2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Graži Irinos Arefjevos sukaktis

2013-08-31
 
Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius ir LŽS Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus sveikina žurnalistę, kino kritikę ir leidėją Iriną Arefjevą

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius ir LŽS Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus sveikina žurnalistę, kino kritikę ir leidėją Iriną Arefjevą

 

Vytautas Žeimantas

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius ir LŽS Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus aplankė kolege Iriną Arefjevą ir pasveikino ja su gražiu jubiliejumi.

Irina Arefjeva gimė 1943 metais. Studijavo Vilniaus universitete, kur 1965 metais įsigijo  filologės specialybę. Vėliau studijavo Maskvoje, Visasąjunginiame valstybiniame. kinematografijos institute (VGIK). Ten ji 1971 metais įsigijo antrąją - kino kritikės specialybę.

1965-1968 metais ji dirbo respublikiniame laikraštyje „Sovetskaja Lilva", buvo literatūrinė bendradarbė. 1969-1976 metais dirbo Valstybiniame radijo ir televizijos komitete, buvo scenarijų kolegijos redaktorė.

1976 metais įstojo į Lietuvos žurnalistų sąjungą, 1979 metais - ir į Lietuvos kinematografininkų sąjungą.

1990-1992 metais I.Arefjeva buvo laikraščių „Moskovskij Cerkovnyj Vestnik" ir „Pravoslavnaja Moskva" korespondentė Baltijos šalyse. Ji rengė straipsnius apie nepriklausomos Lietuvos įstatymus, reglamentuojančius valstybės ir Bažnyčios santykius, religinių bendruomenių teisių atkūrimą.

1995-2004 metais per Lietuvos radijo II programą ji rengė sekmadieninių laidų ciklą rusų kalba „Dvidešimt krikščionybės amžių" ir kitas laidas. Nuo 1998 metų šią programą finansavo Lietuvos spaudos, radijo ir televizijos rėminio fondas. 2002-2004 metais Tarptautiniuose televizijos ir radijo programų festivaliuose „Radonež" (Maskva) ir „Pokrov" (Kijevas) vykusiuose konkursuose jos rengtos laidos buvo apdovanotos diplomais ir raštais, pažymėtos trečiąja premija.

1988 metais ji išleido knygą apie kino režisierių dokumentalistą Edmundą Zubavičių, 1988 metais -  apie aktorę Gražiną Baikštytę, 1990 metais - knyga apie kino režisieriaus Arūno Žebriūno kūrybą.

Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo I.Arefjeva suorganizavo Lietuvos stačiatikių švietimo draugiją „Živoj kolos". Nuo 1990 metų yra šios draugijos pirmininkė. Nuo 2005 m. ji vykdo draugijos „Živoj kolos" internetinį projektą - http://www.kolos.lt/.

Jos iniciatyva, Vilniaus savivaldybei suteikus finansinę paramą, sostinės Didžiojoje gatvėje prie namų, kur gyveno ir dirbo L. Karsavinas, F. Dostojevskis, Vilniaus ir Lietuvos arkivyskupas Tichonas, būsimas Patriarchas - kankinys, įrengtos memorialinės lentos.

Nuo 1993 metų draugija „Živoj kolos" kasmet išleidžia „Stačiatikių kalendorių su maldomis", 2003 metais draugija išleido žurnalisto G. Šlevio knygą „Vilniaus stačiatikių šventovės", 2006 m. - to paties autoriaus puikiai iliustruotą istorinę knygą „Lietuvos stačiatikių bažnyčios" I. Arefieva buvo šių leidinių redaktorė. O 2007 metais kartu su G. Šleviumi ji išleido knygą „Priimkite mane į savo meilę...".

Irina Arefjeva aktyviai veikia ir LŽS Senjorų klube. Palinkėkime mūsų kolegei ilgų, sėkmingų ir kūrybingų metų!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-02 09:09
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Draugė

2013-09-20 18:09

Reuikia Irinai tik pavydėti jos darbštumo.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Senjorai

2013-09-01 11:15

Sveikiname kolegę Iriną su gražia sukaktimi. Sveikatos, laimės, sėkmės ir kūrybinio polėkio...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media