2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Tania Serket: „Ant juodos sienos“

2021-07-04
 
Iš kitos pusės...  Tanios Serket nuotrauka

Iš kitos pusės... Tanios Serket nuotrauka

Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4) iki liepos 17 d. veiks fotografės Tanios Serket personalinė paroda „Ant juodos sienos".
Analoginių fotografijų ciklas „Ant juodos sienos" - pandemijos metu iššaukto nuolatinio dialogo su pačiu savimi ir laiku, derybų su kasdienybės nuoboduliu ir ateities nežinomybe išdava.
Visos nuotraukos sukurtos uždaroje erdvėje, naudojant juodai nudažytą sieną ir eksperimentuojant su ilgos ekspozicijos galimybėmis. Fotografijų cikle eksperimentuojantis autorius yra ir vaizdų herojus, ir aplinkos dekoracija tuo pačiu metu, o judesyje atsirandantys pavidalai gimsta ir miršta kartu. Juoda spalva - ne tik gera dekoracija scenai, pandemijos sukeltos socialinės klaustrofobijos simbolinis atitikmuo, bet ir grįžimas į fotografijos ištakas ir gyvą fotografinį procesą - vaizdo gimimą iš tamsos ir tamsoje.
Sienos fone susikūrusios atsitiktinių judesių kompozicijos, juodos ir kitų spektrinių spalvų difuzija sukelia hipnozės būsenai artimą poveikį. Svarbus vaidmuo suteikiamas ir šviesai, kartu primenant jos svarbą nuolatiniame kaitos ir transformacijų procese.
Lietuvos fotomenininkų sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Vilniaus fotografijos galerijos darbo laikas:
II - V 12.00-18.00, VI 12.00-16.00
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-07-04 13:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media