2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Jubiliejinės almanacho "Baltija" sutiktuvės

2014-10-13
 
 

Spalio 20 d. (pirmadienį) 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos kavinėje „Pauzė" vyks almanacho „Baltija" sutiktuvės.

Dalyvaus: sudarytojai, autoriai, leidėjai.

Nespėjome apsidairyti, kai nenumaldomas laiko dalintojas paskelbė, kad pamario rašytojų almanachas „Baltija" gyvuoja jau trečią dešimtį metų. Nors sudėtinga tai suvokti, bet tenka patikėti. Kuo ypatinga šių metų „Baltija"? Visiems, kurie tikisi pilnų panegirikos bei liaupsių proginių straipsnių, teks gerokai nusivilti. Sudarytojai bandė minti kitokiais takais.

Jaunos VDU doktorantės Irmos Antanaitytės, kuri sutiko kuruoti almanacho originaliosios kūrybos dalį, sumanymu iš visų iki tol išleistų almanachų buvo atrinkta įsimintiniausi debiutai, o dabartiniams autoriams pasiūlyta pateikti kūrinius laiko (juk sukaktuvės!) tema.

Neužmiršti ir šių metų jubiliatai: publikuojama Rolando Rastausko autorinis žodis bei eilėraščiai, pokalbis su Elena Karnauskaite bei Onutės Dovidavičiūtės Pučenios ir Jūratės Sučylaitės eilėraščiai. Nusilenkta ir Kristijonui Donelaičiui: pateikta Romano Senapėdžio netikėta įžvalga „Ar skaitė Donelaitis Šekspyrą?" ir svečio iš Karaliaučiaus Boriso Bartfeldo apsakymas „Donelaičio naktis". Svečių almanache yra ir daugiau: lenkai Ryšardas Krynickis ir Tadeušas Dombrovskis bei baltarusis Andejus Chadanovičius, rusė Jelena Georgijevskaja. Dramaturgiją atstovauja Arvydo Juozaičio veikalas „Tamsiųjų dienų herojus". Publikuojama vilniečio vertėjo Georgijaus Jefremovo esė „Žodžiai apie Rusiją". Almanacho sukaktuvėms be jokios abejonės skirtas Sigitos Bartkutės straipsnis „Kontraversiškas „Baltijos" laikas". Paminėtas išskirtinis įvykis miesto literatūriniame gyvenime - memorialinės lentos skirtos poetui Saliui Šemeriui atidengimas ant namo, kuriame jis gyveno. Apie šiųmetinę Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos laureatę Daivą Molytę rašo Jovita Saulėnienė, o Dalia Bielskytė pateikia anksti mus palikusio talentingo dailininko Arūno Mėčiaus „Štrichus portretui". Kaip įprastą almanachą vainikuoja miesto kultūrinio gyvenimo kronika.

 

Kontaktinis asmuo

Kornelija Jankauskienė

Kultūrinės veiklos vadybininkė

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

8 46 412529

kornelija@klavb.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-13 12:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media