2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Girmantė Vaitkutė: „Auksinio balso“ nugalėtojas turi būti visokeriopai įdomus

2013-10-09
 
dainininkė Girmantė Vaitkutė

dainininkė Girmantė Vaitkutė

 

Jau šį šeštadienį „Auksiniame balse" - didysis projekto iššūkis: opera! Kaip gražiausios operų arijos skambės populiarių dainininkų lūpomis?

Visiems projekto dalyviams, išskyrus Liudą Mikalauską, opera - terra incognita... Tai pripažįsta ir Girmantė Vaitkutė, kurią kalbiname artėjant didžiajam „Auksinio balso" iššūkiui: šį šeštadienį, akompanuojama simfoninio orkestro, ji atliks Gražinos ariją iš J. Karnavičiaus operos „Gražina".

Girmante, „Auksiniame balse" laidoje jau teko išbandyti Jums nelabai įprastą roko žanrą. Komisija Jus įvertino aukščiausiais balais, scenoje atrodėte puikiai, tikėjote tuo, ką dainuojate. Kaip pati jautėtės atlikdama klasikinio roko kūrinį? Ar tai Jums buvo iššūkis?

Roko žanras man pasirodė stebėtinai malonus atlikti - galbūt pavyko su dainos pasirinkimu, gal šiaip „žvaigždės buvo tos"... O gal tiesiog širdy turiu šiek tiek roko, net jei tai ir nėra mano dažniausiai atliekama muzika. Kiekvienas „Auksinio balso" koncertas yra savotiškas iššūkis, tačiau nusprendusi dalyvauti šiame projekte būtent iššūkių ir tikėjausi.

Ką išgyvenote retro vakarą? Ar Jums patiko šis žanras? Kaip manote, kodėl buvote įvertinta šiek tiek žemesniais balais, nei šeštadienį prieš tai, kai atlikote roko kūrinį?

Atlikti retro dainą buvo smagu! Jaučiausi laisvai, savimi pasitikėjau, tikrai esu patenkinta tuo pasirodymu. Vertinimų komentuoti dažniausiai nesiryžtu, nes šalia konstruktyvios kritikos pasitaiko ir asmeninės nuomonės - patiko/nepatiko - išsakymo ir vertinimo pagal tai. Tikrai dėl žemesnių balų (o šiaip jie ne tokie ir žemi) nesijaudinu, nes manau, jog ne balai ir vertinimai yra šio projekto esmė.

Kokius dar muzikos žanrus Jums yra tekę išbandyti? Kokius ketinate išmėginti? Kurie buvo sunkiausi? Įdomiausi? Kuris žanras Jums artimiausias?

Dažniausiai atlieku džiazą, pop, soul stilių muziką, teko gyvenime „čiupinėti" šiek tiek disco, r'n'b.. Tikrai ketinu išbandyti viską, ką diktuos projekto temos - žaidimo taisyklės labai aiškios ir, mano nuomone, jų privalu laikytis. Sunkiausia save atrasti operos žanre - vien dėl to, kad tai man praktiškai nepažįstama sfera. Bet darysiu viską, kas mano valioje ir galioje. (šypsosi) Įdomiausia buvo atlikti miuziklą. Pamėginti suvaidinti ir sudainuoti rolę kokiame nors miuzikle - mano svajonė, kuri, tikiu, vieną gražią dieną ims ir išsipildys.

Kas, Jūsų manymu, yra „Auksinis balsas"? Kokių savybių reikia, kad taptum „Auksiniu balsu"? Galbūt pakanka tiesiog gero vokalo?

Manau, tai turi būti visokeriopai įdomus ir išsilavinęs žmogus. Užburiantis nuostabiu balsu, žiūrovų ir klausytojų širdis pavergiantis nuoširdumu. Žmogus, nebijantis keistis, rizikuoti ir augti - vėlgi, visokeriopai.

Kodėl sutikote dalyvauti „Auksiniame balse"? Kuo šis projektas, Jūsų manymu, išsiskiria iš kitų? Ką Jums jau suteikė patirtis jame?

Sutikau dalyvauti projekte norėdama įgyti patirties, patikrinti, kur ir kokios yra mano ribos. Taip pat be galo viliojo darbas su nuostabiais muzikantais. Šis projektas būtent ir išsiskiria grojančių žmonių skaičiumi ir atliekamos muzikos kokybe. Projektas man jau suteikė ne vieną naudingą pamoką, tačiau verčiau visus atradimus ir suvokimus pasiliksiu sau. Bent jau kol kas. (šypsosi)

Esate tvirta ir ambicinga, tikra maksimalistė - dvi magistro programos, dainavimo pamokos, muzikiniai projektai „Meeting Adele", „Beyonce Unplugged", kiti koncertai, dalyvavimas „Auksiniame balse". Kokių dar turite ateities planų? Galbūt jau planuojate kitą projektą? Kurio dar atlikėjo ar atlikėjos kūrinius norėtumėte sudainuoti?

Mano planuose - vis realesnė asmeninė kūryba, autorinės dainos, albumas. Tad neplanuoju naujų projektų, o kol kas vystau tai, ką jau su muzikantais esame atradę. O šiaip, teisybė, veiklos stoka nesiskundžiu. Bet juk kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai...

Bilietai į Jūsų pasirodymus perkami puikiai, o tai reiškia, kad turite nemažą ištikimų klausytojų ratą. Ar ketinate toliau dainuoti tik Lietuvos publikai? O gal bandysite skintis kelią į užsienio klausytojų širdis?

Esu be galo laiminga, kad mano koncertai populiarūs! Noriu be galo padėkoti žmonėms, kurie mane palaiko, lankosi koncertuose, balsuoja ir pan. Bent jau kol kas iš Lietuvos niekur nesiruošiu dingti - čia jaučiuosi laiminga, turiu mėgstamą veiklą, mylimus žmones... Ko daugiau gali reikėti?

 

 

Primename, kad dėl „Auksinio balso" titulo varžosi septyni atlikėjai: be Girmantės Vaitkutės, projekte dalyvauja Liudas Mikalauskas, Šorena, Jokūbas Bareikis, Jeronimas Milius, Evelina Sašenko ir Germanas Skoris.

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-09 11:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media