2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2017-03-20Knygos „Sovietinių represinių struktūrų veikla prieš lietuvių ir lenkų pogrindį 1944-1945“ pristatymas Vilniuje ir Kaune

Knyga „Sovietinių represinių struktūrų veikla prieš lietuvių ir lenkų pogrindį 1944-1945“ bus pristatyta 2017 m. kovo 22 d.Vvilniuje, Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso konferencijų salėje (Žirmūnų g. 1F). Renginio pradžia 17.00 val. Ir 2017 m. kovo 23 d.Kkaune, Vytauto Didžiojo universiteto Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje (S. Daukanto g. 25). Renginio pradžia 16.00 val.

2017-03-03Įsibėgėjo antrasis 2017 m. projektų finansavimo konkursas

Jau įpusėjo Lietuvos kultūros tarybos (toliau – LKT) vasario pradžioje paskelbtas antrasis šių metų kultūros ir meno projektų finansavimo konkursas. Kultūros organizacijų atstovai kviečiami teikti paraiškas 16 kultūros ir meno sričių ir 19 programų. Paraiškų laukiama dar beveik dvi savaites – iki kovo 14 dienos.

2017-03-02Žurnaliste, švęsk linksmai ir išradingai

Vasario 24 d. Prezidentūroje buvo pakviesti išradingiausi dalyviai, kuriems Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinės vėliavas. Finale dalyvavo LŽS Kelionių ir pramogų klubas. Asmeniškai prezidentė nusifotografavo su klubo vėliava ir pasirašė į kelionių naują metraštį, kuris laukia naujų ekspedicijų.

2017-02-20Europos Komisija pripažino – LRTK sprendimas proporcingas ir pagrįstas

Praėjusią savaitę Europos Komisija paskelbė Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau – LRTK) sprendimo, kuriuo buvo uždrausta laikinai retransliuoti televizijos programą „RTR Planeta“ Lietuvoje, įvertinimą. Ji nustatė, kad laikinas – 3 mėnesių – šios rusų kalba rengiamos televizijos programos retransliavimo Lietuvoje sustabdymas neprieštarauja Europos Sąjungos teisei.

2017-02-18EBU statistika: kokia LRT informacija įdomiausia Europos transliuotojams

Vien per praėjusius metus LRT TELEVIZIJOS naujienų tarnybos parengta medžiaga EBU (Europos transliuotojų sąjungos) narių TV kanalais buvo transliuota daugiau kaip 1000 kartų. Labiausiai Europos televizijas sudomino LRT parengti reportažai apie Seimo II-ojo turo rezultatus. Šią medžiagą rodė 24 skirtingi EBU kanalai, o iš viso ji transliuota 60 kartų.

2017-02-15Apdovanojimus „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ pelnė ir žurnalistai

Per šešerius veiklos metus I ir II laipsnio medaliais „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ pagerbta beveik 400 iškilių ir Lietuvai ypatingų nuopelnų turinčių asmenybių: tai ir pirmosios mūsų Nepriklausomybę pripažinusios valstybės – Islandijos – tuometis užsienio reikalų ministras J.B.Hannibalsson, šviesios atminties poetas J. Marcinkevičius bei ilgametis VU rektorius akademikas J. Kubilius. Medaliai įteikti ir europarlamentarui prof. V. Landsbergiui, signatarams Č. Stankevičiui, A. Saudargui, P. Kūriui, E. Bičkauskui, K. Motiekai, V. Antanaičiui, monsinjorui A. Svarinskui, aktoriui J. Budraičiui, dainininkui S. Povilaičiui, akademikui B. Juodkai, poniai A. Adamkienei, dainininkei V. Povilionienei. Tarp apdovanotųjų yra ir žurnalistų, redaktorių: Č. Juršėnas, R.Ozolas ir A. Liaudanskienė.

2017-02-10LRT skelbia televizijos laidų konkursą

Jau greitai LRT TELEVIZIJOS laidų arsenalą papildys nauji projektai. Penktadienį oficialiai paskelbtas LRT programų konkursas. Kūrėjai kviečiami teikti paraiškas iki š.m. vasario 24 d. Plačiau apie konkurso sąlygas: http://www.lrt.lt/apie-lrt/skelbimai/programu_konkursas-2017 Laukiama pasiūlymų dėl informacinių ir aktualijų laidų, šviečiamųjų programų įvairiomis temomis, meno, kultūros ir mokslo populiarinimui skirtų laidų. Taip pat LRT domina įvairaus pobūdžio pramoginės laidos, vaikams ir jaunimui skirti projektai, serialai, regionams bei tautinėms bendrijoms skirtos programos.

2017-02-03Žurnalistikos akademija 11-18 m. jaunimui

Kviečiame prisijungti 11-18 m. jaunimą prie nemokamų „Žurnalistikos akademijos“ užsiėmimų vasario-gegužės mėnesiais Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje (A. Mapu g. 18, Senamiestyje). Pirmasis „Žurnalistikos akademijos“ susitikimas jau vasario 10 d. (penktadienį) 15.30 val.

