2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2016-06-14Žurnalistai kviečiami į pirmąją kelionę išlydėti traukinį Kaunas–Balstogė

Gerbiami kolegos, kviečiame į pirmąją kelionę išlydėti traukinį Kaunas–Balstogė ir patiems leistis į kelionę! Renginys vyks šeštadienį, birželio 18 d. Kauno geležinkelio stotyje, trečiajame perone – 8.30 val. Traukinys išvyksta – 9 val. (Balstogėje bus 13 val.). Iš Balstogės traukinys išvyksta 15.19 val. (Kaune bus 21.35 val.) Kelionė į Lenkiją Jums – nemokama. Jūsų bilietas – Jūsų žurnalisto pažymėjimas! Balstogėje Jūsų laukia nemokama pažintinė ekskursija. Norinčių keliauti prašome registruotis iki ketvirtadienio (birželio 16 d.) 16 val. el. paštu aptarnavimas@litrail.lt Kviečiame keliauti kartu!

2016-06-14„Forum Cinemas Vingis” kino teatre „Nematomos Lietuvos istorijos“ pristatymas

Kelių dešimtmečių nepriklausomos Lietuvos istorija – tai ir kovos su nusikaltėlių gaujomis istorija. Šiandien daugelis praėjusio amžiaus pabaigoje įvykdytų rezonansinių nusikaltimų atrodo primiršti, bet jie sukrėtė Lietuvą ir suvienijo teisėsaugos pareigūnus. Apie svarbiausius jų naujajame LRT TELEVIZIJOS sezone pasakos atkuriamosios dokumentikos laidų ciklas „Nematoma Lietuvos istorija“. Projekto premjera – jau šį ketvirtadienį, birželio 16 dieną 17 valandą „Forum Cinemas Vingis” kino teatre, 12 salėje. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą.

2016-06-14Žurnalistai kviečiami į seminarą Leipcige

Mieli žurnalistai, siūlome Jums dalyvauti puikiame Saksonijos žiniasklaidos rėmimo fondo organizuojamame seminare įvairių sričių žurnalistams iš Vidurio ir Rytų Europos, kuris vyks rugsėjo 12 – 23 d. Leipcige. Dalyvauti programoje gali ne vyresni nei 40 metų amžiaus vokiečių kalbą mokantys žurnalistai

2016-06-01Kviečiame į renginį, skirtą pagerbti geriausio metų keliautojo "Kolumbas LT" konkurso laureatus

2016 m. birželio 3 dieną, penktadienį 16 val. Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose, Katedros a. 4, Vilnius, Lankytojų vestibiulio auditorijoje vyks Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo renginys, skirtas pagerbti geriausio metų keliautojo "Kolumbas LT" konkurso laureatus. Kviečiame dalyvauti!

2016-06-01Alytaus rajone praktinis seminaras “Profesinių žurnalistikos standartų paieška propagandos ir informacinių karų fone“ (1)

Data: 2016 m. birželio 10-11 d. Vieta: Alytaus rajonas, Radžiūnų kaimas, nuotykių parkas „Tarzanija” Registracija: LŽS Alytaus skyriaus pirmininkė Alma Mosteikaitė, el. paštas alma@ana.lt. tel. 8-686-02202.

2016-05-31Žurnalistai kviečiami į pažintinį turą po Pagėgių kraštą „Neatrasti Pagėgių krašto lobiai“ (1)

2016 m. birželio 9 d. (ketvirtadienį) kviečiame ŽURNALISTUS į pažintinį turą po Pagėgių kraštą „Neatrasti Pagėgių krašto lobiai“ Iš Vilniaus autobusas išvyks birželio 9 ryte (vieta ir valanda – tikslinama). Registruotis Lietuvos žurnalistų sąjungoje, arba internetu info@lzs.lt (Almonė Baltrūnienė). Užsiregistravusių kolegų ketvirtadienį 6 val. ryto lauks autobusas prie Operos ir baleto teatro.

2016-05-30Gerbiami žurnalistai, maloniai kviečiame į KAUNO GRŪDŲ organizuojamą renginį GRŪDO KELIAS 2016“

Gerbiami žurnalistai, maloniai kviečiame Jus birželio 8-9 dienomis į KAUNO GRŪDŲ organizuojamą renginį GRŪDO KELIAS 2016“, kuris įvyks Radviliškio rajone, Liaudiškių kaime. Iš Vilniaus žurnalistus renginio organizatoriai veš autobusu. Išvykimas birželio 8 d. 8 val. Į Vilnių grįšime vakare. Į kelionę registruotis - vzeimantas@gmail.com arba tel. 8652 10638 (Vytautas Žeimantas)

2016-05-28Sekmadienį – „Dainų dainelės“ laureatų koncertas. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą

Sekmadienį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyks jau 22-osios „Dainų dainelės“ laureatų koncertas. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą. Tiesioginė koncerto transliacija – nuo 11 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt.

