2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Nauja Vainiaus Bako knyga – vėjas poeziją neša

2014-07-23
 
 

Vėjyje besisupančiais pienių pūkais apsupta, naujai pasirodė Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos leista, Vainiaus Bako eiliuota knyga. „Kas vėjo - vėjui" yra trečias Vainiaus Bako eilėraščių rinkinys. Tai mąslumo, jausmų šilumos, jaukumo kupinas eilėraščių rinkinys.

Jaunasis poetas knygoje naudodamas vėjo motyvą ją tarsi gaivina, šviežina, lengvina. Žodžius, kaip vėjas knygų puslapius, sklaido. V. Bako eilėraščiai labai asmeniški, atkuria vaikystės prisiminimus, išgyventas likimo pamokas, artimus santykius su seneliu ir tėvu, protėvių, namų pasaulį, tikėjimą. Tuo pačiu metu smelkiasi į šiuolaikinio gyvenimo būsenas. Knygoje ryškus ir meilės motyvas, jauno žmogaus jautrūs išgyvenimai. Trapūs, nesvetimi, vėjuoti jausmai, akimirkų įspūdžiai, emocijos. Vainiaus Bako kūryba - išpažįstanti laiko patikrintas vertybes ir tradicinę lyrikos sampratą.

Vainius Bakas gimė 1989 m. Ukmergėje, ten baigė mokyklą, o šiemet Literatūros antropologijos ir kultūros magistro studijas Vilniaus universitete. Pirmą poezijos knygą išleido būdamas vos keturiolikos. Tai rinkinys „Lietaus spalvos", išleistas 2003 m. Antrą eilėraščių rinkinį „Pretekstai" išleido „Naujoji Romuva" 2010 m. V. Bako poezija, publicistika, kritika senokai žinoma iš publikacijų kultūrinėje spaudoje, almanachuose. Jis yra pelnęs prizų jaunųjų kūrybos ir kitokiuose konkursuose.

 

LRS leidyklos inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-23 13:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media