2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2014-05-23Po savaitės startuoja „Press ralis 2014“  (1)

Lygiai savaitė beliko iki XIX-ojo tarptautinio žurnalistų ralio, kurį organizuoja Lietuvos žurnalistų autoklubas, pradžios. Gegužės 30-ąją jis startuos prie Panevėžio rajone esančios, kelioms dienoms ralio baze tapsiančios svetingos „Smiltynės sodybos“, kur iškart prasidės batalijos dėl vieno pagrindinių šio renginio rėmėjų - „Continental“ - taurės.

2014-05-18Jubiliejinis, penkiasdešimtasis tarptautinis poezijos festivalis POEZIJOS PAVASARIS

Laba diena, gerbiami kolegos žurnalsitai, maloniai kviečiame į jubiliejinio, penkiasdešimtojo tarptautinio poezijos festivalio Poezijos pavasaris renginius. Gražių susitikimo akimirkų!

2014-05-15Žurnalistai kviečimai į Lietuvos nacionalinį forumą „Šeima ir vaikai ateities Lietuvoje“ (1)

2014 m. gegužės 22 d. 10 val. Seimo Konferencijų salėje įvyks Lietuvos nacionalinisį forumas „Šeima ir vaikai ateities Lietuvoje“. Viliamės, kad žiniasklaida supranta šių tikslų aktualumą tautai ir visuomenei, todėl kviečiame kuo plačiau nušviesti šio forumo darbą.

2014-05-13Dvidešimt penktuosius metus leidžiamas dienraštis „Respublika“ praneša nutraukiantis leidybą (2)

Pasak Dianos Veleckienės, UAB „Respublikos leidiniai“ direktorės, dienraščio leidyba tapo nepakeliama našta Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai (ŽLEK) pripažinus „Respubliką“ neetišku leidiniu. Tokį sprendimą komisija priėmė įvertinusi nuolatinius etikos pažeidimus. „Valstybinė mokesčių inspekcija nusprendė, kad lengvatinis PVM tarifas nustoja galiojęs nuo tos dienos, kai LŽEK priėmė sprendimą paskelbti leidinį neetišku. Tai įsigaliojo nedelsiant. Kadangi esame neetiški, mums atimta galimybė dalyvauti konkursuose. Kiekvienam laikraščiui toks finansinis smūgis yra nepakeliamas“, – apie sunkumus pasakoja p. Veleckienė.

2014-05-11,,Mano kiemas", ,,Mokyklų uždarymas" - žurnalistinių ieškojimų ,,Pragiedruliai"

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu paskelbė geriausių 2013 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai" laureatus - nugalėtojus ir prizininkus. Geriausia 2013 metų televizijos laida pripažinta „Mano kiemas“, kurios autoriai: Rytis Zemkauskas, Ričardas Rickevičius, Jurgita Pridotkaitė ir Gvidas Kovėra. Laida buvo rodoma per Info TV. Geriausia radijo laida pripažinta „Mokyklų uždarymas“, kurios autorė LRT radijo žurnalistė Simona Aginskaitė.

2014-05-08Pirmasis Lietuvos fotografijos istorikas Virgilijus Juodakis mini 80-metį

Docento V.Juodakio jubiliejaus minėjimas ir VU KF žurnalistikos studijų programos studentės Agnės Čeplinskienės filmo „Fotografijos istoriko portretas“ premjera įvyks gegužės 14 d. 14 val. Vilniaus miesto rotušėje (Didžioji g. 31). Renginį organizuoja VU Komunikacijos fakultetas.

2014-05-08Seimo rūmuose žurnalistų kūrybos paroda „BŪSENOS 2014“

„Būsenos 2014“ – tai jau antroji LR Seime organizuojama žiniasklaidos atstovų kūrybos paroda, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Prieš metus parodoje dalyvavo 11 autorių, o šiemet – jau 17. Visi parodoje darbus eksponuojantys kūrėjai yra vienaip ar kitaip susiję su žiniasklaida – bendradarbiaujantys su ja ar tiesiogiai dirbantys spaudoje, radijuje, televizijoje.

2014-05-07Viktoras Trofimišinas: su švente, kolegos!

Mieli kolegos, nesiunčiu Jums pasveikinimo, o tik saują daiktavardžių: žinia, pašaukimas, tiesa, nepriklausomumas, profesionalumas, įžvalgumas, objektyvumas, sumanumas, atradimas, sėkmė, kritiškumas, raštingumas, įvertinimas, sveikata, pasitikėjimas, kūrybiškumas, bendravimas, pagarba, supratimas, žodis, laisvė, orumas...

2014-05-06Vilniaus Katedros aikštėje Zino Kazėno fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“

Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“ – tai Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Zino Kazėno ir Vilniaus miesto savivaldybės dovana miestiečiams ir visiems sostinės svečiams. Kartu tai yra priminimas, jog laisvė yra ne duotybė, o vertybė. Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“ bus eksponuojama Vilniuje, Katedros aikštėje. Atidarymas gegužės 7 d., trečiadienį, 10 val.