2016-05-24Troliai prieš piliečius: kviečiame į diskusiją apie žiniasklaidos atsakomybę informaciniame kare (1)

Europos Parlamento informacijos biuras Lietuvoje kartu su Europos Parlamento nariu Petru Auštrevičiumi (Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) kviečia į diskusiją tema „Troliai prieš piliečius: žiniasklaidos vaidmuo ir atsakomybė“. Ji vyks gegužės 27 d. 10.00-14.30 val. Europos namuose, Gedimino pr. 16, Vilniuje (įėjimas iš Vilniaus g.). Į renginį būtina registruotis iš anksto adresu: epvilnius@europarl.europa.eu

2016-05-24Kaune praktinis seminaras “Profesinių žurnalistikos standartų paieška propagandos ir informacinių karų fone“

Kaune (Putvinskio g. 48, Kaunas) 2016 m. gegužės 27-28 dienomis vyks praktinis seminaras “Profesinių žurnalistikos standartų paieška propagandos ir informacinių karų fone“. Jį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Fridricho Eberto fondas. Dalyvių registracija - info@lzs.lt

2016-05-18Stanislovo Rapolionio premija - žurnalistei Aurelijai Arlauskienei (1)

Gegužės 13 d. Eišiškių S. Rapolionio gimnazijoje jau dvyliktą kartą įteikta vieno pirmųjų lietuvių raštijos kūrėjų, reformacijos veikėjo Stanislovo Rapolionio premija. Šį kartą ji atiteko žurnalistei Aurelijai Arlauskienei. Premijos tikslas – skatinti mokytojus, kultūros ir meno darbuotojus, žurnalistus, leidėjus, istorikus rūpintis Pietryčių Lietuvos kultūros ir švietimo sklaida, kultūros ir istorijos paveldo studijomis.

2016-05-17Kvietimas prisijungti prie pirmą kartą vyksiančios tiesioginės kino apdovanojimų „Sidabrinė Gervė. Raudonasis kilimas“ transliacijos internetu!

Gerbiami žiniasklaidos atstovai, prestižiniai kino apdovanojimai „Sidabrinė Gervė“ devintuosius metus pasitinka su naujovėmis ir pirmą kartą vykdys tiesioginę ceremonijos raudonojo kilimo transliaciją, kurią pamatys visa Lietuva! Intriguojantys pokalbiai su apdovanojimų svečiais ir išskirtinės renginio akimirkos - „Sidabrinė Gervė. Raudonojo kilimo“ transliacijoje, jau gegužės 27 d., 17.30 val., tiesiogiai per LRT Kultūrą! Primename, kad apdovanojimų ceremonijos organizatoriai maloniai kviečia ir visiems naujienų portalams suteikia galimybę apdovanojimų raudonąjį kilimą transliuoti tiesiogiai savo portale.

2016-05-13Diskusija: Europos Parlamento sprendimai Lietuvos žiniasklaidoje

Alytaus muziejuje (Savanorių g. 6, Alytus) gegužės 20 dieną 11 val. įvyks diskusija: "Europos Parlamento sprendimai Lietuvos žiniasklaidoje". Joje dalyvaus Europos Parlamento narys Bronis Ropė, Europos Parlamento Informacijos biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius,žurnalo IQ vyr. redaktorius Ovidijus Lukošius, kiti žurnalistai. Kviečiame registruotis.

2016-05-13IX Mato Šalčiaus premija skirta klaipėdiečiui, jūros heraldui Venantui Butkui už knygą „Burėse – Baltijos vėjas: buriuotojo užrašai“

Šiemet IX Mato Šalčiaus vardo premija, kurios mecenatas yra žurnalistas ir politikas Justas Vincas Paleckis, bus įteikta žurnalistų buriuotojų klubo „Marinus“ įkūrėjui, burių paviliotam jūros heraldui – Venantui Butkui. Knyga "Burėse - Baltijos vėjas: buriuotojo užrašai" - didžiulis įvykis ne tik Venanto, bet ir Lietuvos jūreivystės istorijoje.

2016-05-09Į Kauną, į Spaudos balių!

Neslėpsiu, visada su švelniu širdies virpesiu sutinku kvietimą dalyvauti kolegų kauniečių rengiamame Spaudos baliuje. Neišimtis ir šie metai. Žinojau, kad kauniečiai Spaudos balių jau rengia net 24 kartą, patyrimo turi daug, taigi, ir vėl tikėjausi gražios gerų tradicijų (balių pradėti “Žurnalistų himnu”) ir naujovių pynės. Be to, visada miela betarpiškai pabendrauti su kolegomis kauniečiais, senais ir gerais pažįstamais. Vėl pamatyti besišypsančias Teklę Mačiulienę, Birutę Mačienę, Perpetua Dumšienę, tvirtai paspausti dešinę Vladimirui Beresniovui, Juozui Kunrotui, Petrui Žemkauskui, kitiems vyrams, na, ir suprantama, svarbiausiam šios šventės žmogui, jos sielai ir širdžiai, garsiam žurnalistui ir geram bičiuliui Vidui Mačiuliui.

2016-05-07Spaudos atgavimo diena Seime tradiciškai minima pristatant Lietuvos žurnalistų sąjungos parodą

Gegužės 10 d. 14 val. Vitražo galerijoje (Seimo I rūmai) jau ketvirtus metus iš eilės Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia į jau tradicija tapusį renginį, dailininkų parodą-konkursą „Laisva spauda – laisvas aš!“ Seime. Parodą, skirtą Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, atvers Seimo narys Linas Balsys bei NŽKA tarybos narė, žurnalistė, režisierė Aida Vėželienė.

2016-05-05Šiemet Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijos bus įteiktos Kultūros ministerijos Baltojoje salėje

Nuoširdžiai kviečiame švęsti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną kartu su Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos įsteigtų dr. Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo vardo premijų laureatais. Jų apdovanojimo šventė vyks gegužės 6 d. 15 val. Kultūros ministerijos Baltojoje salėje. Laureatus ir jų draugus bei bičiulius džiugins Jazz Island vokalinė grupė. Vėliau numatytas neformalus pabendravimas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media