2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2014-09-04Kviečiame akredituotis į rugsėjo 10 – 12 d. Vilniuje vyksiantį „Life Sciences Baltics 2014“ forumą

Sveiki, kviečiame Jus akredituotis į rugsėjo 10 – 12 d. Vilniuje vyksiantį „Life Sciences Baltics 2014“ forumą. Tai - reta galimybė vienoje vietoje sutikti įtakingiausius gyvybės mokslo sektoriaus verslo ir mokslo atstovus bei išgirsti Nobelio premijos laureato Kary B. Mullis, kurio išradimas nepakeičiamas ligų (ypač AIDS) diagnostikoje bei genų klonavime, pranešimą. „Life Sciences Batics 2014“ vyks rugsėjo 10 – 12 dienomis „Litexpo“ parodų rūmuose. Į renginį nemokamai galima akredituotis iki sekmadienio, rugsėjo 7d., adresu: http://www.lsb2014.com/en/media-accreditation/

2014-08-29Priminimas dėl LŽS nario mokesčio

Norime priminti visiems Lietuvos žurnalistų sąjungos nariams, kad nario mokestį už 2014 metus reikėjo sumokėti iki š.m. liepos 1 d. Taip pat norime paraginti visus, kas dar nėra susimokėjęs nario mokesčio už šiuos, praėjusius ar ankstesnius metus - susimokėti jį ir taip panaikinti įsiskolinimą. Primename, kad iki 2012 metų LŽS nario mokestis buvo 60 Lt (senjorams 5 Lt). Nuo 2012 metų nario mokestis - 100 Lt (senjorams 50 Lt). Nario mokestį galima sumokėti LŽS būstinėje adresu Jogailos g. 11 (III a.), Vilnius, arba internetiniu banko pavedimu.

2014-08-28LŽS pranešimas spaudai: „Neteisėtas BNS žurnalistų sekimas turi būti tinkamai ištirtas ir įvertintas“ (1)

Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdyba ragina Seimo Žmogaus teisių komitetą ir už neteisėtą naujienų agentūros BNS darbuotojų sekimą atsakingas teisėsaugos institucijas tinkamai įvertinti teismų sprendimus, kuriais buvo pripažinti ir patvirtinti masiniai BNS darbuotojų teisių pažeidimai.

2014-08-26Žurnalistai kviečiami į 2014-2015 m. LRT sezono pristatymą

Sveiki, kviečiame susipažinti su naujojo LRT Televizijos naujienomis gyvai! Iškilmingas 89-ojo LRT Sezono šventė rugpjūčio 27 d., Valdovų rūmuose. Žiniasklaidos atstovus kviečiame atvykti 18 val.: nors renginio svečiai kviečiami 18 val. 30 min., nemaža jų dalis ateina anksčiau. Oficialioji renginio dalis prasideda 19 val., Didžiojoje Valdovų rūmų salėje.

2014-08-26Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2015 metų konkursas

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo Taryba skelbia kultūrinių ir šviečiamųjų spaudos, radijo ir televizijos, interneto žiniasklaidos projektų, kuriems per Fondą gali būti suteikta valstybės dalinė finansinė parama 2015 m., konkursą.

2014-08-20Filmai Petro Abukevičiaus premijai – iki rugpjūčio 25 dienos

Filmus šiemetinei Petro Abukevičiaus premijai galima siūlyti iki rugpjūčio 25 dienos. Šią kasmetinę premiją už geriausią metų filmą apie mūsų šalies gamtą 1998 m. įsteigė Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei Lietuvos televizija žymiam režisieriui ir operatoriui, gyvosios gamtos dainiui Petrui Abukevičiui atminti ir siekiant skatinti kino kūrėjus tęsti jo tradicijas

2014-08-18Žurnalistai kviečiami į naujo lietuviško serialo „Meilė kaip mėnulis“ pristatymą

Gerbiami žurnalistai ir fotografai, artėjant naujajam LRT sezonui su dideliu džiaugsmu norime pristatyti itin laukiamą premjerą – naujausią lietuvišką serialą „Meilė kaip mėnulis“, kurį LRT žiūrovai išvys jau rugsėjo 8d. Serialo pristatymas įvyks jau pirmadienį, rugpjūčio 25 d., 19:00 val. terasoje „Mano kiemas“, Totorių g. 13, Vilnius.

