2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuviškas kūrinys – pasaulinėje kompiuterinės muzikos konferencijoje Pietų Korėjoje

2018-09-03
 
Daegu mieste, Pietų Korėjoje įvyko 43-oji tarptautinė kompiuterinės muzikos konferencija ICMC 2018, organizuojama tarptautinės kompiuterinės muzikos asociacijos, kurioje šiemet dalyvavo ir kompiuterinės muzikos kūrėjas iš Lietuvos Gintas Kraptavičius.
Nuo 1974 metų vykstanti ICMC konferencija yra pagrindinis tarptautinis techninių, teorinių, mokslinių, meninių atradimų ruporas kompiuterinės muzikos pasaulyje. Konferencija sutraukia gausų būrį kompiuterinės muzikos kompozitorių, mokslininkų, teoretikų, tyrinėjančių skaitmeninės muzikos inovacijas, technologijas, meninius sprendimus ir atradimus.
Šių metų konferencijoje buvo surengta virš dvidešimt aktualiosios kompiuterinės muzikos koncertų, parengtos penkios klausymosi erdvės programos, beveik keturiasdešimt instaliacijų, vyko pranešimai, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės specialistams ir vaikams. Konferencijos tema šiemet - „preserve/engage/advance". Konferencijoje buvo aptariamos garsovaizdžio, garso ekologijos ir kompiuterinės muzikos paveldo išsaugojimo temos, dalyvavo legendinis kompozitorius ir garso technologas Barry Truax iš Kanados bei Korėjos elektroakustinės muzikos pionierius, Korėjos elektroakustinės muzikos asociacijos prezidentas Donoung Lee, specialiojo svečio teisėmis - elektroninės hip-hop muzikos atlikėjas DJ Spooky.
Ginto Kraptavičiaus muzikinis kūrinys „acousma light. Episode#1" skambėjo trečiojoje klausymosi erdvės programoje. Pristatyti savo kūrinį ir papasakoti apie savo kūrybos metodus kompozitorius buvo pakviestas ir šios konferencijos internetinio interviu sesijai.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-03 17:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media