2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvių kultūra ir menas Amsterdame

2013-11-15
 
Amsterdamas

Amsterdamas

 

Nyderlandų lietuvių bendruomenė kartu su Lietuvos ambasada Nyderlanduose lapkričio 30 dieną Amsterdame jau ketvirtus metus iš eilės rengia Nyderlanduose gyvenančių lietuvių menininkų kūrybai pristatyti skirtą renginį „LTart.NL".

Tradiciniu tampantis projektas LTart.NL pristato bei puoselėja lietuvių kultūrą ir meną bei yra skirtas lietuvių, olandų bei kitataučių bendruomenei įsikūrusiai Nyderlandų Karalystėje. Projektas įsikurs Posthoorkiek (Haarlemmerstraat 124, 1013 EX Amsterdam), pačioje Amsterdamo širdyje, kur nuo 13.00 iki 00.00 visus kvies įsilieti į meno, muzikos bei unikalios kultūros šventę.

 

Meno, muzikos bei skonių įvairovė

 

Projekto logotipe dominuojanti vilko figūra primena Gedimino sapno legendą, bei Lietuvos garsinimą ne tik šalies kaimynystėje, bet ir Europoje. Renginio metu bus pristatomos įvairios meno formos - fotografija, tapyba, grafika, netgi tradicinė Lietuviška virtuvė, suteikianti galimybę visiems renginio dalyviams paragauti lietuviško maisto bei gėrimų. Šiais metais ypatingas dėmesys bus skiriamas muzikai. Visą dieną besitęsiančios programos metu, klausytojai galės išgirsti, klasikinės, folk, funk bei džiazo muzikos.

Renginio dalyviai, programa, naujienos interneto puslapyje www.LTart.NL

 

Renginio kulminacija - svečiai iš Lietuvos

 

Šias metais LTart.NL metu nuo 20:00 iki 21:30 vyks svečių iš Lietuvos The Ball and Chain specialiai šiam renginiui paruoštas koncertas. Tai, ką Lietuvoje jau puikiai pažįstamas duetas įvardina kaip miegamojo muzika šįkart į Amsterdamą susirinkusi publika galės įvertinti gyvai.

Koncerto metu skambės intymi muzika, kuri remiasi buitiškos aplinkos garsais - kavos aparato šnypštimu, durų varstymu ar šaukštelio skimbčiojimu - taip duetas siekia akustiškai akcentuoti kasdieninio intymumo jausmą.

 

Unikalioje erdvėje - unikalios patirtys

 

Kaip ir kasmet renginio metu pristatomas menas bei muzika pasižymi autentika, autorių bei atlikėjų dedikacija, originalumu bei technikų įvairove. Tarp ir pernai dalyvavusių menininkų,

Atsiras ir didelė dalis naujų veidų, ne tik Lietuvių, bet ir atstovų iš Nyderlandų Karalystės, Portugalijos, Prancūzijos.

Vienas iš labai viliojančių aspektų dienos metu bus iš Kauno specialiai į LTart.NL atvykstančių Bernelių Užeigos atstovų siūlomas meniu. Renginio svečiai galės ne tik paskanauti tradicinių Lietuviškų patiekalų, bet ir nusipirkti ypatingos specialiai keptos juodos duonos, giros, šakočių ar šventinių gardėsių.

 

Tęsiama tradicija

 

2010 metais užgimęs projektas LTart.NL kasmet sulaukia didelio menininkų bei muzikantų susidomėjimo. Per ketverius gyvavimo metus renginys sulaukė virš 100 dalyvių. Renginio lankytojai - ne vien lietuviai ar olandai, bet ir kitataučiai jų draugai, žmonės, besidomintys Lietuvių kūryba bei kultūra, vien pernai renginį aplankė virš 1500 lankytojų.

 

Daugiau informacijos:

Evelina Kvartūnaitė, LTart.NL atstovė spaudai, info@ltart.nl, +31 646 054 864

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-15 11:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media