2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: S. Paškevičiaus “Nepriklausomybės diena” – jubiliejinė paroda

2011-05-25
 
S. Paškevičiaus autoportretas

S. Paškevičiaus autoportretas

 
Rytoj, gegužės 26 d. 17 val. LRT klube (S. Konarskio g. 49) bus atidaryta jubiliejinė kolegos Stasio Paškevičiaus fotografijų paroda „Nepriklausomybės diena". Paroda, kurią verta pamatyti kiekvienam.

Stasį daugelis pažįsta ne tik kaip fotografą, fotomenininką, sėkmingą verslininką, bet ir kaip linksmą, entuziastingą, draugišką, nuoširdų kolegą, kuris beveik niekada nesiskiria su fotoaparatu ir kuris po kiekvienos naujos proginės ar atsitiktinės „fotosesijos" nudžiugina kolegas jų portretais.

Jau 30 personalinę parodą rengiantis Stasys yra Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys. Jis - valstybės pripažintas meno kūrėjas. Stasys taip pat dalyvauja Lietuvos fotomenininkų sąjungos, Spaudos fotografų klubo veikloje.

Stasio Paškevičiaus gyvenimas daugelį metų buvo susietas su radiju, elektronika, lazeriais. 1973-1985 m. S. Paškevičius dirbo Melioracijos ministerijos statybos laboratorijos Lazerių skyriaus viršininku, 1985-1987 m. - Statybos ministerijos Lazerinės grupės vadovu. Šia tema yra parašęs tris monografijas. Nuo 1991 m. tapo „Scenos techninio serviso" generaliniu direktoriumi, nemokamai rengė scenas ir instaliacijas Sąjūdžio renginiams. Galima rasti informacijos ir apie tai, kad dirbdamas šioje srityje jis įregistravo per 20 Lietuvos rekordų, pvz., didžiausias kabantis kryžius (popiežiaus Jono Pauliaus II vizito metu).

Tik toks kaip jis galėjo išleisti fotografijų albumą „Draugų portretai", kuris skirtas draugams ir kolegoms pagerbti. Šiame albume galime rasti tiek ir tokių skirtingų veikėjų, kad tik pervertęs albumą gali suprasti, kokia iš tiesų yra Stasio draugų ir kolegų kompanija - tikrai labai marga.

Na, o apie jubiliejinę personalinę parodą kol kas dar sudėtinga ką nors daugiau parašyti. Pats Stasys ją apibūdina taip:

„Šią paroda atidarome gegužės 26 dieną ne šiaip sau. Šią dieną Gruzija švenčia Nepriklausomybės dieną - 1918 m., po daugiau nei šimtmetį trukusios Rusijos imperijos priespaudos, buvo sukurta demokratinė Gruzijos Respublika. Gruzija Nepriklausomybę atkūrė 1991 m. balandžio 9 d., tačiau iškart po to separatistiniuose regionuose - Abchazijoje ir Pietų Osetijoje kilo karas dėl atsiskyrimo. Net ir praėjus 20 metų Gruzijai tenka ir teritorinio vientisumo, ir demokratijos išbandymų. Todėl kai sukūriau seriją fotografijų iš šios šventės praėjusiais metais, draugai vis klausinėjo, „kada bus paroda?" Štai ji ir atidaroma. O vėliau keliaus į Gruziją."

Todėl visiems kolegoms, kurie bendrauja su Stasiu, ir yra jo darbų gerbėjai, verta nepraleisti progos ir pasveikinti kolegą bei pasižiūrėti jo parodą.
 


Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-05-25 14:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media