2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2015-06-05Teisinio švietimo renginys žiniasklaidos atstovams „POLICIJA. PROKURATŪRA. TEISMAI. INFORMACIJA IŠ PIRMŲ LŪPŲ“

Laba diena, gerbiami žurnalistai, kviečiame dalyvauti birželio 12 d. Alytaus rajone vyksiančiame teisinio švietimo renginyje žiniasklaidos atstovams „POLICIJA. PROKURATŪRA. TEISMAI. INFORMACIJA IŠ PIRMŲ LŪPŲ“. Susitikimo tikslas – stiprinti teisėsaugos institucijų ir teismų bendravimą su žiniasklaida bei didinti visuomenės teisinį švietimą. Kartu ieškosime atsakymo, kaip rasti balansą tarp visuomenės teisės žinoti ir ikiteisminio tyrimo duomenų viešinimo teisėtumo. Kviečiame registruotis el. p. komunikacija@teismai.lt (nurodant vardą, pavardę ir pareigas).

2015-06-03Kreipimasis į žiniasklaidą: Dėl žurnalistų dalyvavimo partinėje-politinėje veikloje (4)

Per šių metų rinkimus į savivaldybių tarybas kandidatų sąrašuose buvo įrašyta ne vieno žurnalisto pavardė; dalis jų buvo išrinkti ir tapo tarybų nariais. Visuomenės informavimo etikos komisija atkreipia dėmesį, kad žurnalisto dalyvavimas politinėje veikloje neišvengiamai sukelia dviprasmiškas situacijas.

2015-06-02Žurnalistų futbolo turnyrą Druskininkuose laimėjo baltarusiai (1)

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ jau vienuoliktus metus iš eilės surengė tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Druskininkuose vykusiose varžybose susirinko net vienuolika žurnalistų komandų iš dešimties šalių. Čempionais tapo Baltarusijos žurnalistai.

2015-06-01Kaune praktinis seminaras „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“

Kaune įvyks praktinis seminaras „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“ Data: 2015 m. birželio 5-6 dienomis Vieta: Žurnalistų namai, Putvinskio gatvė 48, Kaunas

2015-05-29Gerbiamieji kolegos, teikite pasiūlymus naujam Etikos kodeksui parengti

Gerbiamieji kolegos, Visuomenės informavimo etikos asociacija sudarė darbo grupę naujam Etikos kodeksui parengti. Darbo grupė numatė, kad kiekviena šiame procese dalyvaujanti organizacija turi pateikti savo siūlymus, kas norima keisti, pildyti ar išbraukti iš dabar galiojančio Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso. Kreipiuosi i skyrių vadovus, Tarybos narius apsitarti su kolegomis ir pateikti savo siūlymus, kurie bus peržiūrėti ir pateikti kaip LŽS pozicija tolesniuose bendruose svarstymuose. Prašyčiau tai padaryti iki birželio 10 d, kad dar spėtume visi peržiūrėti sudėtus siūlymus ir apsipręsti iki daugumai šitame etape tinkančio varianto.

2015-05-26Šiauliuose praktinis seminaras: „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“

Šiauliuose praktinis seminaras: „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“. Jis vyks 2015 m. gegužės 29 – 30 d. TURNE viešbutyje (Rūdės g. 9, LT-77155 Šiauliai) Seminarą rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos advokatų taryba ir Fondas "Freigrich Ebert Stiftung".

2015-05-26Žurnalistai kviečiami į “Metų vinių” filmavimą

Šiemet VINYS ATGIMSTA tema „Nėra to blogo, kas neišeitų į eterį“. Tad gegužės 29 d. (penktadienį) 19 valandą kviečiame Jus į laidos filmavimą „Metų vinys“. Susitikimo vieta – Šiaulių apskrities televizija (Liejyklos g. 10, Šiauliai). Pabūkime kartu, dalinkime vieni kitiems gero juoko dozę.

2015-05-22KVIETIMAS žiniasklaidai: "Eurovizija" LRT KLUBE

Kviečiame kolegas žurnalistus palaikyti Lietuvos atstovus Moniką ir Vaidą, kurie jau gins Lietuvos garbę „Eurovizijoje“! Renkamės LRT klube šeštadienį 21.30 val. Svarbu: staliukų skaičius ribotas, apie savo dalyvavimą prašome praneškite adresu nemira.poskiene@lrt.lt Laukiame jūsų!

2015-05-14PRAKTINIS SEMINARAS „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“

PRAKTINIS SEMINARAS „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“ Data: 2015 m. gegužės 15-16. Vieta: Viešbutis „Euterpė“. Daržų g. 9 / Aukštoji g. 15, LT-91246 Klaipėda,

2015-05-11Signatarų namuose – skambi Lietuvos žurnalistų šventė

Gegužės 7-oji, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, mums, žurnalistams tikra profesinė šventė. Šiandien ji mums primena ne tik senas Rusijos carinės valdžios represijas, kuriomis buvo varžomi kiekvienos tautos brandumą liudijantys ženklai – kalba, knygų leidyba, spauda, laisvas žodis.Šiemet savo profesinę šventę žurnalistai pažymėjo išskirtinėje ir labai simboliškoje vietoje – Signatarų namuose, kuriuose 1918 metų vasario 16 dieną buvo pasirašytas Lietuvos nepriklausomybės aktas. Lietuva išsivadavo iš ilgos Rusijos okupacijos. Šį kartą į šventę rinkosi ne tik vilniečiai žurnalistai, atvažiavo kolegos iš Kauno, Klaipėdos, kitų šalies miestų. Signatarų namų salė vos vos sutalpino visus atvykusius kolegas.

