2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Rygoje atidaryta fotografo Sauliaus Paukščio paroda „Vilniaus vaizdai“

2020-02-25
 
Rygos Šv. Petro bažnyčioje atidaryta fotografo Sauliaus Paukščio paroda „Vilniaus vaizdai-Van Dyke atspaudai". Paroda skirta paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį.
„Naują dešimtmetį pasitinkame kaip brandi ir kūrybinga valstybė. Tikiu, jog parodos vaizdai įkvėps aplankyti atvaizduose matomas Lietuvos sostinės vietas, o atvykus į Vilnių atrasti ir modernų šiandieninį jo veidą", - teigė Lietuvos ambasadorius Latvijoje Artūras Žurauskas.
Parodos atidaryme dalyvavo Rygos lietuvių vidurinės mokyklos vokalinis kvartetas „Labirintai", atlikęs dainas lietuvių ir latvių kalbomis. Į renginį susirinkę Latvijos lietuvių bendruomenės nariai, aktyvūs ir žinomi Rygos kultūros ir meno veikėjai aktyviai bendravo su parodos autoriumi. Reportažai apie veikiančią parodą buvo parodyti Latvijos televizijos kultūros žiniose ir pristatyti Latvijos radijo 4-ojoje programoje.
Saulius Paukštys - žinomas Lietuvos fotografas, kritikų vertinamas kaip vienas iš postmodernizmo pradininkų Lietuvos fotografijoje. Lietuvos ambasada Latvijoje kviečia patyrinėti ir pasigrožėti S. Paukščio sukurtais Van Dyke atspaudais, atskleidžiančiais Vilniaus miesto grožį, paslaptingus ženklus užkoduotus faktūrose ir atspalviuose, subtilumą. Parodoje eksponuojami paveikslai ne tik nukelia beveik šimtu metų atgal, bet ir atskleidžia modernaus meno žavesį.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-25 12:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media