akmenėje ir ten gyvenęs iki 2003 m. (dabar „reziduoja“ Vilniuje), dirbęs laikraščių „Pergalės vėliava“, „Vienybė“ redakcijose. Žurnalisto darbas - tai susitikimai su žmonėmis, sukimasis laiko verpete, rankose laikant fotoaparatą, o kartais - tiesiog pieštuką. Plunksna, fotoaparatu, pieštuku užfiksuoti prisiminimai „suguldyti“ šioje knygoje.

2017-01-17Eugenijaus Ignatavičiaus autorinis kūrybos vakaras su nauju romanu „Baltieji stulpai“

Sausio 23 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Eugenijaus Ignatavičiaus autorinis kūrybos vakaras su nauju romanu „Baltieji stulpai“. Dalyvaus rašytojai Eugenijus Ignatavičius, Romas Sadauskas, literatūrologas prof. Petras Bražėnas, literatūros kritikė Janina Riškutė. Vakare matysime ištrauką iš spektaklio „Nuosprendis - metamorfozė“ (režisierius Paulius Ignatavičius). Koncertuos Morta Kačionaitė (klarnetas), Kristupas Kačionas (obojus), Jūratė Kuodytė (fortepijonas).

2017-01-17Žingeidiems – naujas tautotyros žinių rinkinys

TPD kartu su LK Vilniaus įgulos Karininkų ramove ir Tėviškės pažinimo paramos fondu surengė konferenciją „Gyvosios istorinės atminties pulsas“, skirtą Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui ir „Tautotyros metraščio“ VI tomo sutiktuvėms. TPD valdybos pirmininkas ir šio leidinio vyr. redaktorius žurnalistas Jonas Laurinavičius, istorikė dr. Nastazija Kairiūkštytė, edukologas dr. Jonas Dautaras, publicistė ir literatė Alvyra Grėbliūnienė, šio leidinio sumanytojas kultūros istorikas dr. Kazys Račkauskas bei kiti pranešėjai pasidžiaugė, kad ilgai lauktas leidinys, tiesa, pavėluotai pasirodė.

2016-12-29Virgilijus Juodakis: KU-KA-RIE-KŪ !!!.... SU NAUJAISIAIS !!! (1)

"Būkit sveikučiai, gyvenkit turtingai, už paramą mano knygai “Tarp žmonių Prisiminimai” dėkoju širdingai. Knyga jus pasieks 2017 metais. Beje, tai pirmas atvejis VU praktikoje, kai buvę studentai išsireikalavo, finansavo ir išleido buvusio dėstytojo atsiminimus," - rašo kolega Virgilijus Juodakis. .

2016-12-19Juozas Elekšis ir Vilimas Malinauskas: "Laumės pirtyje"

Kolega Juozas Elekšis kartu su kompozitoriumi Vilimu Malinausku išleido naują knygą - dviejų veiksmų operetę "Laumės pirtyje". Jos keli kupletai jau pristatyti televizijos laidoje "Duokim garo".

2016-12-11Aušros Kaziliūnaitės naujos poezijos knygos „esu aptrupėjusios sienos“ pristatymas

Gruodžio 16 d. 18.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Aušros Kaziliūnaitės naujos poezijos knygos „esu aptrupėjusios sienos“ pristatymas. Renginyje dalyvaus poetė Aušra Kaziliūnaitė, fotografė Laima Stasiulionytė, poetas ir knygos redaktorius Benediktas Januševičius, literatūros kritikė Virginija Cibarauskė. Gros ir kartu su poete pagal jos tekstus improvizuos psichodelinio folko grupė „Elas ir Sparkis“ (vokalas ir dainų tekstai – Ievos Toleikytės, gitara – Vidmantas Aškinis, klavišiniai – Gintaras Dautartas).

2016-12-06Timo MARSHALLO geopolitinės knygos “Geografijos įkaitai” sutiktuvės

2016 m. gruodžio 8 d. (ketvirtadienį) 18.00 val. Lietuvos mokslų akademijos didžiojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks Timo MARSHALLO geopolitinės knygos “Geografijos įkaitai” sutiktuvės ir diskusijos apie Lietuvos ateitį

2016-12-02Rašytojo Romo Gudaičio knygos „Vytauto vergo įdagas. Rudnia iškeliauja į dangų“ pristatymas

Gruodžio 6 d. 12.00 val. Igliaukos bibliotekoje /Vytauto g. 19, Igliauka, Marijampolės rajonas/ įvyks rašytojo Romo Gudaičio apysakos ir novelių knygos „Vytauto vergo įdagas. Rudnia iškeliauja į dangų“ pristatymas. Dalyvaus knygos autorius Romas Gudaitis, literatūrologas prof. Petras Bražėnas, aktorius Rimantas Bagdzevičius. *** Gruodžio 7 d. 17.00 val. Varėnos r. savivaldybės viešojoje bibliotekoje /Vytauto g. 19, Varėna/ įvyks renginys iš ciklo „Tarp romano ir novelės“. Rašytojo Romo Gudaičio apysakos ir novelių knygos „Vytauto vergo įdagas. Rudnia iškeliauja į dangų“ pristatymas. Dalyvauja knygos autorius Romas Gudaitis, aktorius Rimantas Bagdzevičius. Vakaro vedėjas – literatūrologas prof. Petras Bražėnas.

2016-11-26Romualdo Tupčiausko knyga "Vytautai" – žvilgsnis ne tik į praeitį (1)

Lietuvos technikos bibliotekos salėje buvo gražiai pristatyta kolegos Romualdo Tupčiausko knyga "Vytautai". Pristatyme dalyvavęs knygos autorius, renginį vedęs Lietuvos technikos bibliotekos direktorius Kazimieras Mickevičius, kiti kalbėjo apie šios knygos atsiradimo priežastis, Vytauto vardo svarbą Lietuviai ir lietuviams.

2016-11-25Naujoje knygoje - Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos 20-metis

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje pristatyta LŽS Vilniaus skyriaus nario Alvydo Valentos sudaryta knyga „Prikelti atmintį: Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga 1996-2015 m.“ Susitikime Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininkas Sigitas Armonas ir jo pavaduotoja Ramunė Balčikonienė akcentavo, kad šis leidinys, pratęsiantis V.V. Toločkos pasakojimą „Lietuvos aklųjų organizuotos veiklos 70-metis: faktai ir datos“, nuosekliai, metai po metų atskleidžia organizacijos veiklą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media