2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: „Gyvenimas“: perspektyvios fotografės karjeros vos nesužlugdė meilė

2017-05-17
 
Giedrė Umbrasaitė

Giedrė Umbrasaitė

 

Nesvarbu, kur bebūtum ir ką bedarytum, tikrasis pašaukimas visada tave susiras", - vaikščiodama Braitono pajūriu LRT laidos „Gyvenimas" kūrėjams savo istoriją pasakojo Giedrė Umbrasaitė. 28-erių lietuvė Didžiojoje Britanijoje jau gyvena dešimt metų ir sėkmingai skinasi kelią į mados fotografijos pasaulį. Ji dirba su tokiomis garsiomis pasaulio modelių agentūromis, kaip „Image group", „Elite", „Next", „Wilhelmina", „Model management", „Metropolitan" ir „New York based", o savo darbais žavi ne tik Jungtinės Karalystės bei Prancūzijos, bet ir JAV profesionalus.

 

Noras studijuoti prieš dešimtmetį ir atvedė jaunutę, ką tik vidurinę baigusią merginą į Londoną. Čia Giedrė turėjo greitai suaugti ir tapti savarankiška. Tuo metu tėvai finansiškai padėti negalėjo, tad aštuoniolikmetė privalėjo pati susimokėt už mokslus, kambario nuomą bei maistą. Kai jos bendraklasiai gyveno smagų studentišką gyvenimą, ji vienu metu turėjo ne tik gerai mokytis, bet ir suktis per du darbus.  Svetimame didmiestyje Giedrė laikėsi iš paskutiniųjų.

 

„Skambindavau mamai tris kartus per dieną, nes ypatingai skaudžiai jausdavau, kad esu viena svetimame mieste tarp svetimų žmonių", - išgyvenimus prisiminė G.Umbrasaitė.  Bėgant laikui mergina ėmė pritapti, juolab, kad jai puikiai sekėsi fotografuoti. Tačiau vieną dieną aparatūrą ji tiesiog numetė į kampą. Jos širdį užvaldžiusi meilė metais jaunesniam britui Lorenui sujaukė lietuvaitės ateities planus.

 

„Gyvenau ta meile ir nieko daugiau nebenorėjau", - prisipažino Giedrė, kelerius metus praleidusi tarsi kokiame transe. Bet anksčiau ar vėliau rožinis rūkas išsisklaido. Kai tai nutiko, mergina paniro į gilią depresiją, iš kurios išsikapstyti padėjo tas pats kampe numestas fotoaparatas.

 

Nepaprasta lietuvės Giedrės Umbrasaitės sėkmės istorija buvo parodyta LRT TELEVIZIJOS laidoje Gyvenimas". Vedėjas Edvardas Žičkus.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
https://mail.google.com/mail/u/0/h/1387thk57fv55/?&cs=wh&v=b&to=lrt@lrt.lt http://www.google.com/url?q=http://www.lrt.lt&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNG5K-koShdJZcZKitOCCdMmSDmwjA


 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-17 11:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media