2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Filmo „Pokalbiai rimtomis temomis“ premjera Berlyne

2014-05-08
 
Kadras iš filmo

Kadras iš filmo

 

Dr. Gabrielė Žaidytė

LR kultūros atašė Vokietijoje

 

Berlyne, Čekų kultūros centre, įvyko lietuviško dokumentinio filmo „Pokalbiai rimtomis temomis"  premjera. Peržiūroje dalyvavo ir filmą pristatė režisierė Giedrė Beinoriūtė.

Filmas Vokietijos sostinėje rodomas bendradarbiaujant Lietuvos Respublikos ambasadai, Čekų kultūros centrui ir lietuviško kino dienoms "Litauisches Kino Goes Berlin". Jis buvo pristatytas Čekų kultūros centro kas antrą savaitę rengiamose peržiūrose "DokuMontag", pristatančiose geriausius, kontraversiškiausius, poleminius socialinius klausimus keliančius dokumentinius filmus iš Rytų Europos.

Filmo „Pokalbiai rimtomis temomis" premjera Berlyne - tai ir kelis metus vykstančio ir vis didesnio publikos pripažinimo sulaukiančio projekto "Litauisches Kino Goes Berlin" tąsa, kuris kasmet Berlyne pristato naujausius lietuviškus filmus.

Šis dokumentinis filmas - filmas be išorinio veiksmo, dekoracijų, peizažų ir specialiųjų efektų. Pagrindiniai filmo herojai,  vaikai ir paaugliai, apdovanoti ypatingu gebėjimu apsakyti juos supantį pasaulį. Intymūs minimalistine maniera nufilmuoti pokalbiai su jais atskleidžia kartais melancholišką, kartais juokingą, kartais dramatišką šiuolaikinio pasaulio vaizdą. Filme keliami klausimai apie vienatvę, meilę, Dievą, pasaulį, žmogaus ryšį su kitu žmogumi. Temos, svarbios kiekvienam, šiandien, atrodytų, tik iš vaikų ir pauglių lūpų priimamos rimtai.

Filmas, sukurtas 2012 metais, keliaujantis po tarptautinius festivalius ir juose apdovanotas, praėjusias metais buvo ir oficialus Lietuvos atstovas "Oskarams" Geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje.

Filmą režisavo ir scenarijų parašė Giedrė Beinoriūtė, muziką sukūrė Gediminas Gelgotas, prodiusavo Jurga Gluskinienė (studija „Monoklis"), operatorius - Audrius Kemežys, montažo režisieriai - Danielius Kokanauskis ir Giedrė Beinoriūtė.

Projekto organizatoriai - Čekų kultūros centras, LR ambasada Vokietijoje, lietuviško kino dienos "Litauisches Kino Goes Berlin".

Projekto partneriai: Tarptautinis kultūros programų centras.

Režisierės viešnagę Vokietijoje rėmė LR kultūros ministerija.

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-08 08:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media