2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO dokumentika pristatoma tarptautinėje konferencijoje

2018-05-19
 
Vita Ličytė

Vita Ličytė

Gegužės 20-24 dienomis Čekijos sostinėje Prahoje vyks tarptautinė radijo dokumentikos konferencija (angl. International Feature Conference, IFC), kasmet suburianti apie 100 šio žanro profesionalų. Kaip ir kasmet, ilgametes tradicijas turinčiame renginyje dalyviai kartu klausysis ir aptars įvairių šalių autorių kūrinius. Šių metų programoje bus pristatomas ir LRT RADIJO dokumentinis pasakojimas apie susitikimus su vilkais „Širdies formos pėdsakai".
„Tai svarbus įvertinimas mūsų radijo komandai, nes pasiūlymų programai kasmet gaunama kur kas daugiau, nei įmanoma perklausyti per keturias renginio dienas, - sako klausytojų pripažinimo Lietuvoje jau sulaukusios laidos autorė Vaida Pilibaitytė. - Be to, labai įdomu pažvelgti į savo darbą kitų šalių profesionalų akimis ir kartu mokytis iš geriausių."
Laidas atrinkusios Europos transliuotojų sąjungos (EBU) Radijo dokumentikos grupės vadovė Silvija Lahner giria bendrą konferencijai pateiktų programų lygį. Iš šiemet pateiktų 45 projektų pristatymams buvo atrinkta apie 20 darbų.
44 kartą vykstantį renginį šiemet organizuoja Čekijos nacionalinis radijas. Ypatingas dėmesys programoje skiriamas autorinėms dokumentinėms apybraižoms, žurnalistiniams tyrimams, laidų ciklams ir garso raiškai.
LRT RADIJAS savo laidas IFC konferencijoje pristato jau ne pirmą kartą. Pernai panašiame renginyje Stokholme, Švedijos visuomeniniame radijuje, tarptautinė profesionalų auditorija klausėsi ištraukos iš apdovanojimus pelniusio dokumentinių radijo laidų ciklo „Prarasti Lietuvos štetlai". 
Viena jo autorių žurnalistė Vita Ličytė šiemet laimėjo prestižinę Ake Blomstrom vardo stipendiją, kasmet kūrybinio konkurso būdu skiriamą vos keliems perspektyviems jauniems dokumentikos kūrėjams. Ji suteikia galimybę dalyvauti tų metų tarptautinėse konferencijose, mokytis iš profesionalų ir metus dirbti su asmeniniu mentoriumi. Drauge su kitais trimis stipendijos gavėjais žurnalistė Prahoje dalyvaus tarptautiniuose mokymuose.
„Klausydamasi žinomų radijo dokumentikos prodiuserių pranešimų festivaliuose, tik nedrąsiai svajodavau apie galimybę tiesiogiai paklausinėti apie jų darbą, o dabar tokie žmonės mums asmeniškai ves mokymus!" - džiaugiasi V. Ličytė.
Visame pasaulyje populiarėjant internetu klausomoms laidoms - podcastams, kalbama apie naująjį garso pasakojimų „aukso amžių". Pastaraisiais metais LRT RADIJO dokumentikos kūrėjų komanda taip pat stiprėja. Jau daugiau kaip pusmetį klausytojai dokumentinių pasakojimų gali klausytis kiekvieną sekmadienį 11.05 val., arba jiems patogiu metu internetu, užsiprenumeravę per podcast programėlę.
Laidų archyvas LRT Mediatekoje.
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-19 10:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media