2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Ievos Rojūtės paroda Belfaste, Jungtinėje Karalystėje

2019-04-10
 
Šį pavasarį, bendradarbiaujant studijai „Paragon Studios" ir Ievai Rojūtei, Jungtinės Karalystės gyventojai gali išvysti lietuvių menininkės parodą „Čia gyvenimas yra, o ne fantazija".
Projekto siekis yra pristatyti Lietuvos, kurios gyventojai sudaro vieną iš didžiausių imigrantų grupių Jungtinėje Karalystėje, meną ir kultūrą Šiaurės Airijoje. Paroda pristatoma Belfaste ypatingu visai Jungtinei Karalystei ir Europos Sąjungai metu, kai Jungtinė Karalystė ruošiasi išstojimui iš Europos Sąjungos, ir visoje šalyje, ypač Šiaurės Airijoje, tvyro įtampa dėl ateities.
Paroda „Čia gyvenimas yra, o ne fantazija" - tai Ievos Rojūtės meno projektas ir Jokūbo Čižiko garso instaliacija.
Ieva Rojūtė, šiuo metu gyvenanti Vilniuje ir surengusi savo solo parodas projektų erdvėje „Editorial" ir „Vartų" galerijoje Vilniuje, dalyvavo grupinėse parodose galerijoje „La Murate" Florencijoje, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje, „Viennacontemporary" meno mugėje Vienoje ir „Vartų" galerijoje Vilniuje. Savo darbuose Ieva tyrinėja žmonių tarpusavio santykių, šeimos konstrukto, individo identiteto konflikto ir kasdienio folkloro jungtis.
Jokūbas Čižikas gyvena ir kuria Vilniuje bei Atėnuose. Jo kūryba susideda iš instaliacijų, videomeno, performansų, konceptualaus garso ir skulptūrų.
PS² = Paragon Studios - tai menininkų kolektyvo Belfaste įkurta platforma, skirta meno projektams ir kultūriniams tyrinėjimams.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-10 18:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media