2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose: pokalbis apie gimtąją kalbą ir žurnalistiką

2018-02-13
 
Pokalbio metu

Pokalbio metu

Audronė Nugaraitė
LŽS pirmininko pavaduotoja


Vasario 12 d. Žurnalistų namuose įvyko susitikimas su Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininku Audriu Antanaičiu ir Valstybinės kalbos inspekcijos vadovu Donatu Smalinsku.
Lietuvos žurnalistų sąjungos kvietimu čia viešėjo ir interneto naujienų portalų alfa.lt., delfi.lt., lrytas.lt., 15min.lt., tv3.lt. atstovai.
Pokalbyje buvo aptartos kalbos aktualijos, susijusios su pasitaikančiomis klaidomis ir būdais kalbai gerinti. Greitaeigio laiko visuomenėje žiniasklaidos priemonių žurnalistai turi ne tik greitai informuoti auditoriją, bet ir taisyklinga kalba.
Susitikimo metu sutarta toliau tęsti bendradarbiavimą organizuojant teminius seminarus, kitas skatinimo priemones, suteikiančias galimybių žurnalistams tobulėti ir skleisti gerąją patirtį.
Kaip sakė vienas lietuvių raštijos kūrėju Mikalojus Daukša: „Ne žemės derlumu, ne drabužių skirtingumu, ne šalies gražumu, ne miestų ir pilių tvirtumu gyvuoja tautos, bet daugiausia išlaikydamos ir vartodamos savo kalbą. Sunaikink ją [kalbą] - sunaikinsi santaiką, vienybę ir gerovę. Sunaikink ją - užtemdysi saulę danguje, sumaišysi pasaulio tvarką, atimsi gyvybę ir garbę."

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-02-13 12:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media