2017-01-19Paskelbtas geriausių radijo ir televizijos laidų konkursas „Pragiedruliai“

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) paskelbė geriausių 2016 m. radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai“. Skatindama kurti kokybiškesnio ir įvairesnio turinio radijo ir televizijos laidas, LRTK paskelbė šį seniai jau tapusį tradiciniu konkursą penkioliktąjį kartą. Konkurse bus renkamos geriausios praėjusiais (2016-aisiais) metais pirmą kartą transliuotos radijo ir televizijos laidos

2017-01-15Ričardas Grigas: Gal žinote pavardes žmonių, kurie yra šioje nuotraukoje? (2)

Sveiki, gal kas žinote pavardes tų žmonių kurie dešinėje kadro, tryse. Norėtųsi po fotografija tiksliai parašyti jų pavardes. Nuotrauka daryta po to, kai sovietų kariuomenė okupavo Lietuvos televiziją. Kairėje nuotraukos yra okupuotos TV komendantas Kiseliovas, dešinėje - mūsų derybininkai: Algirdas Kaušpėdas ir kiti – kas jie?. Dėkoju už bet kokią žinią. Ją galite paskelbti komentaruose.

2017-01-12Paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos. Tarp apdovanotųjų - žurnalistas Jonas Laimonas Tapinas

Šiais metais premijos skirtos muzikologui Edmundui Gedgaudui, grafikei Danutei Gražienei, rašytojui Vincui Ramučiui Gudaičiui, muziejininkei, menotyrininkei Lolitai Jablonskienei, menotyrininkui Virginijui Kinčinaičiui, architektui Arūnui Eduardui Paslaičiui, kino operatoriui Viktorui Radzevičiui, tapytojai Nomedai Saukienei, poetui Rimvydui Stankevičiui, baleto ir dailės istorikui Helmutui Šabasevičiui, žurnalistui, rašytojui Jonui Laimonui Tapinui ir tautodailininkui Vytautui Valiušiui.

2017-01-11Parama lenkų-lietuvių kultūros projektams 2018 m.

Lenkijos institutas Vilniuje informuoja, kad Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo ministerija pradėjo paramos prašymų projektams Ministro programoje Lenkų kultūros sklaida užsienyje 2018 priėmimą.

2017-01-09Vilniaus universitete vyksta registracija į viešųjų ryšių, kūrybos vadybos, viešosios komunikacijos ir žurnalistikos profesinius mokymus

Vilniaus universitete vyksta registracija į viešųjų ryšių, kūrybos vadybos, viešosios komunikacijos ir žurnalistikos profesinius mokymus, kurie vyks nuo 2017 m. vasario 24 d. Studijos vyks penktadieniais 16.00-19.30 val. ir šeštadieniais 10.00-13.30 val., Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto patalpose ( Maironio g. 7, Vilnius). Registracija į mokymus jau vyksta – iki š.m. vasario 20 d.

2017-01-02Apdovanoti konkurso „Žmogus ir aplinka“ laimėtojai

Vertinimo komisija, kuriai vadovavo Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė, nutarė pirmąją vietą skirti Vaidai Pilibaitytei už LRT radijo laidą „Vienkartinė planeta“: neišmoktos Černobylio pamokos“. Antrąją vietą pelnė Arūnas Marcinkevičius už straipsnį „Šiukšlių vamzdžiai: patogumas ar problema?“, paskelbtą savaitiniame žurnale „Savaitė“. Trečioji vieta atiteko Jūratei Mičiulienei už straipsnį „Dieną naktį žvėrių apsupty“, paskelbtą laikraštyje „Lietuvos žinios“.

2016-12-30Dainius Radzevičius – „Laikraščio „Valsčius“ 2016-ųjų žmogus

Šiemet Šakių rajono „Laikraščio „Valsčius“ redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė Metų žmogumi paskelbė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininką Dainių Radzevičių – už pagalbą kolektyvui grumiantis už žodžio laisvę.

2016-12-22 Gerb. Kolegas sveikina LŽS Senjorų klubo taryba

Gerb. Kolegos, Nuoširdžiai sveikiname Kalėdų ir Naujųjų 2017 metų proga. Būkite sveiki, kupini optimizmo ir kūrybinių sumanymų. Visokeriopos sėkmės. Žurnalistų Senjorų klubo taryba

2016-12-09Kursai Miunchene vokiškai kalbantiems žurnalistams

Jauni žurnalistai iš Lietuvos kviečiami dalyvauti Miunchene Katalikiškos žurnalistų mokyklos organizuojamuose trijų savaičių kursuose, kurie rengiami nuo 2017 07 16 iki 08 04. Į kursus kviečiami jauni vokiškai kalbantys žurnalistai iš Vidurio ir Rytų Europos. Šiuose mokymuose žurnalistai galės pagilinti savo profesines žinias apie žurnalistikos žanrus, tyrimo metodus. Jeigu sudomino ši galimybė, savo anketą atsiųskite iki 2017 02 15.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media