2014-08-18Žurnalistai kviečiami ateiti PO TILTU

Sveiki, Lietus, kartono lakštai atsisėsti, niūri patiltė, vanduo iš upės - tokį naujo filmo apie Zambiją pristatymo scenarijų pasirinko filmo autorės Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė. Pristatymas vyks rugpjūčio 20 d., trečiadienį 11.30 val. po senuoju Žvėryno tiltu (Gedimino pr. pabaigoje). Renginio metu Rūta su Giedre ne tik papasakos, kaip joms sekėsi misijoje Zambijoje, bet ir pademonstruos, kaip išmoko afrikietiškai nešioti vandenį ant galvos! Parašykit, kas nebijo ateiti po tiltu:)

2014-08-13Ginčai dėl darbo sutarčių ir „honorarų“ sprendžiami operatyviai (1)

Dalis žurnalistų Lietuvoje vis dar dirba redakcijose turėdami darbo sutartis ir greta jų pasirašytas arba tik žodžiu sudarytas autorines sutartis. Kai kada ši autorinė sutartis yra net įrašyta į darbo sutartį kaip garantija, kad žurnalistas greta atlyginimo gaus dar ir honorarą. Tačiau tokia situacija sukuria teisinį dualizmą – kol nėra ginčo, ir darbdaviui, ir žurnalistui gali atrodyti, jog viskas yra tvarkoje. Tačiau atėjus sunkmečiui ir prasidėjus atlyginimų mažinimui ar mažinant darbo apimtis (pvz., sumažintas laikraščio periodiškumas) darbdavys tikisi sutaupyti ir darbuotojo sąskaita. Kai kada tai daroma labai brutualiai pažeidžiant įstatymą - vienašališkai sumažinamas atlyginimas arba taip vadinamas honoraras.

2014-08-13Įsibegėja registracija į pirmąjį Jaunųjų žurnalistų festivalį „Dramblys 2014"

Rugpjūčio 22-24 dienomis į pirmąjį Jaunųjų žurnalistų festivalį „Dramblys 2014" Palangoje suvažiuos raštingiausias ir gabiausias šalies jaunimas, pasirengęs tapti etiškos ir atsakingos žurnalistikos puoselėtojais. Norintys savaitgalį praleisti prie jūros ir mokytis iš žymiausių žurnalistikos atstovų, turėtų suskubti, nes registracija baigsis jau rugpjūčio 17d.

2014-08-12: LIETUVOS APELIACINIO TEISMO NUTARTIS - SVARBI DIRBANTIEMS ŽURNALISTAMS

Mieli kolegos, labai dažnai redakcijose taikoma dvigyba apmokėjimo sistema – autorinė sutartis ir darbo. Čia skelbiama teismo nutartis – kaip tik apie tai. Kaip matote, ginčo atveju pripažįstama, kad visas atlyginimas turi būti skaičiuojamas pagal darbo sutarties sąlygas, nes realiai juk susitariama dėl vieno darbo. Tad turime ginti savo teises ir naudokitės LŽS advokato Audriaus Bitino paslaugomis jei jų prireiks. Rytoj nuo 9 iki 11 val. Žurnalistų namuose šia tema bus konsultacijos. (Plačiau apie tai rubrikoje "Žurnalistų namuose")

2014-08-06Lietuvos žurnalistų sąjunga stiprina narių teisinę apsaugą ir teisių gynimą (1)

Rugpjūčio 6 dieną Lietuvos žurnalistų sąjunga su Advokatų Vilio ir partnerių kontoros AVIP advokatu Audriumi Bitinu pasirašė teisinio bendradarbiavimo sutartį. Susitarimas numato, kad advokatas operatyviai konsultuos LŽS ir jos narius iškilus teisinėms problemoms, susijusioms su jų veikla, turtiniais ir neturtiniais santykiais darbo teisės, socialinio draudimo ir pensijų teisės, intelektinės nuosavybės, civilinė ir civilinio proceso teisės, visuomenės informavimo, viešojo administravimo srityse.