2015-05-11Seime veikia tradicinė LŽS dailės paroda-konkursas „Laisva spauda – laisvas aš!”

Š. m. gegužės 8 d. Lietuvos Respublikos Seimo Vitražo galerijoje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga buvo atidaryta tradicinė Lietuvos žurnalistų sąjungos dailės paroda-konkursas „Laisva spauda – laisvas aš!” Parodoje eksponuojami aštuoniolikos autorių – Dalios Bložienės, Aldonos Dobrovolskienės, Junijos Galejevos, Sigitos Jakutytės, Onos Irenos Januševičienės, Loretos Kazlauskienės, Daivos Kibildytės, Irinos Kostinos, Vilmanto Ladygos, Modesto Malinausko, Manto Meškėlos, Vidos Sevrukienės, Alberto Vaidilos, Tomo Valeikos, Agnės Verksnytės, Aidos Vėželienės, Sandros Vydmontės bei Andriaus Zigmanto – specialiai šiai parodai sukurti tapybos, grafikos, koliažo darbai.

2015-05-08Dailininkų paroda-konkursas „Laisva spauda - laisvas aš!“

Lietuvos žurnalistų sąjungos organizuojamoje dailininkų parodoje-konkurse „Laisva spauda - laisvas aš!” skirtoje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai dalyvauja Lietuvos dailininkų sąjungos, Lietuvos tautodailininkų sąjungos nariai, Savicko dailės mokyklos, Justino Vienožinskio dailės mokyklos absolventai, Lietuvos edukologijos universiteto dailės katedros studentai, laisvi menininkai bei Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai. Parodoje eksponuojama 18 autorių specialiai sukurtų šiai parodai kūrinių. Iš 32 atneštų darbų į parodą pateko 19. Vertinti darbams buvo sudaryta speciali komisija: LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, Lietuvos dailininkų sąjungos narės ir Lietuvos edukologijos universiteto dėstytojos - menotyrininkė Rita Mikučionytė, tapybos dėstytoja, menininkė Kunigunda Dineikaitė. Vadovaujantis idėjos, originalumo, temos atskleidimo ir meniškumo kriterijais išrinkti trys geriausi kūriniai. Specialius prizus įsteigė Lietuvos žurnalistų sąjunga bei Seimo narys Linas Balsys. Jų autoriai bus apdovanoti š. m. gegužės 8 d. 14.30 atidarant parodą LR Seimo Vitražo galerijoje.

2015-05-07Spaudos diena – laisvos šalies, laisvų žmonių šventė

Kasmet gegužės 7-oji tradiciškai Lietuvoje švenčiama Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Žurnalistų pasaulyje ši šventė vadinama dar paprasčiau – Spaudos diena. Tuomet žurnalistams teikiamos prestižinės Vinco Kudirkos, Vytauto Gedgaudo premijos, medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai“. Visi kolegos solidariai švenčia, sveikina vieni kitus. Viešoje erdvėje primenama ir apie grėsmes spaudos ir žodžio laisvei. Ir kasmet vertinama, kuo mūsų spaudos laisvei buvo išskirtiniai praėjusieji metai.

2015-05-07Žurnalistų dienos „leŽuDi“ startavo pirmąja istorijoje studentų pergale futbolo aikštėje  (2)

Tradicinės Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentų organizuojama šventė „leŽuDi“ startavo sporto renginiais. Kaip ir kasmet, studentai varžėsi su Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „PRESS`as“ futbolo ir krepšinio komandomis. Turnyras baigėsi taikiai: krepšinyje stipresni buvo „PRESS`o“ žaidėjai, o futbolo rungtynėse istorinį rezultatą pasiekė studentų komanda.

2015-05-04Vinco Kudirkos premija – Vidui Mačiuliui, Vytauto Gedgaudo premija - Svajūnui Sabaliauskui-Geladuoniui  (2)

Vinco Kudirkos premija – Vidui Mačiuliui už dokumentinių novelių filmą „ Atėjo ... Sabas“, Vytauto Gedgaudo premija - Svajūnui Sabaliauskui-Geladuoniui už knygą „Rūta Staliliūnaitė. Aš esu Barbora“.

2015-05-04Mato Šalčiaus premija - Edmundui Ganusauskui už knygą „Vanduo – tai gyvybė. Vidmanto Urbono žygis pasaulio ežerais“ (3)

2015 metų Mato Šalčiaus premiją skirti Edmundui Ganusauskui už knygą „Vanduo – tai gyvybė. Vidmanto Urbono žygis pasaulio ežerais“. Sprendimas priimtas atviru balsavimu, surinkus balsų daugumą. Komisija atkreipė dėmesį į puikias knygos iliustracijas – fotografijas, kurių bendraautoriai yra Andrius Repšys ir Vladas Ščiavinskas, todėl jiems skirti padėkas.

2015-05-04Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionai – vėl kauniečiai (1)

Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas persikėlė į naują vietą, tačiau čempionai liko tie patys. Pirmąsyk Druskininkuose šeštadienį vykusį aštuonių ekipų turnyrą trečią kartą iš eilės laimėjo Kauno žurnalistai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media