2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Londone pristatyta trečioji Paulinos Eglės Pukytės knyga

2014-03-30
 
 

Rita Valiukonytė

Kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje

 

Kovo pabaigoje londoniečiams buvo pristatyta naujausia rašytojos ir menininkės Paulinos Eglės Pukytės knyga ,,Bedalis ir labdarys. Dialogai ir monologai" (Vinius: Apostrofa, 2013). Renginyje, kuris vyko anglų ir lietuvių kalbomis, dalyvavo autorė, renginį vedė Darius Čiuplinskas, tekstus anglų kalba skaitė Anton Lukoszevieze.

Paulinos Eglės Pukytės jau trečioji knyga sudaryta iš dialogų ir monologų, kurie susijungia į žmonių tarpusavio santykių istoriją. Tai svetimojo kelionė: per nesusikalbėjimą ir tarpusavio nesupratimą, apgavystes, absurdą, abejingumą, žiaurumą, netektį, ilgesį - iki pat troškimo susigrąžinti prarastą kalbą. Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas išrinko "Bedalį ir labdarį" į 2013 metų kūrybiškiausių lietuvių autorių knygų dvyliktuką.

"Galinga iš trumpų, glaustų, lakoniškų gabalų sudaryta knyga, bet kiekvienas tas gabalas - smūginis. Tokio kaukštelėjimo per smegenis senokai jokia knyga man nepadarė. Ir šiaip - literatūriškai labai gryna, švari, konceptuali knyga. Tikras malonumas skaityti", - teigia poetas Alvydas Šlepikas.

Paulina Eglė Pukytė, menininkė, rašytoja ir kultūros komentatorė, gimė 1966 metais Vilniuje. Baigė Vilniaus dailės akademiją, magistro laipsnį įgijo Londono karališkajame meno koledže. Kuria postkonceptualų meną rastų artefaktų ir video priemonėmis. Rašyti spaudai pradėjo 2002-aisiais. Jos skilties „Paulina Pukytė Londone" pagrindu išleista knyga „Jų papročiai" (2005, Tyto Alba, Vilnius). Nuo 2005 m. rašo savaitraščiui „7 meno dienos", kur jos tekstai buvo įvertinti  įvairiomis premijomis, tarp jų "Skaitytojų" ir Lietuvos kultūros ministerijos. Tų publikacijų pagrindu sudarytas esė rinkinys „Netikras zuikis" (2008, Apostrofa, Vilnius) buvo nominuotas Metų knygos rinkimuose. Gyvena ir dirba Londone ir Vilniuje. (www.pukyte.com).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-30 12:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media