2014-05-04Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentai kviečia į Žurnalistų dienas – „leŽuDi“ (1)

Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentai maloniai kviečia Jus į Žurnalistų dienas – „leŽuDi“. Šiemet jos vyks gegužės 6-9 dienomis, tradiciškai minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

2014-05-04Moksleiviai kviečia apsikabinti šalia esantį ir pasakyti jam 3 komplimentus. Moksleiviai žygiuos Vilniaus gatvėmis gegužės 7, Lietuvos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną

„Mes norime, kad kasdien apkabintumėte po vieną Jums artimą žmogų ir pasakytumėt jiems po tris komplimentus!” Tokia žinute nešini moksleiviai žygiuos Vilniaus gatvėmis gegužės 7, Lietuvos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Moksleiviai nori įnešti šilumą ir bendradarbiavimą į visuomenę, nes būtent šių dalykų labiausiai pasigenda pamokose. Gegužės 7 dieną prasidės projekto „Pokalbis Pokyčių Link“ eitynės už pokyčius Lietuvos švietimo sistemoje. Moksleivių bei mokytojų grupė 15 valandą pajudės iš Kudirkos aikštės ir eis link Lietuvos Švietimo ministerijos Vilniaus, Vokiečių, Didžiąja, Pilies ir Šv. Mykolo gatvėmis. Eitynių organizatoriai kviečia prisijungti ir žurnalistus.

2014-05-03Žurnalistai kviečiami į LRT renginio „Mamų mamos rinkimai“ paskutinį akordą

Jau ketvirtą pavasarį prieš Motinos dieną tradicinėje LRT akcijoje „Mamų mamos rinkimai“ visuomenei pristatomos dešimt gausių, gražių šeimų, auginančių keturis ir daugiau vaikų. Sekmadienį paaiškės, kuri mama labiausiai patiko portalo LRT.lt skaitytojams. Gegužės 4 d. 13 val. visos rinkimuose dalyvavusios šeimynos kviečiamos į Nacionalinį dramos teatrą pasižiūrėti spektaklio „Atžalynas“. Maloniai kviečiame dalyvauti ir žiniasklaidą.

2014-05-03Jono Nekrašiaus parodos „Ekspedicija į Indiją“ atidarymas ir jungtinės ekspedicijos „INDIJA’13 A. Poškos keliais“ dalyvių susitikimas

Jono Nekrašiaus parodos „Ekspedicija į Indiją“ ir Jungtinės ekspedicijos „INDIJA’13 A. Poškos keliais“ dalyvių susitikimo programą: Laikas: 2014 m. gegužės 7 d. 16.00 val. Vieta: Sporto g. 12, 09238 Vilnius

2014-05-01Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – konferencija Seime

Gegužės 7 d., trečiadienį, 11 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas kartus su Seimo frakcijomis „Drąsos kelias“ ir „Tvarka ir teisingumas“ organizuoja konferenciją „Nacionalinis saugumas, demokratija ir žiniasklaida. Karai dėl protų“. Konferencija skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Joje dalyvaus žiniasklaidos priemonių vadovai, politologai, Seimo nariai, akademinės visuomenės atstovai

2014-05-01Žurnalistai kviečiami į tiesioginį mamos dienos koncertą "Tau, mama"

Gegužės 4 dieną, sekmadienį SIEMENS arenoje įvyks tiesioginis mamos dienos koncertas "Tau, mama". Pradžia - 17 val. Žiniasklaidos atstovai bus įleidžiama pagal sąrašą per tarnybinį įėjimą. Prašome registruotis iki penktadienio 12 val.

2014-04-26Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – žurnalistų tapybos paroda „Atradimai ir vizijos“ 2014 m. balandžio 28 d. 16 val. Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos I aukšto foje

Lietuvos žurnalistų sąjungos rengiama žiniasklaidos atstovų tapybos paroda „Atradimai ir vizijos“ skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Beveik visus dalyvius vienija darbas žiniasklaidoje. Tai TV, radijo ir spaudos žurnalistai, režisierė, vadybininkai, kameros meistrai. Vieniems meninė kūryba yra malonus laisvalaikio užsiėmimas, kitiems – saviraiška ir neatsiejama gyvenimo dalis. Parodos atidarymas Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos I aukšto foje š.m. balandžio 28 d. 16 val.

2014-04-23Neries regioniniame parke – plukių baletas

Šią informaciją LŽS svetainei atsiuntė mūsų kolegė Raimonda Karnackaitė: "Ateinantį šeštadienį, balandžio 26 d., Neries regioniniame parke vyks jubiliejinė Plukių žydėjimo šventė. 12 val. ant Bradeliškių piliakalnio ją pradės dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir roko grupė „Skylė“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media