2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Redaktoriaus žodis

*print*

Archyvas :: Geriausia naujiena – pavasaris

2013-04-08
 
Viktoras Denisenko (Stasio Paškevičiaus nuotr.).

Viktoras Denisenko (Stasio Paškevičiaus nuotr.).

Viktoras Denisenko

 

Trumpai panagrinėjęs draugų įrašų srautą savo Facebook paskyroje įsitikinau, kad aktualiausias klausimas, kuris visus šiandien kamuoja būtų ne įtampa Korėjos pusiasalyje ar Visagino atominės elektrinės projekto ateitis, bet tai - kada pagaliau ateis pavasaris? Nors šia tema vienaip ar kitaip rašė visi naujienų portalai (pastaruoju metu sinoptikai galėjo pasijusti tikromis žvaigždėmis), tačiau ji nebuvo pagrindinė.

 

Verta kalbėti apie dvi aktualias darbotvarkes. Viena jų - žiniasklaidos darbotvarkė (dažnai apibrėžiama anglišku terminu agenda setting), kurią formuoja ir palaiko įvairūs žiniasklaidos kanalai. Šią darbotvarkę sudaro aktualiausios naujienos, arba, kalbant paprastai, naujienos, apie kurias kalba visos žiniasklaidos priemonės. Orų anomalijos yra viena tokių temų, bet, pažymėkim - tik viena. Žiūrint globaliai, šiandien žymiai svarbiau yra stebėti augančią įtampą tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų, nes tai kelia grėsmę taikai Azijos regione.

 

Tačiau dažnam net gerai politikos naujienas išmanančiam Lietuvos piliečiui labiau nei įtampa Korėjos pusiasalyje rūpi tai, kada pagaliau ištirps sniegas ir ateis šiltos dienos (ar bent jau, kada galima bus nesirūpinti, kad naktį pasnigo, o ryte dėl šios priežasties miestą sukaustė transporto spūstys)? Asmeninėje aktualijų darbotvarkėje dažnam individui šiandien tai yra pats aktualiausias klausimas. Svarbu ir tai, kad dabar ši, alternatyvi, darbotvarkė yra gerai matoma. Ją formuoja įrašai socialiniuose tinkluose ir tinklaraščiuose.

 

Todėl šiandien galima paskelbti dvi geras naujienas. Pirma - atrodo, pavasaris pagaliau ateina. Kita - nuo šios savaitės Lietuvos žurnalistų sąjungos tinklalapyje LZS.lt mes nagrinėsime socialinių tinklų įtaką vadinamajai tradicinei žiniasklaidai ir bandysime aprašyti atitinkamus medijų pasaulio pokyčius (apie tai jau artimiausiu metu skaitykite „Savaitės temos" skiltyje).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-04-15 10:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media