2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Mindaugo Kavaliausko fotografijų paroda Briuselyje

2013-10-23
 
Fotografas Mindaugas Kavaliauskas

Fotografas Mindaugas Kavaliauskas

 

Briuselyje, Europos skrydžių saugumo kontrolės organizacijoje (ESSKO) įvyko fotomenininko Mindaugo Kavaliausko parodos „Travel'AIR" oficialus pristatymas, kuriame dalyvavo Lietuvos susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas, ESSKO generalinis direktorius Frank Brenner, parodos autorius, kiti oficialūs asmenys. Parodą Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai proga inicijavo ir organizavo ESSKO.

Pirmą kartą eksponuojamose fotografijose Mindaugas Kavaliauskas pateikia netikėtus keliautojų lėktuvais ir oro uostų kasdienybės pasakojimus su tam tikru ironijos atspalviu. Autorius nukreipia savo žvilgsnį į proziškas detales - pavargę keleivių veidai, nesuvalgyto maisto likučiai, snaudžiantis personalas, eilės prie saugumo patikrų, jaunimas, ieškantis interneto ryšio oro uostuose -  ir iš jų kuria iškalbingas metaforas.

Pasak parodą inicijavusio ESSKO pareigūno, meno kolekcionieriaus Francois Huet, lietuviškos kultūros persmelktos Mindaugo fotografijos sujungia melancholiją ir humorą, estetiką ir psichologiją.

ESSKO generalinis direktorius F. Brenner parodos atidaryme kalbėjo, kad fotografijų ekspozicija, kurią apžiūri jo vadovaujamoje  organizacijoje dirbantys profesionalai ir 40 ESSKO šalių narių atstovai, atvykstantys į susitikimus, meno kalba primena apie kartais primirštamą jų darbo paskirtį. Tai  - oro skrydžių keleiviai, vyrai  ir moterys,  vaikai  ir pagyvenę  žmones, kuriems kelionės yra gyvenimo dalis.

Mindaugo Kavaliausko „Travel‘AIR" yra pirmoji meno paroda, kada nors surengta ESSKO būstinėje. Paroda veikia spalio 4 d. -25 d. Jos proga Kauno leidykla „Šviesos raštas" išleido knygą „Travel'AIR. Kelionės lėktuvu" prancūzų, anglų ir lietuvių k.

Renginį iš dalies finansavo Kultūros ministerija.

 

Daugiau informacijos:

Jurgita Germanavičienė, Pirmininkavimo ES Tarybai atstovė spaudai Briuselyje, COREPER I

Mob. tel. +32 471 581973, el. p. jurgita.germanaviciene@eu.mfa.lt

 

Rasa Jakilaitienė, Pirmininkavimo ES Tarybai atstovė spaudai Lietuvoje

Mob. tel. 8 699 13650; tel. 8 5 236 2422; el. p. rasa.jakilaitiene@urm.lt

 

Andrius Grikienis, URM Pirmininkavimo ES Tarybai departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas

Tel. 8 5 259 2255; el. p. espirmininkavimas@urm.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-23 21:35
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media