2014-08-012014 metų Antano Macijausko premija – biržiečiui žurnalistui Algirdui Vladislovui Butkevičiui

Rugpjūčio 2 d. , šeštadienį, 17.30 val. per Biržų miesto šventės „Sugrįžimai“ oficialų atidarymą (J. Janonio aikštėje) bus įteikta Antano Macijausko premija. Šiemet ji bus įteikta biržiečiui žurnalistui Algirdui Vladislovui Butkevičiui, kuris laimėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Biržų rajono savivaldybės surengtą žurnalistų kūrybinį konkursą. Tokį sprendimą priėmė šešių asmenų konkurso vertinimo komisija, kuriai pirmininkavo Deimantas Jastramskis.

2014-07-29LTOK: Kviečiame žurnalistus į jaunųjų olimpiečių palydas

Liepos 31 d. 12 val. LTOK kieme vyks Lietuvos jaunųjų olimpiečių palydos į II jaunimo vasaros olimpines žaidynes Nandzine, Kinijoje. Kaip žinia, devynių sporto šakų varžybose Lietuvai atstovaus 21 sportininkas. Lietuvos sportinėje delegacijoje bus nemažai savo amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatų prizininkų, na, o didžiausia žvaigždė – olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

2014-07-20Vilniaus apygardos teismas patenkino naujienų agentūros BNS redaktorių skundus

Liepos 17 dieną Vilniaus apygardos teismo teisėjas Pavelas Frolovas, išnagrinėjęs naujienų agentūros BNS darbuotojų skundus dėl jiems pritaikytų procesinės prievartos priemonių, iš dalies panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį ir priėmė naujus sprendimus.

2014-07-19LNK žvaigždžių drago karalius – Rolandas Vilkončius

Nors šiemetinės 1000 km lenktynės jubiliejinės, jau 15-osios jų istorijoje, tačiau LNK žvaigždžių dragas jose vietos rado tik šeštą kartą. Įvairiais metais drago trasose pergales yra šventę Karina Krysko, Daiva Tamošiūnaitė, Tomas Ališauskas, Rolandas Vilkončius ir Kristina Navickaitė - Tina. Tad vienu pagrindinių favoritu šiemet pagrįstai laikytas Rolandas, kuriam tokios varžytuvės buvo jau antrosios, o likusiems jo kolegoms - LNK žinių vedėjai Agnei Zacharevičienei, būsimai Zvonkų porai – Katažinai ir Deivydui, TV laidų vedėjai Gintarei Gurevičiūtei ir prieš startą Ievą Stasiulevičiūtę pakeitusiam Viktorui Jakovlevui bei būsimo LNK superšou „Norim dar“ vedėjams Jonui Nainiui ir Rolandui Mackevičiui tai buvo pirmasis šūvis.

2014-07-18Įamžinti unikalią Lietuvos gamtą kviečia P. Abukevičiaus premijos konkursas

Įamžinti unikalią Lietuvos gamtą ir tęsti žymaus kino režisieriaus ir operatoriaus, gyvosios gamtos dainiaus Petro Abukevičiaus tradicijas kviečia Petro Abukevičiaus premijos konkurso organizatoriai. Filmus konkursui galima pristatyti iki rugpjūčio 25 dienos į Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją (S.Konarskio g. 49, Vilnius), nurodant „Petro Abukevičiaus premijos konkursui".
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media