2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lenkijoje išleista Vlado Braziūno eilėraščių rinktinė

2018-07-01
 
Lenkijoje pasirodė jau antroji lietuvių poeto Vlado Braziūno knyga lenkų kalba. Leidykla „Pogranicze" išleido poeto eilėraščių rinktinę „Stalo kalnas/Stół góra oltarna", kurią į lenkų kalbą vertė Agnieszka Rembiałkowska.
Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Vlado Braziūno eilėraščių vertimus Agnieszka Rembiałkowska ruošė drauge su autoriumi jau penkerius metus Krasnogrūdoje ir Vroclave vykstančiose kūrybinėse lietuvių ir lenkų poetų, rašytojų ir vertėjų dirbtuvėse, kurias Lietuvos Respublikos kultūros atašė Lenkijoje organizuoja drauge su Lietuvos Rašytojų sąjunga, „Paribių centru", Lenkijos PEN centru, Rytų Europos kolegija bei kitomis Lietuvos ir Lenkijos kultūros institucijomis.
Vertėjų dirbtuvių, kurias veda vienas žymiausių Lenkijoje vertėjų, Lenkijos PEN centro prezidentas Adam Pomorski, nuolatinė dalyvė, Varšuvos universiteto Baltistikos fakulteto dėstytoja, šiuo metu jau pati mokanti studentus lietuvių kalbos, šiais metais už Nijolės Miliauskaitės, Sigito Gedos ir Vlado Braziūno poezijos vertimus buvo apdovanota „Poezijos pavasario" prizu už lietuvių poezijos vertimus į kitas kalbas.
Per pastaruosius metus lenkų kalba pasirodė Kornelijaus Platelio (vertė Adam Pomorski), Nijolės Miliauskaitės (vertė Alina Kuzborska ir Agnieszka Rembiałkowska) bei Eugenijaus Ališankos (vertė Paulina Ciucka) poezijos rinktinės, lietuvių poetų eilėraščių vertimai yra paskelbti žurnaluose „Borussia", „Literatura na świecie", „Akcent" ir kt.
V. Braziūno eilėraščių rinktinė lenkų kalba „Stalo kalnas/Stół góra oltarna" skaitytojams Krasnogrūdoje bus pristatyta per Česlovo Milošo gimtadienį birželio 30 d.
Knygos vertimą į lenkų kalbą rėmė Lietuvos kultūros institutas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-07-01 10:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media