2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvių menininkės Lauros Guokės darbai pristatomi Londone

2017-08-11
 
 

Vizualaus meno kūrėja lietuvė Laura Guokė į projektą „BP Portrait Awards" Nacionalinėje portretų galerijoje Londone buvo atrinkta iš 2580 menininkų iš daugiau nei 80-ies pasaulio šalių. „BP Portrait Awards" - kasmet vykstantis portretų konkursas, remiamas britų naftos kompanijos „British Petroleum".

Praeitais metais konkursui „BP Portrait Award 2016" menininkė pateikė savo kūrinį „Petras", kuris nugalėjo „Travel Award 2016" kategorijoje. Tarp laimėtojus atrenkančių komisijos narių buvo žymus britų menininkas Michale Landy ir BBC žurnalistė Kirsty Wark, atvirai pasisakanti feministinėmis temomis.

L. Guokės kūrinys ir išskirtinis jos meninio projekto pateikimas leido menininkei nugalėti kitus 50 finalistų ir iškovoti 6000 svarų sterlingų prizą. Prizas buvo skirtas menininkės kūrybinei kelionei į pabėgėlių stovyklą Graikijoje. Stovykloje jauna menininkė kūrė pabėgėlių iš Sirijos ir stovyklos savanorių didelio formato portretus.

Pabėgėlių stovykloje menininkė sukūrė darbus „Monika" ir „Rima and Muhammed Ahmed". Šie portretai tapo „BP Portrait Award 2017" ekspozicijos dalimi.

L. Guokės darbai taip pat bus pristatyti Edinburge, Škotijoje 2017 m. gruodžio mėnesį.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-08-11 12:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media