2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose - Laimutės Širvydienės paroda

2015-09-29
 
Laimutė Širvydienė Korsikoje prie savo darbų

Laimutė Širvydienė Korsikoje prie savo darbų

 

Žurnalistų namuose pradeda veikti  Laimutės Širvydienės paroda. Oficialus jos atidarymas įvyko spalio 1 dieną.

 

Laimutė Širvydienė apie save:    

Esu vilnietė. Gimiau 1960 m. Mokiausi Salomėjos Nėries vidurinėje mokykloje, po to VU studijavau lietuvių kalbą. Taip patiko, kad ten pat baigiau ir anglų kalbos studijas. Dirbu mokytoja. Mokau ir vaikus, ir suaugusius.

Dar studijų metais 1980-aisiais pradėjau piešti. Pradėjau lankyti dailės studija „Paletė". Tapytojas Rimas Bičiūnas mus mokė primityvaus meno, skatino eiti lietuvių liaudies meno kryptim.  Grafikas Vladimiras Nesterenko išmokė valdyti liniją. Šioje studijoje daug piešėme, tapėme, rengėme parodas, aptarimus, plenerus. Studija „Paletė" renkasi iki šiol. Ji jau skaičiuoja 40 metus. Mes organizuojame personalines ir kolektyvines parodas, dalyvaujame „Aukso vainiko" respublikinėse parodose, taip pat užsieny.

1990-1991 m. lankiau dviejų metų grafikos studiją pas Algimantą Švažą.

Šį savo darbų formatą (13 x 19) aš atradau Indijoje prieš 3 metus, kur buvau išvykus studijuoti anglų šnekamosios kalbos.  Indijoje sukurti darbeliai puošė Seimo rūmų galeriją, buvo eksponuoti Pultusko vyskupų  rezidencijoje Lenkijoje, Sergejaus Zakrevskio privačioje galerijoje , Antakalnio ir Pilaitės bibliotekose.

Labai mėgstu keliauti.  Pastarųjų metų kelionės į Pirėnus Ispanijoje, Korsiką Prancūzijoje, Kretą Graikijoje, Azorų salos Portugalijoje užfiksuotos mano grafikos darbeliuose. Kad nepamirščiau įspūdžių, prie piešinio prirašau komentarus. Dažniausiai pasibaigus kelionei toje šalyje surengiu darbų parodėlę. Neretai jos būna kempinguose, netikėtoje erdvėse, pavyzdžiui tarp medžių ant virvių.

Tie labai greiti kelionių reportažai  kaip nuotraukos. Ilgėliau galiu sau leisti piešti koncertų metu, ypač džiazo. Jei piešinys pavyksta- paprašau atlikėjų autografų. Man smagu matyti jų  nustebusius veidus ir šūksnius: „Kaip gražu ! Tai jūs nupiešėt dabar? Ar galima nusifotografuoti?"

Vieną darbelį po koncerto padovanojau Martynui Levickiui. Kad jūs būtumėt matę, kaip jei apsidžiaugė. Ir aš buvau labai laiminga. Tas pats atsitiko  po akordeonisto iš Italijos Renzo Ruggier koncerto. Man užaugo sparnai. Tikras smagumėlis piešti.

Nuo 1986 esu Tautodailininkų sąjungos narė.

2005 m. man suteiktas Meno kūrėjo statusas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-16 12:39
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Vytautas

2015-11-16 08:16

Puiku, kad laimutė vis atsinaujina ir atranda savo piešimo, grafikos, spalvos pasaulį, kuris praturtina visų mūsų matymą, suvokimą – gražių ateities kelionių, sugrįžimų, parodų. Vytautas iš "Paletės", kuris saugo kelis Tavo darbelius

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Regina

2015-10-29 10:03

Laima, niekam neduok nukirpt sparnu...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media